Ga naar content

Noord-Italië

Mooiste gebieden Italië - Italië heeft eindeloos veel mooie regio's, de ene overtreft de andere op het gebied van cultuur en natuur. Met de auto is het best ver rijden naar Toscane of het zuiden van het land en daarom kiezen veel mensen voor een vakantie in Noord-Italië.

Mooiste plekken Noord-Italië

Wat zijn de hoogtepunten, leuke bezienswaardigheden en mooiste gebieden in het noorden van Italië? Naturescanner geeft je tips voor een vakantie op de meest bijzondere plekken: van de grillige bergen in het noordoosten tot kleurrijke dorpen in het noordwesten.

1. Dolomieten

Granieten rotspieken, omgeven door heldere meren en groene alpenweiden. De Dolomieten staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en behoren zeker tot een van de mooiste streken in Noord-Italië. Topbestemming voor wie wil wandelen of fietsen, of genieten van prachtige natuur. Leuk met kinderen of als stel.

Lees meer over de Dolomieten.

Mooiste plekken Noord-Italië
Deel op Pinterest

2. Meren

In het noorden van Italië vind je enkele van de mooiste meren van het land. Het Gardameer, het Lago Maggiore en het Comomeer zijn dan ook populaire vakantiebestemmingen in Noord-Italië.

Vakantie in Noord-Italië
Deel op Pinterest

Ontdek echter ook de kleinere en vaak rustigere meren, weg van de massa. 
Lees meer over de Italiaanse Meren

3. Aosta

Een van de minder bekende gebieden in Noord-Italië is de Valle d'Aosta, een schitterend natuurgebied, waar je kan wandelen aan de voet van de Matterhorn en andere hoge bergen. Een aanrader om bijvoorbeeld een huttentocht te ondernemen!

Lees meer over de Valle d'Aosta.

4. Piemonte

De regio rond Turijn leent zich voor elk type vakantie. Cultureel, culinair en actief, het kan allemaal. Wist je dat de bekende Barolo wijn hier vandaan komt? Ontdek de veelzijdigheid van de regio Piemonte.

Mooiste regio's Noord-Italië
Deel op Pinterest

Lees meer over Piemonte in Italië

5. Cinque Terre

In het noordwesten van Italië bevinden zich enkele van de mooiste dorpjes van het land. Kleurrijke huisjes lijken hier tegen de ruige kusten van Ligurië geplakt. In de zomer veel te druk, maar in het voor- of najaar een van de mooiste gebieden om te verkennen!

Lees meer over Cinque Terre.

6. Veneto

Het prachtige Venetië moet je een keer in je leven bezocht hebben. Maar er is meer te doen en te zien in deze regio. Het vlakke achterland van Venetië is zeer populair om te fietsen. 

Lees meer over fietsen in Veneto.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!