Ga naar content

Actief in Lleida

Lleida (Lerida) is een walhalla voor actief toerisme in een prachtige natuurlijke omgeving. Het is een perfecte bestemming voor uitdagende trekkingen, avontuurlijke activiteiten en actief toerisme.

Actieve vakantie in Lleida

Het is tijd om een vakantie te plannen en je bent op zoek naar een bestemming waar avontuur en natuur hand in hand gaan. Als outdoor liefhebber zijn er veel leuke bestemmingen te vinden, maar de provincie Lerida in Catalonië zal je zeker niet teleurstellen. Topbestemming voor actief toerisme is het spectaculaire landschap van de Pyreneeën, waar mensen van alle leeftijden kunnen deelnemen aan een brede waaier aan activiteiten.

Van het noorden tot het zuiden en van het oosten tot het westen vind je in Lleida een grote diversiteit aan landschappen en excursiemogelijkheden. Van opzwepende adrenaline boosts tot relaxte ervaringen in een stille, natuurrijke omgeving, of een combinatie van beiden voor wie dit wil. Want met name in de Pyreneeën kan je avontuurlijke sporten combineren met een fraai uitzicht op groene wouden, rivieren en meren. De natuur hier trekt mensen van over de hele wereld. 

1. Outdoor activiteiten

In Lleida is er voor iedere natuurliefhebber wat te beleven in elk seizoen. 230 lokale bedrijven bieden ca. 50 outdoor activiteiten aan; te land, op het water en in de lucht. Uiteraard wordt er altijd rekening gehouden met de nodige veiligheidsmaatregelen.

- Watersport. Hou je van actief zijn op het water? Denk dan aan raften, canyoning, hydrospeed (variant op het raften met bodyboard) en kajakken. Deze activiteiten zijn erg populair in de Pyreneeën. Meestal op een van de wilde rivieren, soms op een meertje. Op onderstaande foto zie je de Mont-Rebei kloof.

Kajakken
Deel op Pinterest

- De meest populaire landactiviteiten zijn mountainbiken, wandelen, hiken en paardrijden. Wel 15 verschillende sporten te land kan je doen.

- Luchtactiviteiten. Wil je je vrij als een vogel voelen, neem dan de uitdaging van paragliding, hang-gliding, een luchtballonvaart of een van de 12 andere luchtactiviteiten. De meeste activiteiten in de lucht worden aangeboden in de Àger en Organyà valleien.

2. Raften

Het aantal excursies en outdoor activiteiten neemt ook nog steeds toe en wordt ook steeds uitgebreider en professioneler. De Rivier Noguera Pallaresa staat bijvoorbeeld bekend als een van de beste Europese bestemmingen om te raften. Recent werd de rivier hier en daar omgelegd om een nieuwe route te creëren, waardoor bezoekers nu ononderbroken 50 km lang (zonder dammen of andere obstakels) kunnen varen, raften of kajakken. Dit nieuwe ambitieuze project ligt tussen Escaló (in het gebied bij El Pallars Sobirà) en het Figuereta gebied van La Pobla de Segur (in El Pallars Jussà). Met het nieuwe initiatief hoopt de regio zich te positioneren als een van de beste wildwaterbestemmingen ter wereld.

3. Hiken

Trek je liever de wandelschoenen aan om stap na stap te genieten van een rustgevende en spectaculaire omgeving, dan is een trekking eerder wat voor jou. In de provincie Lleida wordt hiken sterk gepromoot en de afgelopen jaren werden wel twaalf nieuwe wandelroutes opgezet. Enkele van deze routes voeren door Aigüestortes and Estany de Sant Maurici National Park, het enige nationale park in Catalonië met meer dan 200 meren (bijna de helft van alle meren in Lleida) en bergtoppen van bijna 3.000 meter hoogte. Wandel door U-vormige dalen en andere natuurfenomenen uit de ijstijd. Lees meer over wandelen in Lleida.

Er zijn vele beschermde natuurgebieden. In het hooggebergte vind je uiteraard de Hoge Pyreneeën en El Cadí-Moixeró natuurpark. Het eerste is het grootste natuurgebied in Catalonië, met een oppervlakte van bijna 70.000 ha. Het laatste is een beschermd gebied, met tal van bijzondere planten- en dierensoorten. Ook in de Lage Pyreneeën vind je prachtige natuur, zoals Collegats-Terradets Territorial Park en de El Montsec bergketen, die zeker een bezoek waard zijn. Met name de spectaculaire Mont-rebei kloof is bezienswaardig.

4. Actieve vakantie voor iedereen

In Lleida is iedereen welkom, van gewone natuurliefhebbers tot internationale sporters. Je vindt hier actief toerisme voor avonturiers die op zoek zijn naar de ultieme adrenaline kick en voor mensen die gewoon leuk buiten actief willen zijn. Met je partner, met de kinderen of met vrienden, er is voor ieder wat wils. Jong en oud kunnen hier genieten van een heerlijk outdoor avontuur. Ook voor mindervaliden en mensen met beperkte mobiliteit zijn er goede voorzieningen en faciliteiten; er zijn maar liefst 150 plekken die goed bereikbaar zijn met kinderwagen of rolstoel.

Lleida is al enkele decennia een eldora voor actief toerisme, en dat alles in een omgeving met veel mooie natuur en bijzondere culturele bezienswaardigheden. Kwalitatieve accommodaties, een heerlijke keuken, leuke festivals en vriendelijke locals dragen bij aan een positieve ervaring. Steeds meer toeristen ontvluchten de drukte van Barcelona voor bijzondere ervaringen in Lerida. En eenmaal hier geweest, komen velen ook terug. En jij, ben jij hier al geweest?

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!