Ga naar content

Raften en kanoën in Oostenrijk

Raften in Oostenrijk is een activiteit die je hart sneller laat kloppen. Je trotseert in een kleine rubberboot, die over het algemeen plek biedt aan 2 tot 8 personen inclusief gids, verraderlijke stroomversnellingen en je kunt zelfs watervallen tegen komen. Er zijn veel plekken in Oostenrijk met wild water die geschikt zijn om te raften. Beginners kunnen bijvoorbeeld lessen volgen op de rustige rivier de Inn in Tirol, terwijl je als gevorderde rafter uitdagende tochten kunt maken over onder andere de Zillertaler Ache.

De mooiste plekken om te raften in Oostenrijk

Wat zijn leuke plaatsen om te raften in Oostenrijk?

1. Möll

Als je op vakantie gaat naar de regio Karinthië, kun je raften op de rivier de Möll. Dit is één van de meest aantrekkelijke raftingrivieren in de Oostelijke Alpen, dankzij het heldere schone water en de vrijwel onbelemmerde route die je kunt volgen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden waar je uit kunt kiezen.

2. Niederösterreich

De regio Niederösterreich ligt centraal in het land en biedt voor elk niveau spannende raftingtochten aan. Bedrijven die deze excursies aanbieden vind je voornamelijk in en rondom het dorpje Palfau, dat aan de Salza-rivier ligt. Deze rivier heeft een schitterende smaragdgroene kleur en wordt omgeven door indrukwekkende natuur.

3. Oberosterreich

Oberösterreich beschikt ook over vele gave rafting mogelijkheden. Bevaar bijvoorbeeld de Dambach of de Enns. Je kunt in de omgeving ook andere spannende outdoor sporten beoefenen. Ga bijvoorbeeld voor een dagje kajakken, canyoning of hiken door de prachtige natuur.

4. Tirol

Ook in het bergachtige Tirol liggen vele snelstromende rivieren waarop je goed kan raften. Als je al ervaring hebt met raften of kajakken, kun je de krachtige Ötz proberen te bedwingen. Op deze rivier worden regelmatig wedstrijden gehouden.

5. Steiermark

De Salzach rivier is een zijrivier van de Inn. Met haar turquoise water is het een prachtige rivier om te kanoën of te kajakken.

Oostenrijk heeft genoeg te bieden voor liefhebbers van watersport!

Risico's van raften

Raften is een spannende outdoorsport die niet zonder gevaar is. Je kunt meestal deelnemen zonder speciale kennis of training. Er vaart altijd een gids mee die instructies geeft. Er zijn verschillende klassen die de moeilijkheidsgraad van de tocht aangeven. Bij het raften bestaat er altijd een kans dat je uit de boot valt en in het snelstromende water terecht komt. Je hebt een reddingsvest aan, maar het is belangrijk dat je je op je gemak voelt in het water en niet in paniek raakt. Ook liggen er vaak scherpe rotsen in het water die kunnen zorgen voor een gevaarlijke situatie als je onbeschermd in het water ligt.

Je bent vaak niet verzekerd voor blessures vanuit het bedrijf dat de raft tour aanbiedt. Als je in Oostenrijk het water op wilt, is een goede zorgverzekering dus wel aanbevolen. Zo heb jij je zaakjes goed op orde mocht er iets mis gaan. Met de basisverzekering, dus ook de goedkoopste zorgverzekering, heb je wereldwijd recht op spoedeisende hulp. Mocht je ziekenhuiskosten maken, dan worden deze vergoed tot het bedrag dat een zelfde behandeling in Nederland kost.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!