Ga naar content

Watersport

Een watervakantie kent veel verschillende vormen. Zeilen, roeien, waterskiën, kitesurfen, zeevissen en duiken, het zijn allemaal watersport soorten. De plekken waar je op vakantie aan watersport kan doen zijn ook eindeloos; op riviertjes, meren, op zee of op de oceaan. In Europa of ver weg.

Watersport soorten

Er zijn teveel soorten watersport om op te noemen. Je hebt de actieve sporten waarbij het gaat om de kick van het sporten, en je hebt de rustige varianten, waarbij het meer gaat om het genieten op het water.

1. Actieve watersport
Watersport brengt vaak een adrenaline kick met zich mee. Waarvan gaat je hart sneller slaan dan jetskiën en waterskiën? Ook kitesurfen, wake-boarden en wedstrijdzeilen zorgen voor de nodige adrenaline.

2. Rustige watervakantie
Natuurlijk is het ook mogelijk om op een ontspannende manier van het water te genieten door met een zeilboot of gemotoriseerd bootje de omgeving te verkennen.

Afbeelding voor Bootvakanties
Een unieke vakantie om de natuur te beleven vanaf het water. Bootverhuur in Europa. Met een boot vaar je zelf voorbij de mooiste plekken langs...
Afbeelding voor Zeilreis
Wie eens op een heel andere manier wil reizen zou eens een zeilreis moeten overwegen. Zeilreizen geven een ultiem gevoel van vrijheid en de kans om op...

Beste bestemmingen watersport

Wat zijn de leukste landen om het water op te gaan tijdens de vakantie, welke bestemmingen bieden veel waterontspanning?

Een top 10 van watersportbestemmingen in Europa en daarbuiten:
- Algarve
- Aruba zonvakantie
- Curacao reizen
- Griekse eilanden 
- Italië
- Kroatie
- Queensland
- Noorden Spanje
- Tenerife watersport
- Thaise eilanden
- Zuid-Frankrijk
- Zeeland

Watersport excursies reserveren

Op je vakantiebestemming is het vaak mogelijk om vanaf het hotel deel te nemen aan excursies op het water. Vaak zijn deze duurder omdat de hotels flinke commissies pakken op deze tours. Het loont dus vaak wel om van tevoren al watersportexcursies te reserveren. Een leuk aanbod vind je bij Adventure Tickets en bij deze aanbieders:

Veilig het water op

Veiligheid is bij een watervakantie een belangrijk item. Voor zeiljachten, gemotoriseerde boten en jetski’s is meestal een vaarbewijs nodig. Een zwemvest en speciale kleding tegen de kou zijn aanbevolen wanneer je voor langere tijd het water opgaat. Ook zeeziekte kan voor problemen zorgen. Zeker wanneer je de open zee op gaat, zoals met zeevissen het geval is. Hiervoor kunnen preventieve pilletjes een oplossing zijn. Gelukkig is niet iedereen gevoelig voor zeeziekte. Wanneer je de wateren gaat verkennen onthoud dan dat er net als op de weg ook verkeersregels en maximum snelheden gelden op de waterwegen.

Activiteiten op het water

Activiteiten als waterskien, jetskiën en zeilen vinden vaak plaats in de buurt van jachthavens. Ook bestaan er speciale watersportterreinen waar je bijvoorbeeld aan een soort kabelbaan kunt waterskiën. Het huren van zeilboten en jetski’s is bij veel jachthavens mogelijk.

De laatste jaren groeit ook suppen, waarbij je rechtop op een board peddelt, aan populariteit.

Lees ook meer over kajakken, surfen en duiken en vind de leukste bestemmingen voor dit water vermaak.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!