Ga naar content

Watersport

Watersport kent veel verschillende vormen. Zeilen, roeien, waterskiën, kitesurfen, zeevissen en duiken, het zijn allemaal watersport soorten. De plekken waar je op vakantie aan watersport kan doen zijn ook eindeloos; op riviertjes, meren, op zee of op de oceaan. In Europa of ver weg.

Watersport soorten

Er zijn teveel soorten watersport om op te noemen. Je hebt de actieve sporten waarbij het gaat om de kick van het sporten, en je hebt de rustige varianten, waarbij het meer gaat om het genieten op het water.

1. Actieve watersport
Watersport brengt vaak een adrenaline kick met zich mee. Waarvan gaat je hart sneller slaan dan jetskiën en waterskiën? Ook kitesurfen, wake-boarden en wedstrijdzeilen zorgen voor de nodige adrenaline.

2. Rustige watersport
Natuurlijk is het ook mogelijk om op een ontspannende manier van het water te genieten door met een zeilboot of gemotoriseerd bootje de omgeving te verkennen.

Beste bestemmingen watersport

Wat zijn de leukste landen om het water op te gaan tijdens de vakantie, welke bestemmingen bieden veel waterontspanning?
Een top 10 van watersportbestemmingen in Europa en daarbuiten:
- Algarve
- Aruba zonvakantie
- Curacao reizen
- Griekse eilanden 
- Italië
- Kroatie
- Queensland
- Noorden Spanje
- Thaise eilanden
- Zuid-Frankrijk
- Zeeland

Veilig het water op

Veiligheid is bij watersport een belangrijk item. Voor zeiljachten, gemotoriseerde boten en jetski’s is meestal een vaarbewijs nodig. Een zwemvest en speciale kleding tegen de kou zijn aanbevolen wanneer je voor langere tijd het water opgaat. Ook zeeziekte kan voor problemen zorgen. Zeker wanneer je de open zee op gaat, zoals met zeevissen het geval is. Hiervoor kunnen preventieve pilletjes een oplossing zijn. Gelukkig is niet iedereen gevoelig voor zeeziekte. Wanneer je de wateren gaat verkennen onthoud dan dat er net als op de weg ook verkeersregels en maximum snelheden gelden op de waterwegen.

Activiteiten op het water

Activiteiten als waterskien, jetskiën en zeilen vinden vaak plaats in de buurt van jachthavens. Ook bestaan er speciale watersportterreinen waar je bijvoorbeeld aan een soort kabelbaan kunt waterskien. Het huren van zeilboten en jetski’s is bij veel jachthavens mogelijk. Lees ook meer over Kajakken, surfen en duiken en vind de leukste bestemmingen voor dit water vermaak.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven