Ga naar content

Watersport in Spanje

Vakantietips Spanje - Spanje heeft meer dan 5000 km aan kust. Voeg daar de vele meren in het binnenland aan toe en je begrijpt dat het land veel te bieden heeft voor watersport liefhebbers. Naast het vasteland zijn er natuurlijk ook nog de eilanden waar je wateractiviteiten kan beoefenen. Zo is bijvoorbeeld watersport bij Tenerife erg populair.

Wat doen bij de kust in Spanje?

Zonnebaden, zwemmen en luieren zijn voor velen de favoriete dagbestedingen tijdens een vakantie in Spanje. Wie actief wil zijn kan er ook zijn energie kwijt, want er worden tal van leuke activiteiten en excursies bij de Spaanse kust georganiseerd.

1. Windsurfen in Spanje

Het heerlijke klimaat en de vele windsterktes maken Spanje tot een walhalla om te windsurfen. Tal van kampioenschappen vinden er jaarlijks plaats en langs de hele kust zijn vele windsurfscholen en verhuurders van materiaal. De place to be voor windsurfen en kitesurfen is Tarifa bij de zuidkust. Van april tot november is de beste tijd om te windsurfen bij het vasteland. Het hele jaar door kan je terecht voor windsurfen op de Canarische Eilanden. 

2. Surfen in Spanje

Langs de hele Spaanse kust vind je surfscholen voor beginnende surfers. De zomer is hiervoor de beste periode. Wie van meer uitdaging houdt kan in de winter de ruwe golven trotseren op de surfplank. 3 populaire hotspots om te surfen in Spanje zijn San Sebastian, Mundaka (Baskenland Noord-Spanje) en Tarifa in het zuiden. Kijk voor een uitgebreid aanbod aan cursussen en lessen in Spanje op Get Your Guide.

3. Kajakken en raften in Spanje

Geen zin om op een plank te staan, huur dan een kajak of kano. Vooral bij kustgebieden met wat rustiger water is dit een heerlijke manier om op het water te vertoeven. Wie op zee gaat kajakken kan zich begeven naar plekjes die anders onbereikbaar zijn, zoals verborgen rotsstrandjes of afgelegen inhammen. Op diverse plaatsen worden georganiseerde tours aangeboden.

Heel wat anders is het om te raften of te kajakken op een woeste rivier. Zoek je een goede portie avontuur en mooie natuur, lees dan meer over kajakken in de Pyreneeën.

4. Vissen in Spanje

Ook voor vissers zijn er georganiseerde excursies. Professionele vissers vertellen je alles over de techniek en laten je kennismaken met de diverse vissoorten.

5. Duiken en snorkelen in Spanje

De beste plek om te duiken in Spanje zijn de Canarische Eilanden, maar ook bij de Spaanse kust, zoals bij Lloret de Mar, Salou en Cartagena, zijn er vele duikscholen. In de regio Murcia in het zuidoosten van Spanje komen adelaarsroggen, alen, octopussen en barracuda's voor.

Voor de noordelijke kust liggen de Medes eilanden, waar je vissen tot heel dichtbij kan benaderen. Op de meeste plekken in Spanje maak je tijdens een duik kans op het zien van dolfijnen en schildpadden. Rond Gibraltar worden soms zelfs walvissen gezien.
Kijk voor duiklessen en excursies bij Get Your Guide.

Beste plekken voor watersport in Spanje

De 3 populairste plekken voor watersport zijn Tarifa (met stip op 1), het Baskenland en de Canarische Eilanden. Heb jij ook aanbevelingen voor anderen, deel dan jouw tips op de Ervaringen tab!

Afbeelding voor Buitenactiviteiten in Catalonië
Buitenactiviteiten in Catalonië. Met bijna het hele jaar door zon en een gevarieerd landschap, is Catalonië een ideale bestemming om te sporten. T...
Afbeelding voor Watersport Canarische Eilanden
Surfen, duiken, kajakken, kitesurfen en zeilen bij de Canarische Eilanden. Ontdek de leukste activiteiten op het water.
Afbeelding voor Balearen
De Balearen archipel bestaat uit zes Spaanse eilanden in de Middellandse Zee en vormt een prachtige bestemming voor een goedkope zonvakantie of een...
Afbeelding voor Costa Dorada
Fietsen in het achterland, joggen over de autovrije promenades langs de kust of zwemmen in de Middellandse Zee. Wie denkt dat de Costa Dorada alleen...
Afbeelding voor Lloret de Mar
Ontdek de natuur en wandelpaden rondom Lloret de Mar. Een verrassende bestemming voor wie graag actief is in de buitenlucht.

6. Vies Braves

Catalonië heeft een fantastisch initiatief gelanceerd, de Vies Braves. Hierbij werden diverse routes in zee aangelegd, met boeien of andere markeringen. Men kan hier trainen of recreatief zwemmen in open zee, in een veilige omgeving. Daarnaast wordt ecologisch zwemmen gepromoot, waarbij de zwemmers afval van de zeebodem halen. Lees meer over Vies Braves.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!