Ga naar content

Buitenactiviteiten in Catalonië

Catalonië - Het hele jaar door kan je in actief zijn in Catalonië. Zowel in de bergen als aan de kust en alles wat daar tussen in ligt. Of je nu gaat wandelen over prachtige routes in de natuur, mountainbiken, raften of golfen en zeilen, Catalonië is jouw bestemming!

Te land, ter zee en in de lucht. 365 dagen per jaar actief onder een stralende blauwe lucht

Sporten in Catalonië

Als je op zoek bent naar een sportieve vakantie, dan kan je hier goed terecht. Naast een aangenaam mediterraan klimaat, vind je hier eersteklas sportfaciliteiten en accommodaties die aan alle outdoor behoeften zijn aangepast. Een overzicht van populaire activiteiten. 

Watersport
Deel op Pinterest

1. Fietsen

Fietsen is populair voor jong en oud. Van de Pyreneeën in het noorden tot de oevers van de Ebro in het zuiden, langs de kustlijn van de Middellandse Zee of door de velden in het binnenland, Catalonië is een leuke vakantiebestemming voor fietsers. Ook voor gezinnen met kinderen. 

Daarnaast is Catalonië een paradijs voor wielertoeristen. Meer dan 6.000 kilometer aan goed aangelegde wegen strekken zich uit over de regio. Je vindt er langeafstandsroutes om in meerdere dagen af te leggen, maar ook circulaire routes vanuit een vaste standplaats. Lees meer over fietsen in Catalonië

Vias Verdes in Catalonië
Deel op Pinterest

2. Wandelen

Van een huttentocht in de Pyreneeën tot een lange afstandsroute langs de Spaanse costa's, ook wandelaars genieten van een breed uitgezet netwerk aan wandelpaden. Lees meer over wandelen in Catalonië.

3. Watersport

Ben je meer een watermens, dan is watersport wat voor jou! De kust van Catalonië nodigt uit om te zeilen. Het aangename klimaat en de mooie stranden en baaien waar je kunt aanmeren tijdens een zeiltocht dragen bij aan het zalige gevoel. Ga het water op aan de costa's en rond de delta van de Ebro en geniet van wind, water en zon!

Ook in het binnenland kan je terecht voor leuke activiteiten op en in het water. Wat dacht je van canyoning, waarbij je rivieren afdaalt en soms sprongen maken van meer dan zes meter? Of heb je ooit geprobeerd om een olympisch parcours te roeien? Als je in Catalonië gaat roeien of kanoën, maak je gebruik van perfecte infrastructuur. 

Canyoning
© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Zwemmen in Catalonië

Ben je op zoek naar een plek om te trainen en je zwemtechniek verbeteren? Catalonië heeft diverse olympische binnen- en buitenbaden, waar je kan oefenen op wedstrijd- en synchroonzwemmen, duiken en waterpolo. Zwemmers kunnen ook bijna het hele jaar door terecht in de zee. Bekijk bijvoorbeeld eens de Vies Braves, 14 uitgezette zwemroutes in Catalonië.

5. Parachute springen en paragliden

Wil je in vogelvlucht genieten van de prachtige kust, waag dan eens een sprong met parachute. Je kan dit doen bij SkyDive Empuriabrava bij Figueres in het uiterste noordoosten van Catalonië. Op 4.000 meter hoogte spring je uit het vliegtuig en beleef je de ultieme sensatie. Tijdens de parachutesprong heb je een waanzinnig zicht op de kliffen van de Costa Brava. 

Parachute
Deel op Pinterest

6. Tennis in Catalonië

Catalonië telt het grootst aantal tennisbanen van Spanje. Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar racketsporten, is het een van de toplocaties om je te ontwikkelen tot professionele tennisser of gewoon kunt genieten van een goede match.

7. Teamsporten

Pau Gasol en Ricky Rubio zijn twee bekende NBA-spelers. Voordat ze in de Verenigde Staten zegevierden, waren ze de sterren van hun respectieve basketbalclubs, FC Barcelona en Joventut de Badalona. Dergelijke professionals op hoog niveau komen niet uit het niets en sporten vanaf jonge leeftijd is essentieel. Catalonië heeft tal van clubs die teamsporten promoten. Er zijn faciliteiten beschikbaar voor zowel amateurs als professionele teams.

8. Klimmen in Catalonië

Het afwisselende terrein van Catalonië, met de hoge toppen van de Pyreneeën, uitstekende rotsgebieden en kloven, maakt het de ideale locatie om te klimmen. Zelfs de Californische bergbeklimmer Chris Sharma, door velen beschouwd als de beste klimmer ter wereld, bezweek jaren geleden voor de klimmogelijkheden van de regio en besloot zich hier te vestigen. Lees meer over klimmen in Catalonië

Actief in Catalonië
Deel op Pinterest

9. Hardloopevenementen in Catalonië

Deelnemen aan een marathon is een beproeving voor elke atleet. Toch wordt de marathon van Barcelona jaar na jaar populairder en is het nu de vijfde grootste in Europa in aantal deelnemers, na Parijs, Londen, Berlijn en Stockholm.

10. Catalonië, een bestemming voor triatleten

Als er iets is waar Catalonië om bekend staat, dan is het wel het gevarieerde landschap en de aangename temperaturen het hele jaar door. Hierdoor is het een uitstekende bestemming om een triatlonseizoen voor te bereiden. Je vindt alles wat je nodig hebt in de steden aan de Catalaanse kust, de uitstekende verbindingen met de natuurparken, de kustwegen, de Middellandse Zee en de uitstekende sportfaciliteiten. 

Spaanse Triatleet
Deel op Pinterest

Duurzaam sporten

Duurzaam sporten en reizen in Catalonië is belangrijk voor de lokale bevolking. Er wordt veel geïnvesteerd in ecotoerisme en de manier waarop mensen omgaan met de omgeving. Respect voor de natuur, de wilde dieren, de locals en hun tradities vormen een speerpunt, ook tijdens het sporten. Lees meer over duurzaam Catalonië.

Bekijk meer tips over Outdoor activiteiten op de officiële Catalonië pagina.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!