Ga naar content

Klimmen in Catalonië

Catalonië heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijk klimavontuur: een enorme verscheidenheid aan landschappen, van Alpiene tot rotsige Mediterrane bergen en kliffen aan de kust, een gastvrije cultuur, goede gidsen en een geweldig Middellandse Zeeklimaat waardoor je er het hele jaar door avontuurlijke sporten kan beoefenen.

Rotsklimmen en Via Ferrata in Catalonië

Of je nu zoekt naar een avontuurlijke gezinsvakantie, een adrenalineboost wil toevoegen aan een strandvakantie, of op zoek bent naar ultieme kicks, in Catalonië zal je het vinden! Hiken en klimmen zijn al decennialang immens populair en werden op een gegeven moment gecombineerd tot de nu zo populaire "Via Ferrata routes" of "Klettersteigen"; een actieve en leuke manier om kennis te maken met de schitterende rotsen van Catalonië. De routes, waarbij je met staalkabels langs rotswanden klimt, zijn er voor zowel beginners als ervaren bergavonturiers. Enkele van onze favorieten klimmen:

1. Via Ferrata de la Foig

In de regio van Tivissa, een dorp ten zuidoosten van Taragona, zijn er talrijke via ferrata routes voor het hele gezin en beginnende klimmers. Dit is de ideale bestemming voor een dagtripje met kinderen, als je verblijft bij een van de stranden aan de Costa Daurada. Een 580m lang parcours, met 160m aan hoogteverschil en een optionele 20m rappel. De lente is een goed seizoen om Tivissa te bezoeken; de fruitbomen staan dan in volle bloei en zorgen voor een spectaculaire kleurenshow. Moeilijkheidsgraad: Makkelijk. 

Tivissa
Deel op Pinterest

2. Via Ferrata langs de kliffen van de Costa Brava

Deze Via Ferrata heet Cala del Molí en biedt indrukwekkende uitzichten op de Costa Brava. De kustlijn, die bekend staat om haar kliffen, verborgen inhammen en glashelder water, vormt een perfect decor voor dit klimavontuur. Dit parcours wordt onderverdeeld in 2 stukken, die door 5 bruggen verbonden zijn. Spring en klauter van de ene granieten rots naar de volgende met altijd zicht op de Middellandse Zee.

3. Steile wanden in Mont-Rebei

Een Klettersteig of klimroute in de spectaculaire Montrebei kloof, langs de Noguera Pallaressa rivier, is een must voor de avontuurlijke reiziger die Catalonië bezoekt. Combineer het voor een onvergetelijke ervaring met een kajaktocht op de rivier en kampeer onder de sterrenhemel. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld-hoog.
Zie Outdoor Adventour

Mont Rebei
Deel op Pinterest

4. Montserrat: de berg met 1.500 toppen

Montserrat is een topbestemming om te klimmen, wandelen en klettersteigen. Met meer dan 1.500 pieken, steile rotswanden en de beste uitstekende rotsen is deze berg een paradijs voor klimmers. Meer dan 5.600 klimroutes en dat alles in een prachtige omgeving. Onder begeleiding van gespecialiseerde Montserrat gidsen maak je kennis met de natuurlijke geheimen van de heilige berg. Moeilijkheidsgraad: alle niveaus.

5. Multi-avontuur in de Pyreneeën

Ontdek de kloven en rivieren van de Pyreneeën, verken de besneeuwde bergtoppen en de mooie valleien. Kies voor een trektocht, een oriëntatieloop, een klimroute of via ferrata voor beginners, rafting of canyoning. Val d'Aran, in de Westelijke uithoek van de Catalaanse Pyreneeën, is een zeer goede uitvalsbasis voor avontuurlijke natuurreizigers, vanwege de vele leuke en gevarieerde activiteiten die je kan doen in het Aiguëstortes nationaal park. Moeilijkheidsgraad: alle niveaus, van beginner tot expert.

6. Vía Ferrata in de Priorat wijnstreek

Deze klettersteig wordt La Morera de Montsant genoemd en voert langs de verticale wanden van de Montsant bergen. Klimmers genieten vanaf de steile rotsen en touwbruggen van unieke uitzichten over het Priorat wijngebied. Na afloop word je bovendien beloond met een heerlijke gastronomische maaltijd met de beste wijnen. Moeilijkheidsgraad: gemiddeld-hoog.

7. Siurana: Klimmersmekka

Onze beste tip hebben we tot laatst bewaard! Als je eenmaal in Montsant bent, rijd dan zeker een half uurtje verder naar Siurana; het Mekka van bergbeklimmers. Klimmers van over de hele wereld komen naar de de dorpjes Siurana en Cornudella de Montsant om de 50 verschillende klimgebieden uit te proberen.

Siurana
Deel op Pinterest

Duizenden routes liggen hier voor het grijpen. Er hangt het gezellige sfeertje van klimmers, maar je kan er ook simpelweg komen genieten van prachtige natuur om te wandelen, kajakken en paragliden en een dorp met een geschiedenis die teruggaat tot de 9de eeuw en de Moorse overheersing van Spanje. Moeilijkheidsgraad: alle niveaus, maar meestal gemiddeld en moeilijk.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!