Ga naar content

Watersporten in Turkije

Actieve vakantie Turkije - Wanneer je wil watersporten in Turkije is er geen betere locatie dan Çeşme. Dat dit stadje onlosmakelijk met wind- en kitesurfen is verbonden blijkt al wanneer je beeltenissen van surfers op het midden van rotondes ziet staan. De vlakke wateren in de beschutte baaien maar de toch straffe, meestal landinwaartse wind maakt dit tot een van de beste surflocaties van de Middellandse zee. 

Deze specifieke condities zijn niet alleen perfect voor surfers op zoek naar een adrenalinekick, ze maken het ook erg veilig en aangenaam om als beginner van deze watersporten te proeven. De verschillende surfscholen hebben dan ook top-materiaal te huur, zowel voor beginners als gevorderden. Na een lange dag op het water gaat de wind meestal liggen en kun je even lekker bijkomen op een van de zandstranden of een van de barretjes langs de kustlijn.

Leukste watersporten in Turkije

Naast kite- en windsurfen is er meer te beleven op de wateren van Turkije. Bekijk de leukste watersport opties!

1. Kitesurfen

Een goede spot voor kitesurfen is nooit lastig te vinden. De vele vrolijk gekleurde vliegers zijn namelijk al vanaf grote afstand te zien en verraden gelijk hoe de windconditie is. De baai bij het dorpje Urla is precies zo’n stek.

Kitesurfen in Turkije
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Het ondiepe water maakt dit een geschikte locatie om te leren kitesurfen en met 25 winderige dagen per maand is wind bijna altijd op afspraak. Trek als beginner een paar dagen uit om dit te leren, je hebt kitesurfen niet zomaar onder de knie.

2. Windsurfen

Aan de zuidkant van Alaçatı bevinden zich de meeste windsurfscholen. Ook hier kun je in ondiep water je evenwicht leren ontdekken met de hulp van kundige instructeurs. Maar voor de meer ervaren surfers zijn er ook grotere zeilen en snellere surfplanken te huur. Sommige surfscholen hebben ook accommodatie beschikbaar voor als je het meerdere dagen wil proberen.

Windsurfen in Turkije
© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Suppen

Op de schaarse dagen zonder wind is stand-up paddle boarding een leuk alternatief om de azuurblauwe zee te verkennen. Suppen is ook een ideale manier om de stukken ongerepte kustlijn eens van dichterbij te bekijken. Misschien kom je wel een strand helemaal voor jezelf tussen de rotsen tegen. Suppen kan op allerlei manieren, van SUP-yogalessen tot SUP's waar je met zijn tweeën of zelfs vijven op kan. Deze zijn te huur bij bijna elke surfschool.

4. Duiken

De Egeïsche zee herbergt een grote rijkdom aan soorten onder water die in de heldere wateren rond Çeşme goed te zien zijn. De her en der ruige kustlijn levert schitterende grotten en rotsformaties op onder water, die grote scholen vis en een met sponzen bedekte bodem huisvesten.

De reis van Bart werd mogelijk gemaakt door Welkom in Turkije

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Bart Schoon
Geschreven door
Bart Schoon
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!