Ga naar content

Toerskiën

Bij toerskiën maak je geen gebruik van skiliften, je klimt zelf de berg omhoog. Daarna maak je off-piste tochten door de (poeder)sneeuw. Die doe je vanuit een vaste berghut of via een meerdaagse huttentocht. Buiten de gebaande paden, dus je hebt de hele omgeving zowat voor jezelf. Toerskiën is avontuurlijk en actief!

Leuke bestemmingen voor Toerskiën

Waar kan je toerskiën, wat zijn leuke bestemmingen en waar worden georganiseerde of begeleide tochten aangeboden? Het grootste aanbod aan reizen en mogelijkheden vind je in de Alpen.

1. Toerskiën in Oostenrijk

Oostenrijk heeft een groot aanbod voor toerskiërs. Denk aan het Silvrettagebied op de grens van Zwitserland, met meerdere hoge bergtoppen van boven de 2.700m. In Tirol kun je vele kanten op; van de wat lagere bergzijdes naar de hoge bergtoppen in Oost-Tirol, waar je kunt rekenen op de sneeuwzekerheid van het gebied. 

Start rustig vanuit het gezellige dorpje Igschl of ga gelijk voor de hoge Stubaier Alpen of de Ötztaler Alpen met zijn vele gletsjers. Zowel voor beginners als gevorderden heeft Oostenrijk veel te bieden.

2. Toerskiën in Zwitserland

De Zwitserse Alpen kent iedereen; hoge bergtoppen en uitgestrekte natuur vol met verse poedersneeuw. In de regio Graubünden in Oost-Zwitserland kun jij je sportieve hart ophalen. Wat denk je van de bekende plaatsen Davos en St. Moritz, van waaruit vele tochten beginnen of de omgeving van Zermatt, bij de indrukwekkende Matterhorn? In Zwitserland vind jij vast en zeker jouw sportieve uitdaging.

3. Toerskiën in Frankrijk

Je vindt hier rust en ruimte in de bekende skigebieden. Denk aan het skigebied van Méribel in Oost-Frankrijk, waarbij je uren skiet door Les Trois Vallées. Heb jij weleens gedacht om zelf de Val Thorens te beklimmen? Qua natuur zit je hier goed; breng je tijd bijvoorbeeld door in Parc National de la Vanoise; een van de grootste nationale parken van Frankrijk. 

Toerskiën
Deel op Pinterest

Georganiseerd op vakantie

Dat kan met Bergsportreizen. Elke winter organiseren zij diverse reizen voor beginners en gevorderden, ongedwongen en goed georganiseerd op vakantie. In kleine groepjes maak je schitterende tochten onder leiding van professionele berggidsen. Je slaapt in mooie berghutten en leert de fijne kneepjes van het toerskiën. Ben jij toe aan een actieve vakantie zonder al te veel toeristen en wil jij je grenzen verleggen?

Top Toerskiën van Bergsportreizen

De toerskicursussen en huttentochten van Bergsportreizen zijn ontzettend populair. Zij deelden hun top 5 met ons.

De meest geboekte cursussen en reizen bij Bergsportreizen:

- Introductiecursus Ötztaler Alpen
Winterweek Haute Savoie
Toerskiën huttentocht Ortler
- Standplaatstocht Sesvennahütte - Vinschgau
- Standplaatstocht Jamtal

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Kim van der Beek
Geschreven door
Kim van der Beek
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!