Ga naar content

Hokkaido

Mooiste plekken in Japan - Het noordelijkste grote eiland van Japan is Hokkaido. De natuur in deze regio is weergaloos mooi. Een alpien landschap, met toppen boven de 2.000 meter. ’s Winters geteisterd door koude landwind uit Siberië, maar zomers uitnodigend warm.

Mooiste plekken op Hokkaido

De natuur op Hokkaido eiland is betoverend. Het landschap biedt een afwisseling van vulkanen, watervallen, warmwaterbronnen (onsen) en mooie meren. Wat zijn de voornaamste bezienswaardigheden om te ontdekken tijdens een natuurreis?

1. Lake Akan Nationaal Park

Lake Akan National Park en het gelijknamige Akan meer zijn bekend geworden als groeiplaats van de vreemde "Marimo balls" of mosbollen; een draadvormig groenwier (Aegagropila linnaei), dat de gehele meerbodem bedekt met 10 centimeter grote ballen. Rond het meer komt de enorme Blakiston’s visuil voor, net iets groter dan de Europese oehoe en daarmee één van de grootste uilensoorten ter wereld. Mount Oakan vormt het decor van het meer.

2. Kraanvogels in Kushiro moeras

Zuidelijker bevindt zich de stad Kushiro. Een bezoek loont vooral de moeite vanwege het moeras ten noorden van deze plaats: het Kushiro National Park is het grootste moeras van Japan. Het was in de vorige eeuw de laatste strohalm voor het behoud van de Japanse Kraanvogel. Nu dansen er elke winter weer 600 paar kraanvogels. Natuurfotografen van over de hele wereld komen hierheen om deze dit prachtige spektakel vast te leggen. De wit-zwarte vogels contrasteren mooi tegen de witte sneeuw. 

Deel op Pinterest

3. Shikotsu-Toya Nationaal Park

Ook in het westen van Hokkaido vind je bijzonder mooie natuur. Vanuit Sapporo is het Shikotsu National Park gemakkelijk bereikbaar. De bijzondere kratermeren van dit nationale park trekken grote aantallen natuurliefhebbers. Een van de actiefste vulkanen van Japan, de Usu-vulkaan, waakt over het Toya-meer. Met een kabelbaan kan je de krater van de vulkaan bezoeken en genieten van een schitterend zicht over het meer en de natuur in dit gebied. Deze omgeving is uitermate geschikt om te wandelen en fietsen. Naast tal van mooie wandelpaden, voert een 40-km lange vlakke fietsroute rond het meer. Van april tot oktober vindt er iedere avond een vuurwerkshow plaats.

4. Daisetsuzan Nationaal Park

Wil je nog hoger het gebergte in dan is het Daisetsuzan National Park in het centrale deel van het eiland een natuurgebied dat je echt niet mag missen! Vulkanen boven de 2.000 meter, alpenweiden en geurige naaldbossen zijn thuisbasis voor de laatste Japanse bruine beren. In de zomer bloeien er talrijke alpiene bloemen en vanaf half september is dit park het eerste gebied in Japan wat zich omtoverd tot een prachtig herfst kleurenspektakel. Aan de voet van de vulkaan Asahikdake ligt het gelijknamige dorp. Dit is een uitstekende uitvalsbasis om te wandelen op Hokkaido. Volg een van de vele wandelroutes vanaf het dorp of stijg met de kabelbaan naar de berg voor meer mooie wandelpaden in alle niveaus. Te voet geniet je van de rust rond de kratermeren of beklim je de top van de Asahikdake.

5. Bloemenvelden bij Biei

Het plaatsje Biei is het Lisse van Japan: het dorp staat bekend om de prachtige bloemenvelden. In de zomer zijn de glooiende heuvels gehuld in de mooiste kleuren. Rood, geel, oranje en ook paars van de lavendel. Ook hier kan je het hele jaar door mooi wandelen en fietsen.

De natuur op het Japanse eiland heeft veel te bieden voor liefhebbers van een natuurreis. PANGEA Travel biedt een 14-daagse rondreis langs alle parken. Dimsum heeft een leuke bouwsteen om kennis te maken met de prachtige natuurparken in Hokkaido.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!