Ga naar content

Reizen met kinderen in Japan

Japan - Wat is er leuker dan samen met het gezin een nieuw land ontdekken? Kinderen zien vaak weer hele andere dingen dan wij. In Japan is er zowel voor ouders als kinderen veel te zien en te ontdekken. Bovendien is Japan een hygiënisch en schoon land, en bijzonder kindvriendelijk. In Japanse steden zijn bijvoorbeeld vele leuke speeltuinen, zwembaden en pretparken. Sietske reisde zelf met haar kinderen naar Japan en geeft je graag enkele tips en ideeën.

Wat is leuk voor kinderen in Japan?

De meeste kinderen kennen Japan vooral van de sushi, sumoworstelen en manga, maar Japan is zoveel meer. Het is een land vol verrassingen en contrasten. Wat denk je bijvoorbeeld van een bezoek met je kind aan metropolen als Tokio, Yokohama en Osaka, met wolkenkrabbers naast prachtige stille Japanse tuinen en boeddhistische tempels?

Reizen in Japan met kinderen

Het makkelijkst reis je in Japan met de supersnelle en comfortabele trein. Die treinen zijn een belevenis op zich. De Shinkansen rijdt met een snelheid van 300 km/uur en is daarmee met recht een hogesnelheidstrein. Voordat de conducteur je kaartje controleert, zal hij of zij eerst buigen en zich excuseren voor het ongemak. En is de trein meer dan 30 seconden te laat? Ook daarvoor ontvang je natuurlijk welgemeende excuses. Doe als de locals en koop op het station een bento box als lunch voor in de trein.

Japan is geen budgetbestemming en ook treinkaartjes zijn niet goedkoop. Met een JR Rail Pass reis je voor een vast bedrag en bijna onbeperkt door het land.

Leuke dingen om te doen met kids in Japan

Wat zijn leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Japan voor een gezin met kinderen?

1. Tokio

De meeste reizigers komen aan op het internationale vliegveld van Tokyo, Narita Airport. Wij raden aan om de eerste dagen deze bruisende stad te bekijken, gezien je jetlag door het tijdsverschil van 8 uur met Nederland. 

Tokio stad
Deel op Pinterest

De Toyosu Fish Market zou wel eens de grootste vismarkt ter wereld kunnen zijn. Dat is ook niet verwonderlijk in een stad met ruim 9 miljoen inwoners die moeten worden voorzien van vis voor sushi. Je moet wel zin hebben om vroeg op te staan, want hoogtepunt van de markt is de veiling en die begint om 5.20 ’s ochtends. Hier slaan restauranteigenaren hun vis in. Op de vismarkt worden ongeveer 400 verschillende soorten vis verhandeld.

2. Sumoworstelen

Dit vinden kinderen geweldig. Woon een wedstrijd sumoworstelen bij! Ieder jaar worden er 6 grote toernooien gehouden in Japan. In Tokyo kan je in januari, mei en september een toernooi sumoworstelen bijwonen in de Kokugikan sumo arena in het Ryogoku district. In maart vindt een andere grote wedstrijd plaats in Osaka, in juli in Nagoya en in november in Fukuoka. Deze toernooien zijn helaas maanden van tevoren al uitverkocht, maar op de dag zelf worden er nog 200 tickets verkocht voor de entree. Wel moet je dan vroeg uit de veren! Zorg ervoor dat je om 5 uur 's ochtends al bij de entree klaar staat!

3. Apen in de sneeuw

In Jigokudani Snow Monkey Park kan je iets bijzonders zien, wat kinderen erg leuk vinden. De warmwaterbronnen in dit park worden in de winter door apen bezocht. De dieren komen uitrusten en baden in het warme water. Zelf zien? Bekijk dan tips over de sneeuwapen in Japan.

Handig om mee te nemen tijdens een reis met kinderen

Waar moet je op letten tijdens een familiereis in Japan? Let bij het boeken van je hotel op de grootte van je kamer. De standaard Japanse kamers zijn eigenlijk te klein voor een gezin met kinderen. Voor kleinere kinderen kan het handig zijn om een uitklapbaar bedje mee te nemen, zoals de Deryan. Ook is het handig om een hotel in de buurt van een metrostation te zoeken. Luiers en voeding hoef je niet mee te nemen. Die kan je verkrijgen in grote winkelcentra of speelgoedwinkels.

We raden ook aan om direct een Japanse simkaart te kopen. Je weg vinden is met Google Maps een stuk makkelijker dan zelf de Japanse straatborden proberen te ontcijferen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Sietske van Harte
Geschreven door
Sietske van Harte
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!