Ga naar content

Honshu

Mooiste gebieden Japan - Honshu is het langwerpige, grote eiland waar Tokyo en Kyoto zich op bevinden. Grote delen van Honshu zijn zeer dicht bevolkt en er lijkt weinig ruimte te zijn voor natuur. Toch zijn er ook hier bijzonder mooie natuurgebieden en nationale parken.

Mooiste plekken Honshu

De bijzondere Japanse steden moet je een keer in je leven gezien hebben. Een bezoek aan Tokyo en Kyoto is een onvergetelijke ervaring. De natuur lijkt wellicht ver weg, maar het is net op dit eiland Honshu, bij de warmwaterbronnen van Toyoka, dat de laatste Zwartsnavelooievaar in 1971 gered werd voor uitsterven. Nu leven er weer vijftig van deze prachtige vogels in de velden rond Kinosaki. Net als alle grote Japanse eilanden wordt de ruggengraat van Honshu gevormd door hoge vulkanen.

1. Shirakami-Sanchi Nationaal Park

In het uiterste noorden zijn op de hellingen van de Shirakami bergen nog uitgestrekte bossen met Siebolds Beuk te vinden. Japanse bosgemzen, Japanse makaken en Aziatische Kuifarenden kunnen hier gezien worden en je kan er prachtig hiken door groene bossen en langs kletterende watervallen.

2. Fuji Hakone Izu National Park

Bijzonder mooi natuurgebied op Honshu is het Fuji-Hakone-Izu National Park. Het omvat een grote oppervlakte met tal van mooie natuurgebieden die de moeite zijn om te bezoeken. Sommigen liggen honderden kilometers van elkaar verwijderd. Natuurlijke warmwaterbronnen, mooie kustlijnen, bergen, meren en meer dan 1000 vulkanische eilanden maken er deel van uit. 

Natuurparken Honshu
Deel op Pinterest

Het Nationaal park wordt onderverdeeld in vier gebieden:
- Het Mount Fuji gebied (Mount Fuji, Shiraito Watervallen, Fuji Five Lakes, Aokigahara en Lake Tanuki)
- Hakone gebied (Old Tokaido Road, Botanische Tuinen van Hakone, Lake Ashi en de Great Boiling Vallei)
-  Het Izu Schiereiland (Mount Amagi, Atami hot springs, Atagawa Tropical & Alligator Garden en de kust van Jogasaki) 
Izu Eilanden, tevens populaire bestemming om te duiken in Japan.

3. Toyama Bay

Tussen maart en juni kan je een bijzonder natuurspektakel waarnemen in Toyama Bay, waar de Watasenia scintillans of Firefly Squid komt kuitschieten. Deze pijlinktvis is net als vuurvliegjes in staat om licht te produceren. In deze maanden komen de lichtgevende inktvissen massaal tot dicht bij de kust om eieren te leggen. Deze enorme reünie zorgt voor een fenomenaal lichtspektakel van blauwe lampjes in het water. Toyama Bay staat tevens bekend om haar fata morgana's.

4. Bamboebos bij Kyoto

Nabij Kyoto bevindt zich Arashiyama, met een uniek bamboebos wat tevens de moeite is om te bezoeken tijdens je reis naar Japan.

5. Hitachi Seaside Park

Wie van bloemen houdt moet zeker een bezoek brengen aan Hitachi Seaside Park in Ibaraki, ten noorden van Tokyo. Het bloemenpark bevindt zich bij de kust, nabij het Ajigaura strand en is een populaire bezienswaardigheid. Het hele jaar door kan je er genieten van bloemen in alle kleuren. 

Mooiste plekken Honshu
Deel op Pinterest

Vanaf de bloemenvelden kijk je uit over de Stille Oceaan. Vooral de lente is bijzonder, omdat dan meer dan 4,5 miljoen blauwe nemophilas bloeien, de zogenoemde "Nemophilia Harmony". Meer dan een miljoen narcissen, 170 tulpensoorten en vele andere bloemen verwelkomen je in dit park, waar je kan rondwandelen en fietsen.

6. Tohoku

Wil je het ándere Honshu zien? Reis dan naar Tohoku, het noordoosten van Honshu. Hier ga je weg van de massa en maak je een prachtige natuurreis. Langs spiegelgladde meren, bijzondere stranden, berglandschappen, warmwaterbronnen, tempels en slapende dorpjes. Het is aan te raden met een huurauto over dit deel van van het eiland te reizen zodat je de meer afgelegen plekken ook kan bereiken.

Tohoku Honshu
Deel op Pinterest

Wandelen op Honshu

Het eiland Honshu biedt uitstekende gelegenheden om te wandelen. Meerdaagse routes voeren door prachtige landschappen. Vanaf het dorpje Niekawa begint een fraaie wandelroute door de Kiso Vallei. Je kunt overnachten in minshuku's; oude herbergen in Japanse stijl. 

De pelgrimsroute Kumano Kodo op het schiereiland Kii is ook de moeite. De tocht voert door ruige bergen en bossen, langs rivieren en onsen met overnachtingen in traditionele minshuku’s. Dit is nauwelijks bekend bij buitenlandse toeristen. Alle paden van de route leiden naar het schrijn Kumano Hongu Taisha. Leuk om onderweg een boottocht te maken over de felblauwe Kumano-Gawa rivier. De route is goed bewegwijzerd en kan dus op eigen houtje gelopen worden. Maar makkelijker is om de route te boeken via een reisorganisatie. Voor informatie vraag een reis aan bij Iki Travels of bekijk de Kumano Kodo Pelgrimsroute bouwsteen bij Dimsum.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!