Ga naar content

Bijzonder kamperen

Ga jij vaker kamperen, maar wil je dit jaar iets anders? Gaan jullie gewoonlijk naar een hotel, en durven jullie de stap naar een vakantie met eigen tent niet te maken? Wat zijn de leukste alternatieven voor kamperen? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Glamping

Glamoureus op de camping, ofwel, glamping. De tent staat er al en is van alle gemakken voorzien. Geen gedoe met koelboxen, luchtbedden, gasstelletjes of campingtafels. Ook voor mensen met een kleinere auto is dit dus ideaal. Glamping met kinderen is ook een goede uitkomst, omdat de tenten meteen gebruiksklaar zijn, en de kinderen dus niet in de weg lopen tijdens het opzetten of afbreken van de tent. Glamping heeft daarentegen alle voordelen van het kamperen, omgeven door natuurgeluiden en een overvloed aan zuurstof zorgen voor een goede nachtrust. Bovendien klinkt die vervelende regen tijdens je vakantie toch erg romantisch, tikkend tegen het tentzeil. 

Verblijven in een ger (yurt)

Een ger of yurt is een Mongoolse nomadentent van een houten geraamte met daaroverheen dierenhuiden, canvas, en banden om het geheel te verbinden. De tent is traditioneel rond en is een echte oase van knusse gezelligheid. Traditioneel is er een houtkachel aanwezig, waardoor je er ook in de winter warmpjes bij zit. In de yurt kan vaak niet gekookt worden en dit gebeurt dan ook vaak op een centrale plek op de camping. Deze tenten zie je uiteraard tijdens je vakantie naar Mongolië, maar ook in Nederland of zelfs Frankrijk zijn deze nomadenhuisjes te boeken om te genieten van je vakantie. 

Slapen in een boomhut

Omgeven door groene boomtoppen wakker worden door het gekwetter van de vogels. Als dat niet de ultieme natuurvakantie is! Zowel in binnen- als buitenland is dit een mogelijkheid. Er bestaan romantische boomhutten voor met zijn tweetjes, en er zijn daarnaast grotere boomhutten met meerdere slaapkamers om met het hele gezin in te verblijven. Sommige boomhutten zijn bereikbaar met een touwladder, anderen met een echte trap en ze bestaan zelfs waar je met een glijbaan zo beneden bent!

Slapen in een pipowagen

Hoewel pipowagen een uiterst Nederlands begrip is, bestaan er pipowagens in heel Europa! van Peloponnesos tot aan Groningen zijn er pipowagens te huur om in te verblijven tijdens je vakantie. Elk met een ander thema, andere inrichting, andere beschildering aan de buitenkant. De parken met pipowagens zijn een bonte verzameling! 

Afbeelding van Anne Bosveld
Geschreven door
Anne Bosveld
Voor iedere subscriber doneren wij jaarlijks aan een natuurproject!