Ga naar content

Kampeerbusje huren

Stel je voor, een roadtrip door Drenthe, Groningen en/of Friesland met een gaaf retro kampeerbusje. Een activiteit, verblijf en onvergetelijke belevenis in een! Bij onze partner Tralaluna vind je het allemaal. Een snoepwinkel vol met verschillende kampeerbusjes en inspirerende roadtrips die je verleiden en zullen smaken.

Bijzondere kampeerbusjes met een verhaal

De fotogenieke camperbusjes van Tralaluna zijn allemaal verschillend. Overeenkomst is dat het oldtimers zijn die met liefde en vakmanschap technisch worden verzorgd én voorzien zijn van een eigen style en look. De een meer retro, de ander meer bohemian of werelds. 

Neef Herbert
© Tralaluna
Deel op Pinterest

Ome Tinus, Tante Toos, Neef Herbert, de Columbus, Tante Alouette of de Tempo. Stuk voor stuk bijzondere busjes met een eigen verhaal. Want dat krijg je als je al decennia lang mee gaat. Zo stond Tante Toos een paar jaar geleden verlaten te koop aan de kant van de weg. Eenmaal opgeknapt en opgefrist, met behoud van een aantal unieke details, werd ze in de Tralaluna verhuurvloot opgenomen en al snel gespot door de ‘kinderen’ van de eerste eigenaar. 

oldtimer camperbus
© Tralaluna
Deel op Pinterest

Het verhaal en de foto’s kwamen op tafel. Hun vader maakte Tante Toos tot wat ze is, een kampeerbus. De houten ombouw werd dagen in de badkamer in stoom gezet om de beoogde kromming te verkrijgen. Het gehele gezin, met maar liefst 5 gezinsleden, trok er in de jaren 60 en 70 mee door de bergen van Oostenrijk en Italië. Tante Toos doet het inmiddels rustiger aan en toert vooral door Drenthe met 2 à 3 personen aan boord. De vrolijkheid in de camperbus is er niet minder om.

Avontuurlijk en relaxed vakantie vieren

De verhuur van de oldtimer busjes is erg populair en dat heeft een aantal redenen. Waarom een roadtrip met een camperbusje te gek is?

1. Nostalgische reacties

Het leuke van de Tralaluna kampeerbusjes is dat iedereen het gaaf lijkt te vinden. De glimlach verschijnt al bij de eerste ontmoeting met een busje, het is vrijwel altijd liefde op het eerste gezicht! Ook onderweg is het een unieke belevenis en ervaar je het busjeseffect op voorbijgangers, er wordt heel wat gezwaaid. De oldtimers brengen bij veel mensen een herinnering naar boven en wekken een heerlijk gevoel van nostalgie op. Daarbij geeft het een kick als je jezelf zo achter het stuur ziet zitten, het avontuur tegemoet. 

Camperbus oldtimer huren
© Tralaluna
Deel op Pinterest

2. Slow travel

Je hoeft helemaal niet ver en veel te reizen om mooie ervaringen op te doen. Slow travel door een provincie waar het in veel opzichten ook wat relaxter is, daar knap je van op. Perfect dus ook voor een me-time break away. Je hoeft niet veel te rijden, je kunt iedere avond lekker slapen in je vertrouwde bed in het busje en er staat altijd iemand voor je klaar als je iets nodig hebt. 

3. Gave vakantie met kinderen

Wil je een avontuurlijk vakantie in Nederland met kind(eren)? Voor een gezinsvakantie zit je ook goed met een busje van Tralaluna. Kleine kinderen reageren altijd enthousiast en installeren zich maar al te graag in hun ‘huisje op wielen’. Voor de jongsten is onderweg een middagslaapje zo ingepast. Past in ieder schema, aan de kant van ieder landweggetje. Kun jij ook lekker even in je boek lezen. 

Oldtimer camperbusje met kinderen
© Tralaluna
Deel op Pinterest

Mocht je gezelschap groter zijn dan het aantal slaapplaatsen in de bus, dan biedt een bijzettentje uitkomst. In geval je op vakantie met pubers gaat, sowieso een aanrader. Beetje eigen ruimte is goed voor de relaties. Bijzettentje, hangmat, je kunt het allemaal meekrijgen. Bij tieners blijkt een Tralaluna roadtrip overigens vrij vaak in (de veelal kritische) smaak te vallen. 

Beetje navigeren, bivakkeren, kampvuur (met marshmallows) geeft eigenlijk iedereen een vakantieherinnering om in te plakken. Eentje met tijd voor datgene waar het in het dagelijkse leven vaak te druk voor (b)lijkt.

4. Outdoor leven

Voor iedereen geschikt dus, zo’n kampeerbusje roadtrip? Gasten die outdoor-minded zijn houden van actief en buiten zijn. De natuur, het kamperen in een busje en een beetje avontuur blijken de beste match. Hou je echt niet van kamperen en in een ander bed slapen, dan is een dagtripje (met lekkere picknickmand) een betere keuze. 

Avontuurlijke rondreis
© Tralaluna
Deel op Pinterest

Roadtrip met een kampeerbusje

Met de Tralaluna kampeerbusjes ontdek je op een originele wijze de noordelijke provincies, het gebied waarin ze verhuurd worden. Wil je bijzondere plekjes ontdekken en je tijd vooral besteden aan genieten in plaats van het internet afstruinen naar je verdere bestemming, kies dan aanvullend op de verhuur voor een Roadtrip met de camperbus. 

Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, zoals ‘Proef de Streek’ en (de favoriet) de Verrassingsroadtrip.
Je gaat relaxed op pad, real Slow Travel, met op ieder landweggetje of bospaadje gelegenheid van je eigen verse koffie en uitzicht te genieten. 

Deel op Pinterest

Ook heb je tijdens de uitgestippelde rondreizen altijd de vrijheid om je eigen weg en tempo te bepalen. De persoonlijke tips in je reisboekje leiden je naar pareltjes van zwemmeertjes, kringloopadresjes, daar waar het ijs en taart bij de thee het lekkerst is, een openlucht voorstelling en uiteraard staan ook de mooiste cultuur- en natuurspots op de kaart.

Overnachten op de mooiste plekjes

Kies je voor een roadtrip van Tralaluna, dan ontdek je pareltjes in Drenthe. Overnachten doe je op bijzondere plekjes. De plekken worden geselecteerd op basis van hun charme. Kleinschalig, liefst zo natuurlijk mogelijk en met een persoonlijk accent.  

Kamperen in de natuur
© Tralaluna
Deel op Pinterest

Bij de ene overnachtingsplek krijg je een heerlijk ontbijtje, bij de andere een kano te leen, elders weer een aanschuifmaaltijd. Hou je van meer reuring, wil je bijvoorbeeld echt eens camping Buitenland beleven, dan kunnen we je ook daarin voorzien. Heb je wat meer dan een weekendje de tijd, dan kun je ook kiezen voor de Friese elfsteden roadtrip of zowel Drenthe, Groningen als Friesland verkennen. Bekijk alle Roadtrips met kampeerbusje.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!