Ga naar content

Met de camper op fietsvakantie

Camperreizen tips - Een fietsvakantie met camper is een fantastisch idee. Want zeg nou zelf: wanneer geniet je meer van de natuur en de vrijheid van het reizen, dan wanneer je met een camper op pad bent? Lekker je eigen tempo bepalen en zo vanuit je camper op de fiets stappen en de omgeving verkennen. Dát is pas vakantie vieren!

Op fietsvakantie met een camper van Goboony

Als je denkt dat een campervakantie alleen is weggelegd voor mensen met een groot budget, dan heb je het helemaal mis. Je hoeft namelijk niet zelf over een camper te beschikken, er zijn genoeg opties om een camper te huren! Bij camper deelplatform Goboony heb je keuze uit campers van meer dan 3.000 eigenaren in Nederland.

Op fietsvakantie met een camper
© Goboony
Deel op Pinterest

Er is altijd wel een camper bij jou in de buurt beschikbaar, voor een budget dat bij jouw portemonnee past. Je kunt zelfs filteren op campers met fietsendrager, zodat je zeker weet dat er plek is voor jouw fiets aan boord! Ook fijn: bij Goboony ben je altijd goed verzekerd tegen eventuele schade met de Goboony Dagverzekering.

Voordelen fietsvakantie met de camper

Wanneer je de fiets meeneemt in de camper heb je handige voordelen. Hier enkele op een rij.

1. Vrijheid

Een camper is een handige en avontuurlijke manier om je favoriete bestemming te verkennen. Ben je een plek zat, heb je alle routes uitgefietst of doet het weer niet wat je wilt? Geen probleem! Luifel naar binnen, campingstoeltje inklappen en door naar je volgende bestemming maar. Zo simpel kan het leven zijn.

2. Al je spullen kunnen mee

Ga je met het vliegtuig op vakantie, dan kun je uiteraard niet je eigen fiets meenemen en vergeet dat extra paar schoenen ook maar. Met een camper kun je niet alleen je eigen fiets meenemen, maar ook die fietspomp en een extra paar binnenbandjes kun je makkelijk kwijt. Je hebt lekker veel ruimte om alles wat je nodig hebt voor jouw fietsreis mee te nemen. Bovendien bevat een camper genoeg opbergruimte om alles een vast plekje te kunnen geven. Veel campers hebben zelfs een garage waar je veilig je fietsen in kan opbergen. Zo blijven je (elektrische) fietsen droog en beschermd tegen diefstal als je er even te voet op uitgaat.

3. Je bent flexibel

Met een camper ben je nooit ver weg van een gave mountainbikeroute of wielerparcours. Je kunt per dag bepalen wat de volgende fietsbestemming wordt. Wil je liever vliegen naar je bestemming? Goboony heeft campers te huur in heel Europa, dus ook dat is prima mogelijk. De keuze is reuze!

Fietsvakantie met de camper
© Goboony
Deel op Pinterest

Mooie bestemmingen voor een camper fietsreis

Vanuit Nederland kun je de mooiste plekken bezoeken met de camper. Wat dacht je van een week door de bossen in Denemarken, een midweekje Ardennen of een weekendje tussen de heuvels in Zuid-Limburg? Maar ook landen verder in Europa zijn natuurlijk geschikt om met een camper naar toe te trekken. Enkele leuke landen voor een fietsreis met camper:

Denemarken

Wist je dat Denemarken over meer dan 12.000 km aan fietsroutes beschikt? Denemarken is dus bij uitstek een fietsland. De routes zijn voornamelijk vlak, je wordt omgeven door prachtige natuur en je fietst door oude dorpjes. Fan van mooie bossen en oude Vikingnederzettingen? Ga dan fietsen in Jutland! Meer van de combinatie natuur en cultuur? Zet dan koers richting het grootste eiland van Denemarken: Seeland. Meer weten? Lees dan verder over fietsen in Denemarken.

Engeland

Engeland leent zich perfect voor een actieve fietsvakantie. Verwacht steile fietspaden, maar ook rustige paden die geschikt zijn voor e-bikes en je hebt ook de mogelijkheid om recreatief te fietsen langs de gezellige dorpjes en het typische Engelse platteland. Kies voor Wales als je op zoek bent naar steile heuvels en pittige afdalingen of bezoek Cornwall en rijd de bekendste fietsroute af: de Camel Trail. Een 27 km lange route die grotendeels naast een oude spoorlijn ligt. Meer tips voor een fietsreis naar Engeland.

België

Ook een geweldige optie is naar het Vlaamse platteland trekken. België heeft een goed onderhouden fietswegennetwerk en er is voor ieder niveau wel een route te vinden. Fiets langs kanalen en bossen, door mooie natuur en langs gezellige cafés om jezelf te trakteren op een ijskoud Belgisch speciaalbiertje. Zoek je liever iets meer het avontuur op? Dan zijn de Ardennen met de vele mountainbikeroutes een goede optie. Vind meer inspiratie voor een fietsvakantie in België.

Advertorial

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!