Ga naar content

Zuid-Afrika golfbestemming

Zuid-Afrika natuurreis - Zuid-Afrika is een golfland bij uitstek. De sport is er erg populair en er zijn prachtige golfbanen door het hele land. Golfen naast het strand of in de bergen, omringd door wijngaarden in de West-Kaap of de subtropische vegetatie in Kwazulu Natal. De golfbanen zijn talrijk en de één is nog mooier gelegen dan de ander.

Rondreizen in Zuid-Afrika en golfen

Bij de golfbanen of dicht in de buurt daarvan zijn uitstekende accommodaties te vinden en over het algemeen bieden deze speciale golfarrangementen, te denken aan kortingen op de green-fees. Het spelen van golf valt bovendien uitstekend te combineren met een rondreis door Zuid-Afrika. Golf spelen op één van de vele bekende wijnboerderijen en afsluiten met een wijnproeverij of vroeg in de ochtend de Big Five gaan spotten en in de middag een ronde golf spelen. Er is van alles mogelijk. Hieronder omschrijven we een aantal mogelijkheden voor een golfreis in Zuid-Afrika, wellicht ter inspiratie van jouw komende reis naar Zuid-Afrika!

1. Golfen en treinreizen

Combineer een luxe treinreis van Pretoria naar Kaapstad met het spelen op 5 unieke golfbanen. Een prachtige reis met de welbekende luxe African Pride van Rovos rail. Onderweg golfen op Leopard Greek course, gelegen naast het Krugerpark. Regelmatig is hier zelfs wild te vinden op de fairway. 

Golfen op Durban Beachwood, met het ruisen van de Indische oceaan op de achtergrond. De volgende ronde speel je op Humewood nabij Port Elizabeth voordat je doorreist naar het prachtige Fancourt. De laatste ronde golf tijdens deze prachtige reis is bij Oubaai, welbekend van Zuid-Afrika’s meest bekende golfer, Ernie Els.

2. Golfen in de West-Kaap

Gaat je voorkeur uit naar de prachtige groene heuvels in de wijnlanden, de oud-Hollandse architectuur van de Kaapse wijnestates en een zonsondergang met op de achtergrond de Tafelberg, dan is golfen in de West-Kaap van Zuid-Afrika iets voor jou. Speel een ronde golf op de Zalze, de prachtige wijnestate gelegen bij een van Zuid-Afrika’s meest pittoreske stadjes, Stellenbosch.

Geniet van één van de top 10 banen ter wereld, Arabella, schitterend gelegen aan de lagune aan de zuidkust. Combineer deze reis met de culinaire top van Zuid-Afrika in één van de vele bekende restaurants in Franschhoek.

3. Safari en golfen

Wakker worden met het gebrul van de leeuwen op de achtergrond in een Afrikaanse safarilodge. Spelen op de Hans Merenski country club, uitgeroepen tot beste "walking course of the country". Ademloos genieten van de Big Five in het Krugerpark, ook dit hoort bij de vele reismogelijkheden in Zuid-Afrika. Combineer een golfreis met een safari.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!