Ga naar content

Walvissen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika natuur - De ultieme wildlife kick is het zien van walvissen in Zuid-Afrika! En waar kun je ze makkelijker te zien krijgen dan tijdens een natuur- en wildlife reis? Van juli tot november migreren walvissen naar Walker Bay aan de westkaap om te baren.

Beste plekken walvissen Zuid-Afrika

Wat zijn de beste plaatsen om walvissen te zien in Zuid-Afrika? Hieronder de bekendste plekken voor een walvissafari. O.a. de plaatsen Hermanus, Plettenberg Bay en St. Lucia vormen een goede uitvalsbasis voor whale watching tours. Vaak kan je vanaf uitkijkpunten bij de kust al bultruggen of vinvissen zien. Wil je de dieren van dichtbij bewonderen, neem dan deel aan een walvisexcursie.
Wil jij op walvissafari in Zuid-Afrika? Bekijk onze tips!

1. Walvissen bij Hermanus

Een van de beste plaatsen om walvissen in Zuid-Afrika te zien is Hermanus. Toeristen komen van over de hele wereld hierheen om een glimps op te vangen van de zeereuzen. Het dorp heeft zelfs een professionele walvisman, die de hoorn blaast om de punten aan te geven waar walvissen gesignaleerd worden! De vierde week van september vindt hier tevens het Hermanus Whale Festival plaats. 

Doe mee met de Welcome the Whales Wave, een 5 km lange rij van mensen die de zoogdieren verwelkomen! Je kunt de walvissen spotten vanaf de paden die vanaf de ene kant van Hermanus naar de andere voeren. De beste uitzichtpunten zijn Castle Rock, Kraal Rock en Sievers Point.
Walvis bootexcurise - whale watching tours zijn als excursie online te boeken via Get Your Guide. Wel handig, omdat je zo zeker bent van een plekje op de boot.

2. Walvissen bij St. Lucia

Ook in het oosten van Zuid-Afrika kan je op walvissafari. De Wetlands van het St. Lucia reservaat vormen een prachtig gebied om wildlife te zien. Daarnaast kan je vanuit het gelijknamige plaatsje St. Lucia deelnemen aan whale watching tours. Bij de stranden in de omgeving kan je prachtig snorkelen en duiken. Lees meer over St. Lucia Wetlands.

3. Plettenberg Baai

Tussen Hermanus en Port Elizabeth ligt het plaatsje Plettenbergbaai, met in de directe omgeving het Robberg Natuurreservaat. Van juli tot december komen hier zeer veel walvissen voorbij de kust. Zowel in het stadje als op het schiereiland heb je goede plekken om de walvissen te zien vanaf de kant. Ook hier kan je deelnemen aan walvistochten om de dieren beter te observeren. Lees meer over Plettenbergbaai in Zuid-Afrika.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!