Ga naar content

Golfen in Schotland

Schotland is de ultieme bestemming om te golfen: het gebied telt meer dan 500 golfbanen. Het is er geen elitesport, iedereen lijkt te golfen in Schotland. Tussen de mooie groene heuvels bij plaatsen als Fort William en Ayr liggen golfbanen, maar ook in de nabijheid van grote steden als Edinburgh en Glasgow vind je tal van mogelijkheden om te golfen. Schotland huist naast ludiek golfen ook tal van evenementen, zoals de Scottish Open en andere internationale events.

Beste golfbestemmingen in Schotland

Wat zijn de mooiste plekken om te golfen in Schotland? Een overzicht van onze aanbevelingen:

1. Golfen bij Loch Lomond

Een van de meest geprezen golfbanen in Schotland is de Loch Lomond Golf Club bij het gelijknamige meer.  Bekijk tips voor een vakantie Loch Lomond.

2. Oostkust Schotland

Een groot aantal golfbanen bevindt zich bij de Noordzeekust. Hier is met name de Royal Dornoch Golf Club een aanrader, met prachtige vergezichten op de zee en het strand.

3. Inverness

Golfen in de omgeving van Inverness? Bekijk Castle Stuart Golf.

4. Golfen op de Schotse eilanden

Wissel het golfen af met het verkennen van de meest ongerepte plekjes in Schotland. Wandel op het waanzinnig mooie Isle of Skye, ga vissen op St Kilda of vang kreeften bij Mull. Combineer de natuur en wilde dieren op een cruise met de golfbanen en whisky distilleerderijen.

Golfvakantie Schotland

Je kan een golfvakantie naar Schotland boeken als compleet georganiseerde golfreis. Zie hieronder onze tips. Maar je kan ook kiezen voor een normale fly and drive rondreis en dan regelmatig even golfen. Alle informatie over natuur en reizen naar Schotland vind je op onze algemene pagina over een natuur in Schotland.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!