Ga naar content

Bijzonder overnachten in Schotland

Een vakantie in Schotland, dat is een droom voor veel natuurliefhebbers. Maak jouw reis naar dit schitterende land nog onvergetelijker door unieke slaapplekken te boeken. Overnachtingen die anders dan anders zijn, midden in de natuur, bijvoorbeeld op de Schotse eilanden of midden in de Highlands.

Overnachtingen Schotland

Hoe gaaf om in Schotland te overnachten in een kasteel omringd door groene heuvels of in een huisje off the grid. De opties voor bijzondere slaapplekken in Schotland zijn ontzettend gevarieerd, waardoor iedereen een accommodatie naar zijn hart vindt.

1. Glamping in Schotland

Dichtbij de natuur, maar wel met comfort. Kamperen in luxe is in Schotland op veel plekken mogelijk. Bekijk onderstaande glampings eens:

2. Wildkamperen in Schotland

Voor de avonturiers! Neem jouw tentje mee naar Schotland en ga wildkamperen, want dit is bijna overal in Schotland toegestaan. Laat de bewoonde wereld voor wat het is en pitch je tent naast een loch of met uitzicht over zee. Zo bijzonder en back to basic overnachten deed je nooit eerder! 

Wildkamperen in Schotland
Deel op Pinterest

Uiteraard zijn er wel richtlijnen waar je je als wildkampeerder aan moet houden. Zorg dat je voor jouw trip bekend bent met de Scottish Outdoor Access Code. Enkele regels waar je je aan dient te houden:

  • Laat de plek schoon achter, neem je afval mee.
  • Kook liever op een kooktoestel dan met een kampvuur.
  • Vermijd te drukke plekken.
  • Wegens drukte mag je bij Loch Lomond en Trossachs NP alleen op campings kamperen of met een kampeerpas.

Er zijn uiteraard ook voldoende campings midden in de natuur te vinden, waarbij je het gemak hebt van sanitaire voorzieningen en je altijd zeker weet dat je goed staat.

3. Vakantiepark Schotland

Wie zoekt naar een leuke overnachting met kinderen in Schotland, komt waarschijnlijk al snel uit op een vakantiepark. Hier heb je verschillende gradaties in. Van een kleinschalig natuurparkje tot een groter park met faciliteiten zoals een zwembad en restaurant. Wat past bij jullie gezin?

4. Vakantiehuizen Schotland

Een rustig vakantiehuisje in de natuur is in Schotland zo gevonden. De natuur zelf doet al het werk. Bekijk eens deze indrukwekkende huisjes waar je volledig zen van terugkomt:

5. Kasteelhotels

Hoe gaaf is dat, slapen in een echt castle in het land van kastelen. Omringd door heuvels, lochs en wilde dieren. Er zijn kasteelhotels voor verschillende budgetten. Van goed betaalbaar tot super de luxe!

6. Bed and Breakfast Schotland

Altijd knus en fijn, slapen bij een B&B. Leuk als je contact wil hebben met de eigenaars, die je kunnen voorzien van insider tips voor de omgeving. En natuurlijk elke ochtend beginnen met een lekker ontbijtje. Deze B&B's in Schotland zijn wel heel speciaal!

7. Vakantieboerderij

Heel leuk met kids, slapen op een boerderij in Schotland. Omringd door dieren, in een mooie natuurlijke omgeving. Dat is hoe dan ook onvergetelijk!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!