Ga naar content

Duiken op de Filipijnen

Tips vakantie Filipijnen - De Filipijnen vormen een van de beste plekken in Azië en zelfs op aarde om te duiken. Duikpak: Een 3mm wetsuit of een shortie volstaat om te duiken bij de Filipijnen. Het zicht onder water varieert meestal tussen de 10 en 30 meter.

Mooiste plekken om te duiken bij de Filipijnen

Waar duiken, wat zijn de mooiste duikplekken van de Filipijnen en welke dieren kan je er zien? Hieronder een lijst van onze favoriete duikbestemmingen:

1. Apo Island in Dauin

Apo Island is een prachtig eiland in de provincie Negros Oriental. Rond dit eiland bevinden zich tal van mooie duikplekken. Weelderig koraal en visleven zijn hier aanwezig. Trekkervissen en schoolwimpelvissen zwemmen er rond de hoornkoralen. Tevens maak je kans op zeenaaktslakken en schorpioenvissen. Het is een van de best beschermde onderwaterreservaten ter wereld.

2. Yapak, Boracay

Onze tweede tip is een steile wand, die recht de diepte induikt. Duiken begint hier op 30 meter. Bereid je voor op de mooiste koralen, in alle mogelijke maten en kleuren. Dieren die je onder andere gaat zien zijn tonijn, manta's, adelaarsroggen en grijze rifhaaien.

3. Monad Shoal, Malapascua

Deze plek op het eiland Malapascua in de provincie Cebu is het walhalla van de Thresher Shark / voshaaien (Alopias). Duikers van over de hele wereld komen naar Malapascua voor een duikvakantie. Het kan dus behoorlijk druk zijn onder water.

Alopias
Deel op Pinterest

Naast thresher sharks komen er ook veel andere zeedieren voor bij Monad Shoal, waaronder vleermuisvissen, barracuda's, tonijn, bidsprinkhaankreeften, zeenaalden, schorpioenvissen, koraalduivels, maskerwimpelvissen, doktersvissen, pijlinktvissen en octopussen.

4. Mactan Island, Cebu

Aan de oostkant van dit eiland bevindt zich een van de beste duikplekken in de Filipijnen. Een smalle engte met prachtige duikwanden. Er is hier voeding in overvloed. Prachige (hoorn)koralen en sponzen tegen de wanden, schildpadden, koraalduivels en roggen zullen je verbluffen.

5. Anilao in Batangas

Filipinos uit de hoofdstad Manila komen in de weekenden het liefst hier duiken. Er zijn tientallen duikplekken, met een grote diversiteit aan vissoorten en adembenemend mooi koraal, zeeschildpadden, zeeslangen en zeenaaktslakken. Het hele jaar door komen er duikers naar deze bestemming.

Beste tijd duiken Filipijnen

De beste tijd voor een duikreis naar de Filipijnen is de periode van november tot mei. In juni vangt het typhoonseizoen aan. In de maanden juli en augustus kunnen er ook nog hevige moessonregens plaatsvinden. De winter is dus de beste periode om te duiken op de Filipijnen.

Watertemperatuur

De temperatuur van het water schommelt van 25°C in december tot 31°C in juli.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!