Ga naar content

Zwemmen met walvishaaien op de Filipijnen

Filipijnen - Heb je wel eens gehoord van de mogelijkheden om te zwemmen met walvishaaien? Bij de wateren van de Filipijnen is dat mogelijk! De walvishaai (whale shark of Rhincodon typus) is geen walvis, maar een vis. Het is een met uitsterven bedreigde vissoort (men schat dat er nog maar ongeveer duizend zijn over de hele wereld). De dieren kunnen tot wel 15 meter lang worden en je kunt je dus inbeelden dat het erg indrukwekkend is om ze in het echt te zien, laat staan ernaast te zwemmen in het water.

Walvishaaien bij Donsol

Donsol, vlakbij Legazpi (provincie Sorsogon - zuidelijk deel van Luzon - Filipijnen) is een van de beste plekken wereldwijd om deze unieke excursie te maken. Bij Donsol kan je zwemmen met walvishaaien. Snorkelen naast deze enorme dieren is werkelijk onvergetelijk en zeker de moeite, maar je hoort je natuurlijk wel te houden aan strikte regels. Afstand houden van de dieren spreekt voor zich.

Ook in Oslob is een excursie zwemmen met walvishaaien mogelijk, maar hier zwem je met een grote groep en worden de dieren gevoed. In Donsol gelden strikte regels om het welzijn van de walvishaaien te garanderen.

Let op: de snorkelexcursies zijn slechts mogelijk tot een bepaald uur, dus je dient goed op tijd te zijn zodat je zeker bent van een plekje op de boot. Check dus goed de uren. In de omgeving van de kustplaats Donsol zijn ook andere leuke excursies en bezienswaardigheden. Vanaf Legazpi worden trektochten uitgezet naar de vulkaan Mayon.

Rondreis tips

De natuur op de Filipijnen is ook prachtig. Wil je meer weten over deze prachtige archipel? Lees de informatie over de mooiste plekken op de Filipijnen.

Tot slot nog even dit. Wist je dat veel zonnebrand merken chemicaliën bevatten die slecht zijn voor vissen, koraal en overig zeeleven? Er bestaan ook biologische en diervriendelijke merken.

Overige plekken om walvishaaien te zien

Ook in Belize en Mexico kan je zwemmen met walvishaaien. Maak een rondreis in Yucatan tussen juni en september en bezoek het eiland Holbox.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!