Ga naar content

Zwemmen met walvishaaien

Wat is de ultieme adrenaline kick? Wij weten het: zwemmen met walvishaaien!

Walvishaaien

Walvishaaien zijn de grootste vissen / haaien ter wereld. Het zijn vredige dieren en zullen je niet aanvallen. Ze eten immers ook geen grote dieren. Waarom is het zwemmen naast een walvishaai dan zo geweldig? Omdat walvishaaien wel 15 meter lang kunnen worden! Beeld je in dat je naast een van deze zeedieren zwemt of snorkelt, wat een machtig gevoel dat moet geven.

Beste plekken om te zwemmen met walvishaaien

Wat zijn de beste bestemmingen om te zwemmen met walvishaaien? Er zijn verschillende plaatsen op aarde die bekendstaan om het snorkelen bij deze dieren. Wellicht vind je elders ook nog excursies, maar de vijf bekendste plekken om te zwemmen met walvishaaien zijn:

1. Filipijnen

Donsol op de Filipijnen is de bekendste plek om te snorkelen naast een walvishaai. Lees meer over zwemmen met walvishaaien op de Filipijnen

2. Mexico

Holbox is een plaats in het toeristische gebied Yucatan in Mexico. Combineer een rondreis langs Mayatempels en jungle met een zonvakantie bij het strand. Bekijk tips voor een rondreis Yucatan.

3. Indonesië - West-Papua

West-Papua is het Indonesische deel van het eiland Nieuw-Guinea. Hier kan je op diverse plekken snorkelen of duiken met walvishaaien. Triton Bay en Nabire zijn goede plekken. Maak ook een excursie naar traditionele dorpen. Met een beetje geluk zie je ook enkele paradijsvogels!

4. West-Australië

Ningaloo Reef ligt op ca. 12 uur rijden vanaf Perth in het westen van Australië. Het gebied rond Ningaloo Reef is een van de weinige plekken in Australië waar walvishaaien met regelmaat voorkomen. Excursies kunnen tussen half maart en eind juli geboekt worden vanaf Exmouth en Coral Bay. Naast walvishaaien kan je hier ook zeeschildpadden, dolfijnen, pijlstaartroggen en andere haaien zien. Bekijk onze tips rondreis West-Australië.

5. Thailand

De laatste jaren worden walvishaaien steeds vaker gezien bij de kust van Thailand. Met name tijdens het duiken bij Koh Chang, een eiland in het oosten van Thailand, ziet men ieder jaar verscheidene walvishaaien. Tijdens onze laatste reis werden ze zelfs gezien op de dag dat wij zelf gingen duiken, maar wij hadden minder geluk dan de andere duikers!

Bedreigde diersoort

Wist je dat de walvishaai een bedreigde diersoort is? Let dus wel goed op wat je doet, want naar schatting leven er nog slechts 1000 van deze vissen. Meestal gelden er dus ook strikte regels om te zwemmen met walvishaaien. En bovendien gaat het sowieso om een dier, dus wie respect heeft voor de natuur, gaat zich hiernaar gedragen.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!