Ga naar content

Reizen naar Zuidoost-Azië

Wie verre reizen wil maken en veel mooie natuur zien, kan zeker eens een rondreis in Zuidoost-Azië overwegen. Jongeren kiezen er om budgetredenen vaak voor om te backpacken in dit deel van Azië, maar er zijn ook tal van mooie, georganiseerde rondreizen te boeken, zowel als individuele rondreis als een groepsrondreis.

Mooiste landen Zuidoost-Azië

Wat is Zuidoost-Azië precies? Je hoort de term vaak, maar welke bestemmingen horen er bij en wat zijn de mooiste vakantielanden voor een rondreis? Het gebied omvat volgende landen:

1. Cambodja
De door natuur overwoekerde tempels van Ankor vormen een van de mooiste architecturale bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië. Verder veel mooie nationale parken, meren en historische hoogtepunten. 

Mooie plekken Zuidoost-Azië
© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Filipijnen
Relaxmodus aan op de Filipijnen: bijzonder mooie bounty eilanden met parelwitte zandstranden, palmbomen, grotten, een prachtige onderwaterwereld en een overweldigende natuur. 

Natuur in Zuidoost-Azië
Deel op Pinterest

3. Indonesië
Het meest veelzijdige land in Zuidoost-Azië: ieder eiland heeft zijn eigen bezienswaardigheden. Tijdens een rondreis kan je diverse eilanden combineren, waardoor cultuur en natuur elkaar afwisselen op een zeer afwisselende vakantie. 

Vakantietips Zuidoost-Azië
Deel op Pinterest

4. Laos
Het onbekende pareltje van Zuidoost-Azië. Hier geen bounty stranden, maar tropische jungle, fraaie karstgebergtes en een zeer vriendelijke en gastvrije bevolking. Walhalla voor backpackers.

5. Maleisië
Wie veel dieren wil zien tijdens een rondreis in Zuidoost-Azië moet naar Maleisië! Neusapen, orang-oetans, neushoornvogels, vleermuizen en zoveel meer. Kuala Lumpur is een Westerse metropool, maar zodra je de natuur in West-Maleisië intrekt of de oversteek maakt naar Maleisisch Borneo, beland je in een andere wereld. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

6. Myanmar
Een van de minst toeristische landen in Zuidoost-Azië is Myanmar, het voormalige Birma. Vooral de cultuur is zeer bijzonder, met enkele van de meest indrukwekkende tempelcomplexen.

7. Thailand
De populairste vakantiebestemming in Zuidoost-Azië is Thailand. Het land heeft alles te bieden voor ieder type reiziger: de mooiste stranden, weelderige jungle, prachtige natuurparken en een bevolking met een eeuwige glimlach.

8. Vietnam
Vietnam is een land waar je je ogen uitkijkt. Doorkruis het chaotische verkeer van grote steden en kom tot rust in een van de mooiste baaien van Azië, Halong Bay. Het zuiden met haar grote rivierdelta is een ideaal gebied om te fietsen.

Rondreis Zuidoost-Azië

Backpacken in Zuidoost-Azië is enorm populair. De landen zijn goedkoop, gastvrij en makkelijk te bereizen. In enkele maanden kan je alle hoogtepunten van diverse bestemmingen zien. Kies je voor een georganiseerde reis, dan bestaat er eveneens de mogelijkheid om meerdere landen te combineren. Zo worden er tal van individuele rondreizen en groepsrondreizen aangeboden naar bijvoorbeeld Thailand, Laos en Cambodja, of naar Vietnam en Cambodja. Zelfs fietsreizen zijn een optie! Bekijk al onze reistips voor georganiseerde vakanties in Zuidoost-Azië.

Workation Zuidoost-Azië

Wie op zoek is naar een goedkope bestemming voor een workation, oftewel een combinatie van vakantie en werken, zit in dit deel van Azië helemaal goed. Thailand, Bali en Maleisië zijn enkele goede opties. Meer weten over werken op reis, lees dan ons artikel met tips voor een workation.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!