Ga naar content

Eilanden van Indonesië

Hoeveel eilanden denk jij dat Indonesië telt? Het land bestaat uit een totaal van ruim 17.000 stuks! Een lijst van alle eilanden van Indonesië gaan we hier dus niet plaatsen. Wel geven we een kort overzicht van de mooiste eilanden, met de beste toeristische voorzieningen.

Ongeveer 6.000 eilanden in het land worden bewoond, er zijn dus vele eilandjes waar zelden iemand voet aan wal zet. Niet verwonderlijk dus dat er in Indonesië nog steeds nieuwe diersoorten ontdekt worden. Het grootste eiland is Kalimantan, op Borneo. De populairste eilanden voor een reis zijn Java en Bali.

Mooiste eilanden van Indonesië

Wat is het mooiste eiland van Indonesië om te bezoeken tijdens een reis? Kan je er makkelijk eilandhoppen en wat zijn de reistips voor ieder eiland?

Op gebied van natuur hebben Java en de Kleine Sunda eilanden de meeste verrassingen in petto, wie actief wil zijn en lekker wil luieren op mooie stranden, die kan best naar Bali reizen. Ongerepte natuur vind je op Flores en in Indonesisch Borneo. Bekijk uitgebreide informatie en vakantietips voor de mooiste eilanden van Indonesië.

Individuele reizen

1. Het eiland Java

Java - De Bromo vulkaan beklimmen? Of op zoek naar de Javaanse neushoorn? Groene natuur, bijzondere bezienswaardigheden en veel afwisseling. Java is een idyllische bestemming voor een reis naar de Indonesische eilanden.

2. Het eiland Bali

Bali - Duiken, snorkelen, surfen, fietsen, wandelen of dolfijnen spotten. Bali heeft het allemaal. Wil je een actieve vakantie op een van de eilanden van Indonesië, bekijk dan onze tips voor jouw ideale eilandvakantie.

Groepsreizen

3. De Soenda eilanden

Sunda eilanden - Op zoek naar de Komodovaraan op het gelijknamige eiland, meren die van kleur veranderen op het groene eiland Flores of snorkelen bij de prachtige Gili eilanden? Plan je reis naar de meest ongerepte eilanden van Indonesië en ontdek een authentiek gebleven reisbestemming. Lees meer over het walhalla voor natuurliefhebbers, en bekijk onze tips voor een rondreis naar de Sunda eilanden van Indonesië.

4. Het eiland Sumatra

Sumatra - Orang-oetans, beklimming van vulkanen, jungletochten, olifantensafari's en veel natuur op Sumatra, een van de mooiste eilanden van Indonesië. Lees meer over een reis naar dit ongerepte gebied.

5. Borneo - Kalimantan

Kalimantan - Neusapen, orang-oetans en neushoornvogels om maar enkele van de dieren te benoemen die je tijdens een reis naar dit ongerepte eiland van Indonesië kan tegenkomen. 

Mooiste eilanden Indonesië
Deel op Pinterest

6. Het eiland Soemba

Het toerisme op Sumba staat nog in de kinderschoenen: hier vind je nog een volledig ongerept stukje Indonesië. Het kleine eiland heeft een veelzijdige natuur: het westelijke deel is zeer groen, het oostelijke deel is ruig en heeft een schaarse begroeiing, terwijl de verlaten bountystranden van een ansichtkaart komen.

7. West-Papua - Nieuw-Guinea

Op hetzelfde eiland als Papua Nieuw-Guinea ligt het meest onontdekte gebied van Indonesië. Vooral de Raja Ampat Archipelago is een bijzonder mooie eilandengroep. Er worden nauwelijks reizen aangeboden naar dit ongerepte eiland, maar toch hebben wij weer enkele leuke reistips voor je: bekijk onze tips Indonesisch Papua. Puur natuur en paradijsvogels.

8. Het eiland Sulawesi

Sulawesi, ook bekend als het eiland Celebes is een van de grootste eilanden van Indonesië. Het eiland heeft een grote verscheidenheid aan landschappen en activiteiten. Merapi is als Indonesië specialist een goede organisatie om een rondreis op Sulawesi uit te laten stippelen: duiken bij de riffen van Bunaken, hiken in het ongerepte centrale deel en ontspannen op het hagelwitte strand van Bira. Local Hero Travel brengt je in contact met een lokale Sulawesi specialist, die ervoor zorgt dat je niets mist!

9. Gili eilanden

Deze idyllische eilanden liggen niet ver van Bali en Lombok. De eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air, zijn bekend om hun heerlijke stranden. Gili Trawagan biedt alles aan reizigers die komen om te relaxen en van wat luxe houden. De andere twee eilanden zijn even lieflijk maar rustiger. Er is minder vertier maar je kunt er heerlijk snorkelen of duiken. Gili Meno en Gili Air zijn gemakkelijk te bereiken van Gili Trawangan zodat je er ook een dagtochtje van kan maken of te snorkelen op deze mooie Indonesische eilandjes.

Eilandhoppen Indonesië

Ontdek de grote verscheidenheid van de Indonesische archipel. De leukste vakantie om dit te ervaren is eilandhoppen: je reist van het ene eiland naar het andere per boot of vliegtuig.

Tip: Wil je meer weten over elk eiland, check dan zeker ook onze overige informatie over de natuur in Indonesië.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!