Ga naar content

Zonnig eiland vakantie

Op zoek naar een vakantie op een zonnig eiland, in Europa of op een verre bestemming? Naturescanner helpt je bij het vinden van de mooiste tropische eilanden op aarde. Lekker een weekje wegdromen op een verlaten parelwit strand van het mooiste bounty eiland... Geen geluiden, behalve het zachte kabbelen van het water en het briesje dat door de overhangende palmbomen waait.

Tips eiland vakantie

Zonnige eilanden zijn de mooiste plekken voor een ontspannen vakantie. Wil je even helemaal bijkomen van de dagelijkse stress en drukte, dan is het werkelijk een genot om op een exotisch eiland te zonnebaden. Tropische eilanden hebben vaak een schitterende natuur; witte stranden contrasteren met helderblauwe zee en met de groene binnenlandse natuur. In het water zorgen vissen en koralen voor nog meer kleur.

Een vakantie op een bountyeiland gaat dan ook vaak gepaard met snorkelen en duiken. 's Avonds gezellig een vissalade eten op een open terras, gevolgd door een pina colada bij het zwembad. Wil je het echte vakantiegevoel, dan is een vakantie op een eiland dus wat voor jou. Als je op zoek bent naar een goedkope vakantie op een zonnig eiland, bekijk dan zeker eens het grote aanbod aan eilandvakanties op Kras en TUI, vaak vind je er de beste aanbiedingen. Hieronder vind je nog meer vakantietips!

Mooiste eiland ter wereld

Wat zijn de mooiste eilanden ter wereld? We hebben getracht een lijstje te maken met mooiste Europese eilanden. Maar smaken verschillen, dus het is niet makkelijk om te zeggen wat nou echt de mooiste eilanden zijn. De ene houdt van groene eilanden, de andere van witte zandstranden, het ideale eiland heeft het allebei!
- Bountyeilanden: als je houdt van zon, zee en witte stranden, dan staan de Malediven, Jamaica, Mauritius, de Seychellen, de Cookeilanden en de Maleisische eilanden vast in je wensenlijstje.
- Natuur en cultuur: wil je bezienswaardigheden zien op een zonnig eiland, denk dan aan Cuba, de Canarische Eilanden of eilanden in de Middellandse Zee (Corsica, Cyprus, Sardinie, Sicilie of Malta). De Azoren zijn niet zo warm als de Balearen of de Canarische Eilanden, maar in de zomer zeker ook de moeite voor wie houdt van eilanden en natuur!
- Unieke dieren: wil je op vakantie naar een mooi eiland waar je actief kunt zijn en met veel natuur, overweeg dan Madagaskar of Australië.
- Groen: een eiland hoeft niet zonnig te zijn om mooi te zijn. Onze favoriet is IJsland, prachtig groen en ongerept, maar meestal niet warm.

Top 15 mooie eilanden met veel zon:
1. Antillen
2. Balearen
3. Bali
4. Canarische eilanden
5. Corsica
6. Cuba
7. Hawaii
8. Jamaica
9. Kaapverdië
10. Malediven
11. Mauritius
12. San Blas eilanden
13. Sardinië
14. Seychellen
15. Sicilië
16. Sint-Maarten
17. Zanzibar

Vakantie naar een zonnig eiland boeken

Bekijk hieronder de selectie van leuke reizen naar zonnige eilanden of plan je reis naar een van de Top 10 eilanden. Op Naturescanner vind je informatie over de natuur op alle zonnige eilanden, van de meest gangbare tot de meest onbetreden gebieden. Alle informatie om inspiratie op te doen voor jouw volgende zon-, strandvakantie. Bekijk ook onze tips over zonvakanties en een overzicht van aanbevolen stranden.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!