Ga naar content

De Seychellen

Hoe is de natuur op de Seychellen? De archipel bestaat uit 115 paradijselijke eilanden ten noorden van Madagaskar. Tijdens (huwelijks)reizen naar de archipel verblijven de meeste toeristen in een van de luxe hotels van de 4 bekendste eilanden: Mahé, Praslin, La Digue of Silhouette.

Natuur Seychellen

Alle eilanden van de groep hebben witte zandstranden, een azuurblauwe oceaan en wuivende palmbomen. Ongeveer een derde van de archipel, dat zijn ca. veertig eilanden, zijn bergachtig met mooie granieten rotsen, de overige zeventig eilanden zijn vlak en bestaan uit veel koraal. Sommige mensen noemen het zelfs "Klein Galapagos" vanwege de vele unieke dieren die voorkomen in de natuur op de Seychellen.

Vakantie op de Seychellen

Een vakantie op de Seychellen is altijd een combinatie van natuur- en zonvakantie. Het natuurbehoud staat hoog in het vaandel: meer dan de helft is beschermd natuurgebied. Bijgevolg groeit er een grote diversiteit aan planten en bloemen, zoals vleesetende planten en orchideeën. Er zijn 81 plantensoorten die enkel hier voorkomen.

Op sommige eilanden rijden geen auto’s en kan men zich alleen met een fiets of kar verplaatsen. De Seychellen zijn best bereikbaar via de luchthaven Mahé. Emirates biedt tot 7 vluchten per week, vaak met overstap in Dubai.

Mooiste eilanden van de Seychellen

Wat is het mooiste eiland van de Seychellen, wat zijn de bezienswaardigheden en welke hoogtepunten kan je zien op de verschillende eilanden? Hieronder onze tips.

1. Praslin en Silhouette

Ondanks de vele resorts en hotels (voor elk budget), zijn de eilanden Praslin en Silhouette mooie natuurparken met prachtige stranden en unieke bomen en planten, zoals de coco-de-mer palmen met hun gigantische kokosnoten. Op Praslin bestaat een fantastische natuurwandeling naar de vuurtoren, de Glacis Noire wandelroute.

Praslin eiland
Deel op Pinterest

Het nabijgelegen eiland Cousin bestaat uitsluitend uit natuurreservaat en herbergt schildpadden en vele vogelsoorten. Het eiland Silhouette staat bekend om zijn mooie strand met grote rotsen. Door het koraal is het er echter minder makkelijk zwemmen.

2. Mahé, het grootste eiland

Een vakantie op Mahé en de andere exotische eilanden van de Seychellen kan dus beschouwd worden als een echte natuurvakantie, als is de natuur op Mahé een stuk minder mooi. Voor wildlife en prachtige zandstranden raden we eerder het eiland Fregate aan.

In Victoria, de bruisende hoofdstad van Mahé, is een botanische tuin met een grote verscheidenheid aan orchideeën, exotische planten, kruiden en fruitbomen. De Kot man-ya bloementuin is ook indrukwekkend; men heeft er meer dan 200 bloemen, maar ook dieren zoals zeeschildpadden en tropische vogels. In het Morne Seychellois nationaal park kun je 12 wandelingen maken. De bekendste is de route naar de top van de Morne seychellois berg (900m). Port Launay heeft prachtige koraalriffen en is hiermee een toplocatie om te duiken. 

Mahé hoofdeiland
Deel op Pinterest

3. La Digue

Het mooiste eiland? De stranden en de zee van La Digue zijn mooier dan op Praslin en Mahé. Er rijden geen wagens op het eiland. Bovendien liggen er in de nabije omgeving zeer mooie kleinere eilandjes. Hotels voor elk budget. Het Source d’argent, een van de mooiste stranden van de Seychellen, bevindt zich op La Digue.

4. North, Bird en Denis

Tip voor een natuurvakantie op de Seychellen! Voor natuurliefhebbers zijn de eilanden Denis, Bird en North een aanrader. Er is zeer veel natuur en je kunt er veel dieren zien. North en Denis zijn luxe prive eilanden, met slechts 1 resort. Hierdoor zijn dagtrips niet mogelijk.

Op Denis zie je veel vogels en zeeschildpadden. Bird is, zoals de naam al doet vermoeden, het eiland bij uitstek voor vogelaars. Er kunnen soms honderdduizenden zeevogels gezien worden. Bird is bovendien aanzienlijk goedkoper dan North en Denis.

5. Dagtrips: Curieuse, Cousin, Felicite

Curieuse heeft geen hotels en is dus een eiland waar je heen vaart op excursie. Vooral de schildpadden vormen een belangrijke bezienswaardigheid. Cousin is een belangrijk eiland voor broedende zeevogels en karetschildpadden. Op Felicite kun je zelfs zwemmen met schildpadden!

Voordelen vakantie Seychellen:
Op de Seychellen vind je naast luxe resorts ook goedkope hotels en pensions. Je vindt er echter geen hotels op het water, daarvoor kan je beter naar de Malediven.
Er is veel natuur en dankzij de bergen is het er niet altijd snikheet. Hou je van exotisch weer, dan kan dit een nadeel zijn.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!