Ga naar content

Mauritius

Een vakantie op Mauritius? Goed plan, want er zijn steeds meer reisorganisaties die nu ook goedkope reizen naar Mauritius aanbieden. Dus laat het paradijs je verwelkomen. 

Dit vulkanische eiland in de Indische Oceaan is een walhalla voor natuurliefhebbers: groene bergen, bijzondere dieren en mooie planten zullen een onvergetelijke indruk op je achter laten. Een vakantie op Mauritius wordt vaak gecombineerd met een natuurreis naar La Réunion en/of Madagaskar.

Tips vakantie Mauritius

Een vakantie op Mauritius kenmerkt zich door veel natuur: de smalle kuststrook biedt prachtige zandstranden, waarachter de bergen oprijzen. Het mooiste gedeelte van het eiland is misschien nog het binnenland. Hier tref je een weelderige natuur, met mooie watervallen en groene beboste bergen. De bergtoppen reiken tot een hoogte van bijna 1.000 meter en in de regenwouden die de hellingen bedekken groeien allerlei zeldzame planten en bloemen. Er leven ook veel bijzondere diersoorten op het eiland, zoals de Mauritiusduif en -torenvalk, die uitsluitend hier voorkomen.

Mooiste plekken op Mauritius

Wat zijn de mooiste plekjes van Mauritius en wat mag je niet missen tijdens een vakantie op het eiland? Om veel mooie natuur te zien op Mauritius raden we aan om deel te nemen aan excursies. Soms zitten deze al inbegrepen in het reisprogramma, soms kan je ze er los naast boeken en vaak zijn ze ook gewoon ter plekke te reserveren.

1. Grand Baie

Het meest toeristische deel van Mauritius bevindt zich in Grand Baie, een fraaie baai met vele kraampjes, winkels en eet- en drinkgelegenheden. Er worden verscheidene excursies in de natuur van Mauritius georganiseerd vanuit Grand Baie en je kunt er ook voor kiezen om zelf een bootje te huren om de omgeving te verkennen.  

Mooiste plekken Mauritius
Deel op Pinterest

2. Ile Plate

De île Plate is een eilandje dat bekend staat om de mooie vuurtoren en de mogelijkheid tot snorkelen en duiken. The Shark Pit is een geliefde duikspot waar je getuige kan zijn van vele haaisoorten.

3. Ile aux Cerfs

Ook het eiland Ile aux Cerfs is een aanrader om te snorkelen tijdens je vakantie op Mauritius.

4. Gris-Gris

In het zuiden van het eiland bevinden zich de ruige kusten van Gris-Gris, waar woeste golven tegen de vulkanische rotsen beuken. Dit levert fraaie plaatjes op!

5. Pamplemousses

In het noorden van het eiland liggen de schitterende tuinen van Mauritius National Botanical Garden, voorheen Sir Seewoosagur Botanic Garden. Deze veel bezochte plek bevindt zich in het district Pamplemousses, bij Port-Louis. De tuinen staan bekend om de mooie lotussen en talloze planten en bomen, waarvan velen alleen hier voorkomen.

Natuur in Mauritius
Deel op Pinterest

6. Black River Gorges National Park

Mauritius telt slechts één nationaal park, het Black River Gorges National Park, wat uiteraard eveneens behoort tot een van de mooiste gebieden van Mauritius.

7. Koraalriffen - Duiken op Mauritius

Mauritius wordt volledig omringd door koraalrif en behoort hiermee tot een van de top 10 bestemmingen om te duiken. Met wel 200 soorten is de diversiteit van de koralen enorm. Hier vind je ook het ‘zwarte koraal’ dat tot 3 meter hoog en 25 cm in doorsnede kan worden. Op verschillende plaatsen kun je wrakduiken. De beste duiklocaties van Mauritius vind je in het oosten. Van oktober tot en met april heb je het beste zicht onderwater. De hotels op Mauritius bieden vrijwel allemaal duikexcursies, dus die zijn makkelijk ter plaatse te regelen.

8. Onderwater waterval Mauritius

Bekijk even de foto van Mauritius bovenaan de pagina. Voor de kust van Mauritius heeft de stroming gezorgd voor prachtige lijnen in het zand, waardoor het lijkt alsof er zich een enorme onderwater waterval bevindt. Het is eigenlijk een optische illusie die te zien is vanuit de lucht. Maar ook vanaf de Morne Brebant, de berg op het zuidelijkste punt van het eiland, kan je de "nepwaterval" zien.

Mauritius Madagascar

De lagunes en exotische stranden van Mauritius maken het tot een geliefde bestemming voor een eiland - relaxvakantie. Vaak wordt een vakantie Mauritius gecombineerd met een reis naar de mooie natuur van Madagaskar: het actieve deel in de eerste weken, gevolgd door een zonvakantie op Mauritius. Ook onze aanbevolen reisorganisaties bieden vaak een combireis Mauritius Madagaskar aan. Ook Madagaskar is een goede bestemming om te duiken.

Beste reistijd Mauritius: het hele jaar een uitstekend klimaat voor een vakantie.
November - mei: 25-35 graden. Juni - oktober: 20-25 graden.
Vliegen naar Mauritius - KLM vliegt - in samenwerking met Air Mauritius - rechtstreeks van Amsterdam naar Mauritius, waardoor het eiland nog beter bereikbaar is geworden!

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!