Ga naar content

Malediven

De Malediven bestaan uit een lange rij van meer dan 1000 eilanden ten zuidwesten van Sri Lanka. Vaak wordt een rondreis naar Sri Lanka dan ook verlengd met een vakantie op de eilanden. Genieten in een luxe verblijf op de exotische archipel, op verkenning naar de natuur van de Malediven, die zowel boven als onder water mooi is!

Natuur Malediven

De Malediven staan vooral bekend als exotisch paradijs waar je prachtig kunt duiken in het turquoise water van de Indische Oceaan. De ruim 1.000 eilanden worden ingedeeld in 19 atollen, dat zijn groepen eilanden en koraalbanken.

Het heerlijk tropische klimaat, de parelwitte stranden, palmbomen, prachtige onderwaterwereld en natuur maken van de Malediven een van de meest begeerde vakantiebestemmingen ter wereld. Een vakantie op de eilanden is niet goedkoop, maar als je goed prijzen vergelijkt hoeft het misschien niet bij een droom te blijven.

Mooie accommodaties

Wat moet je je voorstellen bij de archipel? Parelwitte stranden die overlopen in een heldere blauwe zee bepalen het zicht vanaf je resort. Er groeit een prachtige vegetatie van wuivende kokospalmen, bamboe, wurgvijgen en de hibiscus. Bananen, mango’s en papaja's kunnen zo van de bomen geplukt worden. Op verscheidene eilanden vind je mangrovegebieden, vol met bijzonder leven. Excursies naar de mangroven zijn te boeken bij de meeste hotels. Naast een zonvakantie is er dus veel meer te doen, de natuur van de Malediven is betoverend.

Kijk voor leuke aanbiedingen ook eens bij de Vakantiediscounter.

Mooiste eiland Malediven

Wat zijn de mooiste eilanden van de Malediven? Een overzicht van de populairste eilanden met mooie stranden, palmbomen en een azuurblauwe oceaan en de mooiste plekken per eiland.

1. Ihuru eiland

Het echte paradijs op aarde; parelwit strand en het enige geluid het geruis van palmbomen, dit alles omzoomd door een azuurblauwe lagune van warm water. Het bestaat nog: het bounty eiland Ihuru in de noordelijke Malediven heeft een doorsnede van 150 m. Er is slechts 1 hotel op dit paradijselijk eiland, met een beperkt aantal bungalows: het Angsana Maldives Ihuru Resort. Hierdoor voelt een vakantie op Ihuru als een verblijf op een privé eiland. Dit eiland is helemaal rond en de stranden lopen zacht over in zee. Rond het eiland zijn er mooie duikplekken. 

Angsana Ihuru
Angsana Ihuru
© Booking.com
Deel op Pinterest

2. Nalaguraidhoo eiland

Nalaguraidhoo Island wordt door velen gezien als een van de mooiste eilanden van de Malediven. Perfecte zandstranden, turquoise zee en volop mogelijkheden tot duiken en snorkelen maken dit bounty eiland tot een paradijsje.

3. Kuredu eiland

De lokale bevolking heeft Kuredu benoemd tot meest romantische eiland van de wereld. Lange witte zandstranden, azuurblauwe zee, palmbomen en talrijke duikspots met scheepswrakken kenmerken een verblijf op dit eiland. Daarnaast is er veel waterrecreatie. 

Palmbomenstrand Malediven
© Vakantiediscounter
Deel op Pinterest

4. Veligandu eiland

Veligandu Island is een aantrekkelijk eiland voor een huwelijksreis. Een langgerekt zandstrand met zacht wit zand, helderblauw water en wuivende palmbomen zijn een geschikte bestemming voor stellen. Ook hier kan je goed duiken.

5. Cocoa eiland

Dit eiland is wellicht het meest geschikt voor een vakantie met kinderen, omdat het mooie, grote zandstrand zeer geleidelijk afloopt in zee. Ook hier weer veel plekken om te snorkelen en te duiken.

Combineer Sri Lanka en de Malediven

Sri Lanka is een geweldige bestemming voor iedere natuurliefhebber. Prachtige natuurparken, veel vogels en wilde dieren en een gastvrije bevolking. 

Duiken Malediven

De hoeveelheid vissen in het water rondom de eilanden van de Malediven is overweldigend en ook het aantal soorten is grandioos: duik onder in de wereld van clownsvissen, roggen, kreeften, barracuda’s, walvishaaien en gigantische manta’s. Zwem naast dolfijnen en zeeschildpadden. De eilandengroep heeft zeer goede duikscholen en is daarmee een van de veiligste bestemmingen om te duiken.

Duiken Malediven
Deel op Pinterest

Tip: wil je manta’s zien, ga dan duiken bij Noord-Malé (tussen mei en oktober) of nabij de Nilandhé atol (februari en maart). Januari tot maart zijn de beste maanden om te duiken bij de Malediven. Ook bij Sri Lanka kan men duiken, maar de Malediven zijn veel geschikter. In de oceaan aan de zuidkust van het eiland liggen enkele scheepswrakken. 

Huwelijksreis Malediven

Veel stelletjes kiezen de Malediven uit voor hun huwelijksreis, een volkomen begrijpelijke keuze, want zelden vind je eilanden met zoveel romantische hotels. Wanneer je echt op zoek gaat naar huwelijksreizen Malediven, ga je echter meer betalen dan wanneer je een zonvakantie boekt bij een van onze reispartners. Uiteindelijk verblijf je altijd in een van de romantische hotels op de Malediven.

Bereikbaarheid Malediven

Het vervoer van en naar de eilanden geschiedt per boot, vliegtuigje of helikopter. Indien je duiken bij de Malediven combineert met een rondreis in Sri Lanka raden wij je aan om te kijken naar georganiseerde rondreizen. Op de eilanden ligt alles op loopafstand van elkaar en er is bijgevolg geen vervoer aanwezig. Om van het ene naar het andere eiland te varen, gebruikt men meestal vissersboten en speedboten.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!