Ga naar content

Barbados

Het eiland Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland van de Kleine Antillen en het is gedurende zeer lange tijd een kolonie van de Britten geweest. Het eiland is ongeveer 430m² groot en kent een aangenaam klimaat, zoals je van de Caraïben wel gewend bent. 

Zit je het liefst onder wuivende palmbomen op maagdelijk witte zandstranden? Dan is Barbados, met meer dan 60 stranden en turquoise helder water een ideale vakantiebestemming voor jou. Dit eiland in de Caraïben kent zo'n 3.000 zonuren per jaar en is daarmee paradijs op aarde voor zonaanbidders.

Vakantie op Barbados

Natuur op Barbados

Hoe is de natuur op Barbados? En wat zijn de mooiste plekken? Het exotische eiland kent een grote verscheidenheid aan landschappen en is op z'n minst bijzonder te noemen. Hier contrasteren mooie zandstranden met imposante rotspartijen en een afwisselende kustlijn. 

Landinwaarts tref je wildere natuur aan, hier ontdek je de inheemse flora en fauna. Bossen, botanische tuinen en wildlife reserves bieden tal van mogelijkheden om erop uit te gaan, je zult zien dat hier vaak voldoende veilige wandelpaden zijn om op eigen houtje het eiland te verkennen.

Welchman Hall gully
Deel op Pinterest

Mooie natuurplekken op Barbados:

 • Barbados Wildlife Reserve - Trek erop uit in vier hectare mahonie bos. Hier kun je allerlei soorten dieren spotten.
 • Farley Hill Nationaal Park - Gelegen op de Grenade Hall Plantation, een prachtig stukje Barbados met mooie natuur en historische gebouwen.
 • Animal Flower Cave - Onder de kliffen van North Point in St. Lucy bevindt zich een grot met zeer kleurrijke zeeanemonen. 
 • Graeme Hall moeras - Beslaat 42% van het Ramsar-moerasland en bestaat onder meer uit een vogelreservaat.
 • Cherry Tree Hill - Op ongeveer 260 meter boven zeeniveau kun je vanaf dit uitkijkpunt zeer mooie uitzichten over het eiland verwachten. 
  Deel op Pinterest
 • Harrison's Cave - Indrukwekkende grot met ondergrondse rivier in het hart van Barbados. Te voet of met elektrische tram te verkennen.
 • Botanische tuinen van Andromeda - Een brede verscheidenheid aan flora in deze exotische tuinen, zeker de moeite waard.
 • Botanische tuinen van Flower Forest - Kleurrijk en vol exotische bloemen en planten, de ideale plek om tot rust te komen.
 • Welchman Hall Gully en Turners Hall Woods - Dichtbegroeide wouden, ideaal voor een avontuurlijke wandeling.

Barbados is omringd met water en dus ook voor liefhebbers van watersport, snorkelen en duiken een zeer goede bestemming.

Stranden van Barbados

Dankzij de enorme hoeveelheid stranden op Barbados is een bijzonder- en afgelegen strandje zo gevonden. Barbados ligt in de Atlantische Oceaan en elke kustlijn is verschillend. 

 • Noordkust - grillige koraalriffen en prachtige vergezichten over de Atlantische oceaan.
 • Oostkust - kleine verlaten strandjes en ruige zee, ideaal voor surfers of rustzoekers.
 • Zuidkust - adembenemend witte zandstranden en stille plekjes waar vooral de locals van genieten.
 • Westkust - populair als vakantiebestemming en zeer toegankelijk, daarmee wel drukker en toeristischer.

Handige gidsjes

Dieren op Barbados

Op dit kleine, maar fijne eiland zijn behoorlijk wat interessante dieren te vinden. In de natuurparken kom je tal van kleurrijke vogels tegen, zoals de kolibrie en groene reiger. Herken vogels op Barbados met onze handige vogelgids voor de Caraïben. Dieren die vooral in het binnenland voorkomen zijn de groene aap, boomkikkers, heel veel geiten, mangoesten, en wasberen.

Snorkelen Barbados
Deel op Pinterest

Misschien wel het meest interessante wildlife van Barbados vind je in het water bij de omliggende kustlijn. Barbados is namelijk een koraaleiland, dat miljoenen jaren geleden boven zee uit is gekomen. De omliggende koraalriffen zijn daarmee nog steeds adembenemend mooi. Bijzondere vissen, schildpadden en een kleurrijke onderwater wereld is al snorkelend te ontdekken en te bewonderen.

Reizen en vliegen naar Barbados

Een reis naar Barbados kun je zelf samenstellen, of via een betrouwbare reisorganisatie regelen. Heb je geen zin in geregel? Kies dan voor een georganiseerde rondreis en ga individueel het eiland verkennen.

Overnachtingen

Als individuele reiziger kun je bij Booking.com met zekerheid dé mooiste plekjes om te overnachten vinden. Slaap in ecolodges, sfeervolle cottages, een knus hotel of een van de prachtige resorts. Er is in ieder geval genoeg om uit te kiezen.

Beste reistijd

Het hele jaar door is het droog en zonnig op Barbados. De periode tussen juli en november valt wel binnen het orkaanseizoen van het Caribisch gebied, maar orkanen komen maar zeer zelden voor op het eiland. Wel vaak korte hevige regenbuien. Het is in die tijd wel vaak warmer dan 30 graden.
In juli wordt op Barbados gaat het jaarlijkse Crop Over festival gevierd. Vijf weken lang wordt er over het hele eiland feest gevierd, met bruisende markten en muziek. 
Wil je gegarandeerd goed weer en proberen de regen te vermijden? Het droogseizoen duurt van december t/m mei. Het is dus een ideale zonbestemming voor de winter.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Gitta Schermer
Geschreven door
Gitta Schermer
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!