Ga naar content

Guadeloupe

Natuur op de Kleine Antillen - Zeg je duiken, vulkanen, vissersdorpjes, heerlijk eten en mooie vogels? Dan zeg je ook Guadeloupe. Dit prachtige eiland in de Caribische Zee heeft enorm veel te bieden en heeft voor ieder wat wils. Wat mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Guadeloupe? En wat zijn de mooiste plekjes van het eiland? Wij nemen je mee naar een van de mooiste eilanden in de Caraïben

Mooiste plekken op Guadeloupe

Het is bijna onmogelijk om een absolute must-see of must-do te noemen als we het hebben over Guadeloupe - of zoals de Frans-Creolen het noemen: Gwadloup. Je kunt het eiland verkennen op eigen houtje, of georganiseerd, het is zo veilig als je het zelf maakt. Het eiland is vooral erg mooi, dus laat je inspireren en betoveren door Guadeloupe, dat zijn bijnaam 'vlindereiland' te danken heeft aan de bijzondere vorm van het eiland.

1. De stad Pointe-à-Pitre

Zoals de plaatsnamen al doen verraden, is Guadeloupe een overzees gebied van Frankrijk. De hoofdstad is Basse-Terre, maar toch is Pointe-à-Pitre de grootste stad van deze archipel die bestaat uit zo'n 12 eilanden. Pointe-à-Pitre dankt zijn naam aan een Nederlandse zeeheld genaamd "Pieter". In deze stad kun je bouwwerken uit de koloniale tijd bewonderen en musea bezoeken over de slavernij. Op de markt kun je genieten van alle verse groenten, fruit en specerijen die de natuur te bieden heeft.

2. Marie-Galante

Vanuit Pointe-à-Pitre kun je de veerboot nemen naar Marie-Galante, waar je oude windmolens kan bewonderen, en waar je je kunt vergapen aan Gueule Grande Gouffre, een prachtige boog die door de zee uit een rots is gesleten. 

3. Pointe des Châteaux

Aan de andere kant van het eiland, tegenover Pointe-à-Pitre, vind je Pointe des Châteaux. Op dit ruige, rotsachtige schiereiland is een prachtige wandeling over en tussen de rotsen. Geniet van een prachtig uitzicht wanneer je op het uiterste puntje staat. 

Pointe des Châteaux
Deel op Pinterest

4. La Soufrière

Ander mooi uitzicht op Guadeloupe heb je vanaf de vulkaan La Soufrière. Deze vulkaan is de hoogste van de Kleine Antillen met wel 1467 meter. De vulkaan houdt zich sinds 1976 stil. Dit betekent dat de omgeving erg vruchtbaar is en dat het er adembenemend groen is. De begroeiing laat duidelijk sporen van de laatste uitbarsting zien en dit maakt het uitzicht op ieder moment weer anders. De vulkaan is te beklimmen in ongeveer 2 uur als je in vaker wandelt, maar het is het zeker waard. 

5. Parc National de Guadeloupe

In dit nationale park naast de vulkaan vind je alles wat de natuur te bieden heeft op één plek. Mangroves, tropisch regenwoud met prachtige bloemen en kleurrijke vogels, maar ook kabbelende beekjes. 

Guadeloupe vogels
Deel op Pinterest

Vogels die hier leven zijn gorzen, merels, maar ook kolibries. Dieren die zich hier met een beetje geluk laten zien zijn wasberen, iguana's (kamhagedissen) en verschillende slangen. Deze slangen zijn gelukkig niet giftig. 

Duiken en snorkelen bij Guadeloupe

Het water is hier zo helder dat het bijna zonde zou zijn om er niet te snorkelen. Daarnaast is de onderwaterwereld hier onwerkelijk mooi. De koraalriffen doen een wedstrijdje met de vissen om wie de kleurrijkste is. Verder van de kust vind je wat grotere vissen zoals de tarpoon, baracuda, blauwe marlijn, gratenvis en geelstaart koningvis, is het je geluksdag vandaag, dan zie je hier ook zeeschildpadden. Mocht je graag kajakken, dan heb je veel kans dat dolfijnen zich laten zien. 

Eten en drinken

Zoals wel meer Caribische eilanden, heeft ook Guadeloupe een geweldig smaakvolle keuken. Vis wordt hier dagelijks vers gevangen, dus sla de langoustines en accras de morue (gefrituurde balletjes van witvis) niet over! Je bevindt je op een Caribisch eiland waar suikerriet wordt verbouwd, je kan het proeven van authentieke rum dan ook niet overslaan, er zijn momenteel nog negen distilleerderijen waar je het proces van rum maken kunt bijwonen en waar je vanzelfsprekend ook mag proeven, drie van deze distilleerderijen bevinden zich op Marie-Galante. Als dessert neem je natuurlijk een sorbet coco. Een vers toetje, gemaakt van kokosmelk en op smaak gebracht met vanille en kaneel.

Afbeelding van Anne Bosveld
Geschreven door
Anne Bosveld
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!