Ga naar content

Halong Bay in Vietnam

Wie op zoek is naar de mooiste plekken in Vietnam kan niet heen om een bijzonder mooie baai in het noorden van Vietnam, Halong Bay! Dit is absoluut een van de mooiste bezienswaardigheden in het land en je kan het gebied best verkennen tijdens een boottocht.

Boottocht Halong Bay

Halong Bay in Vietnam is een van de bekendste bezienswaardigheden van het land en staat sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De natuur rond Halong Bay en in het noorden van Vietnam is simpelweg adembenemend mooi: de prachtige baai, met haar groene kalkstenen karstbergen en azuurblauwe water bevindt zich nabij Hạ Long in Noord-Vietnam, meer precies in de Golf van Tonkin. Tijdens een rondreis in Vietnam mag een boottocht in Halong Bay niet op je reisprogramma ontbreken en daarom geven wij je alvast enkele leuke reistips voor een individuele rondreis of groepsreis. Je kan ook accommodaties en zelfs overnachtingen op een boot in de baai los boeken.

Wat te zien in Halong Bay?

Wat is er te zien in Halong Bay, wat zijn de voornaamste bezienswaardigheden? Hoewel je vaak dezelfde delen van het gebied op foto's ziet, omvat Halong Bay best een groot gebied. De kust van het natuurgebied is ongeveer 120 kilometer lang en het heeft een oppervlakte van om en nabij 1500 km². Hoe is het landschap, hoe is de natuur in Halong Bay? 

Boottocht Halong Bay
Deel op Pinterest

Je kent waarschijnlijk wel de foto's van de steile rotsen die fel contrasteren met het blauwe water. Bijna 2000 van deze kalkstenen rotsformaties stijgen loodrecht op uit de zee. Deze bijzondere rotsen in Halong Bay werden gevormd door de combinatie van wind en water (zowel zeewater als regen). Zeker de helft van de rotsformaties in de baai heeft een naam gekregen, meestal vernoemd naar hun vorm. Zo kan je een boottocht maken langs rotsen met namen als de Kissing Cocks of Kissing Rocks. In het zachte kalksteen werden tevens vele grotten en spelonken gevormd, een aantal van deze grotten in Halong Bay kan je bezoeken. Zo ook de Houtenstokkengrot, de grootste van al deze grotten.

Natuur en cultuur

Natuur en cultuur gaan hand in hand in de Halong baai. Op zee drijven de typische boten van lokale vissers. Een boottocht in Halong Bay met een jonk mag niet ontbreken als excursie tijdens je bezoek aan Noord-Vietnam. Het is zelfs mogelijk om te overnachten op een boot! Bekijk onze reistips voor meer informatie over een overnachting op een boot in Halong Bay. Tijdens een tour vaar je langs de vele mooie eilanden en geniet van een prachtige zonsopgang in de baai. En ga zeker tijdens een reis naar Halong Bay langs een van de drijvende vissersdorpen.

Reis naar Halong Bay Vietnam

Cruises op Halong Bay vormen een top attractie in Vietnam en een boottocht in de baai mag dus niet ontbreken in je rondreis. Hiernaast vind je de mooiste groepsreizen en individuele rondreizen naar Vietnam, met een bezoek en meestal ook een boottocht in Halong Bay op het programma. Heb je interesse in een groepsreis, vraag dan de gratis brochure van Djoser aan.

Bekijk ook meer reistips en lees alles over de natuur in Vietnam op onze algemene informatie pagina.

Alternatief: Bai Tu Long Bay

Ten noorden van Halong Bay ligt een kleinere baai, Bai Tu Long Bay. Ook hier steken de mooie rotsen recht op uit zee, maar de baai is minder bekend dan Halong Bay en dus ook een stuk rustiger.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!