Ga naar content

Varen in Bai Tu Long Bay

Vietnam - Graag delen we deze tip met je! Een leuke reistip voor mensen die Vietnam buiten de gebaande paden willen ontdekken. Bai Tu Long Bay is een zeer goed alternatief voor Halong Bay. De baai ligt iets noordelijker en is een stuk minder toeristisch, zonder op schoonheid in te leveren. 

In Halong Bay kan het erg druk zijn: een file met boten vaart daar de baai in. Hetzelfde landschap strekt zich echter uit tot bij de Chinese grens, maar zonder de hordes toeristen.

Cruise in Bai Tu Long

Via diverse reisorganisaties kan je een korte cruise boeken waarbij je langs de prachtige rotsformaties vaart. De boot vaart overdag tussen de steile karstbergen over het rustige water. Onderweg maak je verscheidene stops om te genieten van de mooie natuur, maar ook met de gelegenheid om te kajakken en te zwemmen in het water. 

Wie zin heeft kan even uitrusten op de strandjes van de eilanden in Bai Tu Long baai. Je brengt een bezoek aan een prachtige grot en maakt kennis met de lokale vissers en boeren. 's Nachts is het genieten van een mooie sterrenhemel.

Chinese jonk

Op een traditionele Chinese jonk maak je een cruise door de baai van Bai Tu Long. Overnachten kan op de boot zelf. De jonken in dit gebied zijn vaak wat comfortabeler dan die in Ha Long Bay.

Bouwsteen Bai Tu Long Bay

Bekijk hieronder onze tips voor een reis naar Bai Tu Long Bay. De beste manier om dit te boeken is een losse bouwsteen. Meestal duurt dit 2 dagen, met 1 overnachting en moet je rekenen op ca. €250 per persoon. Een overnachting in het gebied is geweldig, maar wil je slechts enkele uren varen in het gebied, dan kan je ook een cruise maken vanaf Cai Zong naar Quan Lan Island. In deze boten maak je een oversteek van 3 tot 5 uur door het gebied voor een prikje.

Rondreis

Maak een bijzondere rondreis, en maak kennis met Vietnam en Cambodja in één reis. Tijdens deze reis maak je een cruise over Halong Bay, ga je dineren in een grot en kajakken tussen het karstgebergte van Bai Tu Long Bay. Vervolgens reis je verder naar Angkor Wat in Cambodja en maak je kennis met de bijzondere geschiedenis van het Khmer-rijk.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!