Ga naar content

Hoi An Vietnam

Hoi An in Vietnam. Deze bijzondere plaats staat op het programma van bijna elke rondreis in Vietnam. Waarom kiezen voor een rondreis langs Hoi An: wat is er te doen en te zien?

Hoi An

Je zou de Vietnamese stad misschien wel een levend museum kunnen noemen, met invloeden uit de Chinese, Japanse en Europese cultuur. Het is een zeer bijzondere plek om te bezoeken, met smalle mooie straatjes, oude houten gebouwen, door bomen omringde boulevards en Franse villa's. Tijdens een rondreis of wanneer je gaat backpacken in Vietnam mag je Hoi An dus inderdaad niet overslaan. Enkele reistips en tips over wat te zien en wat te doen bij Hoi An!

1. Bezienswaardigheden Hoi An Vietnam

Wat zijn de voornaamste bezienswaardigheden in Hoi An?
- Het oude centrum met haar houten huizen staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.
- Chùa Cầu; de Japanese Covered Bridge dateert uit 1590. De voetgangersbrug is hiermee zeker ook een van de hoogtepunten!
- Verder wemelt het er van de kleermakers, waar je voor weinig geld een mooi aangemeten pak kunt laten maken. Daarnaast exposeren er enorm veel kunstenaars en worden er op diverse plekken prachtige schilderijen aangeboden.

Hoi An food market
Deel op Pinterest

- De stad is ook in culinair opzicht een absoluut hoogtepunt van Vietnam; je kunt er overheerlijk eten. Als je van koken houdt, is het zelfs de ideale bestemming om een kookcursus in Vietnam te volgen, bijvoorbeeld op een van de rivierboten.
- Wat ook erg tekenend is voor dit pittoreske stadje is dat er elke avond, door het hele 'oude centrum' lampionnen worden aangestoken. Dit geeft aan Hoi An een sprookjesachtig en betoverend gevoel.

2. Fietsen in Hoi An

Wat te doen bij Hoi An? Hou het niet bij rondstruinen langs mooie bezienswaardigheden in de stad zelf, maar trek er ook op uit voor een actief dagje fietsen in de omgeving van Hoi An! Tijdens een fietstour maak je kennis met het plattelandsleven, waar de vriendelijke lokale bevolking je toezwaait. Bovendien bevindt Hoi An zich vlak bij zee. Als je een fiets of scooter huurt, kan je daar gemakkelijk heen rijden en zal je verbaasd zijn over de stilte en rust op het strand. Ook is de stad een mooie uitvalsbasis om een fietstocht te maken naar de ruïnes van My Son. Hier vind je prachtige oude tempels, die, ondanks bombardementen van de Amerikanen, er nog zeer goed uit zien.

3. Wat te doen in Hoi An?

Wat kan je verder verwachten en bezoeken in Hoi An? Naast de mooie zandstranden en de bedrijvigheid in het mooie oude centrum is er veel te doen voor elk type toerist. Er worden tal van excursies aangeboden voor reizigers, rustzoekers en backpackers. De meeste tours kan je van tevoren al reserveren bij Get Your Guide. Zo vermijd je wachtrijen en heb je een garantie op je excursie. In de avonduren is het gezellig vertoeven in de vele kleine leuke restaurants en barretjes.

4. Tips rondreis langs Hoi An

Als je naar Vietnam gaat - individueel of in groep - mag je Hoi An niet overslaan. De meeste touroperators bieden groepsreizen naar Hoi An, de plaats staat bijna altijd op het reisprogramma van een rondreis. Je kan uiteraard ook kiezen voor een verzorgde individuele rondreis, een reis op maat of een reis met bouwstenen met enkele dagen verblijf in het stadje. Wil je meer lezen over het bijzondere land en de mooiste plekken in Vietnam, bekijk dan ook de informatie over de natuur in Vietnam.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!