Ga naar content

Wandelen in Vietnam

Natuur Vietnam - Kan je goed wandelen in Vietnam? Het land is niet meteen het eerste land waar je aan denkt bij een meerdaagse trektocht of actieve wandelvakantie. Toch zijn er - vooral in het uiterste noorden - schitterende mogelijkheden om te wandelen in een adembenemend landschap van groene rijstterrassen en glooiende heuvels.

Beste gebieden om te hiken in Vietnam

Wat zijn de bekende hikes, waar kan je mooi wandelen in de natuur? Met name een trekking naar een van de hilltribes, de bergvolkeren in Vietnam, is populair. Als je op andere plekken in Vietnam wil wandelen, informeer dan goed of er geen gevaar voor landmijnen is. Een overzicht van de mooiste wandelgebieden in Vietnam:

1. Trektocht in Sapa

Sapa (vaak ook Sa Pa gespeld) is een thị trấn of stadsgemeente in het bergachtige binnenland van Noord-Vietnam. Tijdens de kolonisatie was het een hill station, waar de Fransen verkoeling zochten in de bergen. Vandaag de dag is het Sapagebied zeer populair bij wandelaars, vanwege de mooie natuur en de bijzondere bergvolkeren die er leven.

Wandelen in Vietnam
Deel op Pinterest

Maak kennis met de authentieke stammen, met elk hun eigen tradities, gewoontes en kleding. Een trekking in Sapa is mogelijk met een persoonlijke gids, die tevens als tolk fungeert wanneer je langsgaat bij de lokale bergstammen. Je passeert diverse kleine dorpjes, waar locals en kinderen in klederdracht je nieuwsgierig bekijken. Bekijk de trektocht in Sapa met overnachting in hotel bij Riksja Vietnam.

Trekking naar de bergstammen in Vietnam met homestay

Tijdens een homestay maak je kennis met het leven van de lokale bevolking in Vietnam. Overdag trek je de wandelschoenen aan en ga je eropuit tussen de groene rijstterrassen en maïsvelden. De vergezichten zijn betoverend mooi. Er zijn diverse trektochten in Sapa mogelijk, naar verschillende bergstammen: de Red Dzao of de Black H'Mong stam (die een voornamelijk zwarte klederdracht hebben). Een fraai beeld krijg je op de Bac Ha markt, waar alle stammen hun boodschappen doen. 's Avonds kan je vaak mee eten met de locals, een unieke ervaring. Een meerdaagse wandelvakantie van 5 dagen met homestay is te boeken bij Riksja Vietnam.

2. Trekking in Mai chau

Zuidelijker dan Sapa, maar wel nog steeds in het binnenland van Noord-Vietnam, ligt Mai Chau. De rit van Hanoi naar Mai Chau neemt ongeveer 3,5 uur in beslag. Het gebied is hiermee een aanrader voor mensen die willen wandelen in Vietnam, maar er geen 4 of 5 dagen tijd voor uit kunnen trekken. Mai Chau is makkelijker te bereiken vanaf Hanoi en net als in Sapa kan je er een trekking maken naar traditionele bergvolkeren.

In de vallei liggen diverse authentiek gebleven dorpjes, waaronder het paaldorp van de Witte Thai. De stam heeft een bijzondere cultuur, met fraai geborduurde klederdracht en hun eigen Can-wijn, die gemaakt wordt van blaadjes. Je kan bij de mensen thuis logeren. Overdag zijn er volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in de groene omgeving. Hier kan je ook kennismaken met andere bergstammen, en ambachtelijke producten kopen op een van de marktjes. Op de rijstvelden zie je mensen hard werken. Een 2-daags wandelarrangement in de Mai Chau vallei kan je boeken via Riksja Vietnam.

3. Wandelen in Cuc Phuong

Op gebied van natuur is Cuc Phuong zeker een van de mooiste wandelgebieden in Vietnam. Het nationaal park ligt ten zuiden van Hanoi. Wandel door het regenwoud, van dorp naar dorp en overnacht bij de Vietnamezen thuis. Hoewel deze wandelreis je ook in contact brengt met de lokale bevolking is de natuur er het hoogtepunt. Met een vlot kan je over de rivier varen, en er is een dierenopvangcentrum, wat leuke aanvullingen zijn op een wandelvakantie.

Een wandelarrangement naar jouw wensen kan je aanvragen bij Better Places. Zij brengen je rechtstreeks in contact met lokale reisexperts.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!