Ga naar content

Reizen met kinderen in Vietnam

Vietnam met kids? Een prima idee! Wij geven je hier enkele tips over reizen met kinderen in Vietnam: met een peuter, jong kind of met oudere kinderen, het is allemaal prima te doen. Uit eigen ervaring weten we dat een reis met kinderen naar Vietnam een feestje is.

Kun je vliegen met kinderen naar Vietnam?

De reis naar Vietnam is lang en zal meestal via Bangkok gaan. Daar heb je eigenlijk het meest lastige van je reis met kinderen naar Vietnam te pakken. Op Bangkok zijn soms lange wachttijden en de afstanden op dit hypermoderne vliegveld zijn enorm. Tip: lang wachten op een overstap is heel aangenaam wanneer je bij de Starbucks op een zachte bank in huislijke sfeer kunt liggen. Internet voorzieningen aanwezig! Zorg dat je een buggy en/of draagzak bij je hebt.

Verblijf met kinderen in Vietnam

Vietnam is een gastvrij land. Dat merk je als volwassene al. Een kind zal zich meer dan welkom voelen. Vietnamezen zijn dol op buitenlandse kinderen. Ze zullen je kind willen aanraken en zoenen en er vol lof over zijn. Helaas is de tolerantie van onze kinderen op enig moment echt op. 

Vooral de blanke blonde kinderen kunnen flink wat aandacht tegemoet zien. Kijk ook niet verbaasd wanneer Vietnamezen onder de kleren van je kinderen willen kijken om te zien of ze hier met een jongetje of een meisje van doen hebben. Het is allemaal goed bedoeld, dat wel. Overigens waren wij ook dol op de Vietnamese kinderen. Er staan er veel op onze foto’s!

Eten met kinderen in Vietnam

Ga niet met potjes voeding van thuis lopen sjouwen tenzij je kind een allergie heeft waardoor je geen gebruik kan maken van de aanwezige babyvoeding in de winkels. Alles is te krijgen. Potjes, luiers en spenen. Vaak net even anders of van andere kwaliteit dan in Nederland. Maar goed te doen. Afgelegen gebieden hebben (uiteraard) minder aanbod.

Het eten in restaurants is over het algemeen niet zo pittig als in Thailand, maar waarschuw de kok wel even. Ook op straat kun je goed eten. Let op: waar het druk is met lokale bevolking, is de omloopsnelheid van het voedsel groot en dus veiliger. Eet speciaal voor jou en je kinderen verhitte noedels en eet geen rauwe groenten. Ook geen sla! Stil zitten aan een restauranttafel is niet iedere avond leuk voor kinderen dus eet ook eens op straat op de mini stoeltjes.

Slapen in Vietnam

Voor kinderen zijn er in de luxere hotels voorzieningen zoals kinderbedjes. De Vietnamezen zelf leggen hun kinderen bij zichzelf in bed, maar in toeristische gebieden wordt rekening gehouden met onze gewoonten. Een babyfoon kan handig zijn. Voor kinderen vanaf een jaar of 5 is het erg leuk om bij mensen thuis in een dorpje te slapen en te eten. Zoek voor onderweg dus naar een rondreis met een 'homestay'.

Wat te doen met kinderen in Vietnam?

Wat is er te zien en te doen met kinderen in Vietnam? Het reizen in Vietnam zelf is al een hele belevenis en best vermoeiend. Wij hebben onze vervoersmiddelen steeds afgewisseld waardoor het voor kinderen leuk blijft. Je kunt reizen met een boot, de trein, het vliegtuig, een auto met privéchaufeur, fietsen en een brommer huren. Dat laatste is uiteraard voor jonge kinderen niet geschikt. Al denken de Vietnamezen daar anders over! Wij maakten er een sport van om de brommer met de meeste personen te spotten. We kwamen tot 6, inclusief baby!
Wanneer je het platteland op gaat is het leuk om voor Vietnamese kinderen wat extras mee te nemen. Soms vragen ze je om pennen, maar ook vruchten van de markt (lychees b.v.) zijn welkome traktaties en zorgen voor een leuke interactie tussen je eigen kinderen en de Vietnamese kinderen.

Deel op Pinterest

Wat neem je mee naar Vietnam met kinderen?

Vietnam is goed voorzien van alles, al moet je er soms voor in de grotere steden zijn. Wat je niet wilt missen zijn o.a. zwembandjes, een babyfoon en voor flesvoeding: een dompelaartje of reis-waterkoker. En een voorziening voor de kleinsten: een plastic luierbroekje of iets ander creatiefs waardoor je niet opeens bruine objecten in het water ziet drijven. Zwemluiers gebruiken ze (nog) niet in Vietnam. In openbare toiletten ontbreekt vaak een verschoningsmat, dus een opvouwbaar matje is aanbevolen voor wie reist naar Vietnam met baby's of peuters. Een draagtas kan ook handig zijn als je gaat wandelen.

Activiteiten met kinderen in Vietnam

Los van de trekkings zijn alle activiteiten in Vietnam leuk voor jonge kinderen. Er is zoveel kleur en geur. Pas wel het tempo van je reis aan. Kinderen beleven de wereld in detail en dat kost tijd. Onze tip: Zo af en toe een dag extra verblijven in een hotel met zwembad geeft de kinderen de tijd om hun batterijen op te laden. Het totaal van alle indrukken kan ook even teveel zijn. Bij Riksja Kids ben je in goede handen. Mensen met wat oudere kinderen en meer reiservaring kunnen denken aan een tocht per mountainbike of een homestay, bijzondere ervaringen die je kan regelen via Better Places.

Leuke plekjes voor kinderen

Wat zijn leuke plekjes met kinderen in Vietnam? Bekijk onze algemene reistips over de mooiste plekken in Vietnam: de leukste plaatsen voor volwassenen zijn over het algemeen ook de leukste bezienswaardigheden met kinderen.

Een rondreis met kinderen in Vietnam wordt een reis om nooit te vergeten. Wil je meer inspiratie? Vraag dan de gratis brochure van groepsreizen met families aan bij Djoser.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!