Ga naar content

Reizen met kinderen in Azië

Azië - Op zoek naar een avontuurlijke vakantie met je kind naar het Oosten? Goede keuze, want Azië is avontuurlijk en leuk, en over het algemeen ook veilig. Enkele tips voor reizen naar kindvriendelijk Azië!

Wat te doen met kinderen in Azië?

Wie een verre reis met kinderen wil ondernemen, moet zeker eens een gezinsreis naar Azië overwegen. Het continent biedt unieke en bijzondere ervaringen voor kinderen, is over het algemeen veilig en goed te bereizen. De mensen en de hotels in Azië zijn kindvriendelijk.

Zowel voor gezinnen met jonge kinderen (baby's en peuters) als voor families met oudere kinderen zijn de Aziatische landen leuke vakantiebestemmingen. Mooie stranden, avontuurlijke jungle, veel dieren en vriendelijke mensen die gek zijn op kinderen! In Azië kan je raften, kanoën, zwemmen, snorkelen, wandelen, bergbeklimmen en op safari. Wat wil je nog meer tijdens een reis met kind?

Waarheen in Azië met kinderen?

Wat zijn de beste bestemmingen voor een reis met kinderen in Azië? Welke landen bieden de meeste afwisseling en een goede mix van cultuur, strand en natuur: onze Top 5 reizen in Azië met kids:

1. Indonesië

Fietsen langs tempels en rijstvelden op Bali, surflessen en boottochten, op zoek naar Komodovaranen, een vulkaan beklimmen op Java of snorkelen bij de Gili eilanden. Een land vol verrassingen voor kinderen. Bekijk onze tips voor reizen met kinderen in Indonesië.

2. Vietnam

Overnachten op een boot in de Halong baai, een trektocht naar de bergstammen in het noorden of een fietstocht langs de Mekong rivier: laat je kinderen kennismaken met de veelzijdigheid van Vietnam. Bekijk onze tips voor reizen met kinderen in Vietnam.

3. Maleisië

Orang-oetans, neushoornvogels en neusapen opsporen in de jungle, een vleermuizen uittocht observeren in Mulu National Park en relaxen op het strand. 100% natuur in Maleisië. Bekijk onze vakantietips voor reizen met kinderen in Maleisië.

4. Thailand

Wandelen naar de langnekken tribe in het noorden van Thailand, olifant rijden in de jungle, fietsen langs tempels en snorkelen in kraakhelder water. Thailand is een van de gemakkelijkste landen om te reizen met kids in Azië. Bekijk onze tips voor reizen met kinderen in Thailand.

5. Sri Lanka

Een olifantenweeshuis bezoeken, deelnemen aan een walvissafari en een jeepsafari maken op zoek naar luipaarden, olifanten en apen. Sri Lanka heeft de vriendelijkste bevolking van Azië, zeker wanneer het contact met kinderen betreft! Lees meer over reizen met kinderen in Sri Lanka. Vanwege de aanslagen in 2019, wel even goed het reisadvies in de gaten houden!

6. Myanmar

Myanmar is een leuke reisbestemming voor families. Er zijn veel dingen te doen voor het hele gezin. Maak kennis met de monniken in Yangon. Verken Bagan per jeep en observeer de olifanten bij het Elephant Conservation Project in Kalaw.

7. China

China is een bijzonder land voor een familiereis in Azië. Niet veel organisaties bieden dit aan als zelfstandige rondreis. In groep kan het wel, bijvoorbeeld met Djoser. Bezoek de hoofdstad Beijing en het plein van de Hemelse Vrede, sta oog in oog met reuzenpanda's in Chengdu, wandel door het karssteenlandschap van Yangshuo of over de Chinese Muur. Lees meer over reizen met kinderen in China.

8. Cambodja

Cambodja staat ook bekend als een land met zeer vriendelijke mensen. Laat je kind de eeuwenoude tempels van Angkor Wat bewonderen en maak een boottocht op een meer. Ervaar het authentieke plattelandsleven of de drukte van een stad als Siem Reap of Phnom Penh.
Lees meer over reizen met kinderen in Cambodja.

9. Taiwan

Een bestemming waar je wellicht niet zo snel aan denkt, maar die wel erg leuk is voor mensen met kinderen. Taiwan heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart, omdat ik er familie heb. Het land is goed te bereizen met een huurauto of met het openbaar vervoer.

Waarom naar Taiwan? Het biedt een perfecte afwisseling tussen stad, natuur en strand. Taipei is een fantastische stad om te ontdekken. Vervolgens kan je de kloven en bergen van Taiwan verkennen en eindigen met een verblijf aan het strand!

Reistips met kind naar Azië

Op zoek naar meer inspiratie? Vraag dan de gratis brochure met familiereizen in Azië aan bij Djoser.
Heb jij zelf nog meer tips voor leuke plekjes in Azië met kinderen? Laat het ons en andere reizigers weten!

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!