Ga naar content

Reizen met kinderen in Maleisie

Van alle Aziatische landen is Maleisië misschien wel het gemakkelijkst te bereizen met kinderen. Het is bijna Westers comfortabel en communicatie is makkelijk, omdat veel inwoners Engels spreken. De winkels hebben eigenlijk alle benodigdheden voor kinderen van alle leeftijden.

Met kids naar Maleisië 

Maleisie bestaat uit West-Maleisië en een deel dat op Borneo ligt. West-Maleisië biedt genoeg natuur en activiteiten voor een rondreis: je hoeft dus niet per se ook naar Borneo te reizen. Zeker met kinderen waarbij je in een langzaam tempo wilt reizen. Wil je naar de orang-oetans en de neusapen, dan ben je aangewezen op een binnenlandse vlucht naar Borneo.

Wat te doen met kinderen in Maleisië?

1. Kuala Lumpur met kinderen

Waarschijnlijk vlieg je naar Kuala Lumpur. Wanneer je even de drukte van de stad uit wil, zijn er tal van parken waar je kan relaxen. Als volwassene wil je even rusten, en als je kind bent: juist even lekker rennen. Ga bijvoorbeeld naar Taman Tasik Perdana park. Hier ligt een klein meertje en speelplaatsen, een vogel- en hertenpark en nog veel meer. In de buurt van Kuala Lumpur vind je waterpark Sunway lagoon. Liever een pretpark? Genting Highlands ligt op 50 km van het centrum van Kuala Lumpur. Toch liever shoppen? De grote winkelcentra bieden ook vertier zoals een binnenspeeltuin of bowling baan.

2. Activiteiten met kinderen in Maleisië

Na Kuala Lumpur is het tijd voor een dosis natuur en avontuur. Breng een bezoek aan het oudste oerwoud van Maleisië: Taman Negara. Hier kunnen de kinderen op zoek naar apen, hagedissen, bijzondere insecten en vogels. Er komen wel grotere dieren voor, maar zij zullen zich niet snel tonen aan een groep mensen. Op de route naar het park ligt wel een opvangcentrum voor olifanten, bij Kuala Gandah. Bezoek met je kind een dorp waar de bewoners nog leven zoals 100 jaar geleden.

Maleisie met kinderen
Deel op Pinterest

Kinderen zullen het fantastisch vinden om raak proberen te schieten met een blaaspijp. Een bezoek aan een park met apen is voor veel kinderen ook een onvergetelijke belevenis. Voor de bijzondere apen van Maleisië zoals de neusaap en de orang-oetan moet je naar Borneo. Met een binnenlandse vlucht goed te doen en zeer de moeite waard wanneer je er bent voor de natuur. Lees meer over orang oetans in Maleisië en neusapen in Bako National Park.

3. Naar het strand in Maleisië

Wat zijn de leukste plekjes met kinderen in Maleisië? Naast de natuur mag een verblijf bij het strand natuurlijk niet ontbreken! Aan het einde van je reis relaxen aan een van de prachtige stranden van Maleisië is voor kinderen én ouders heerlijk. Tip in West-Maleisië: het eiland Langkawi om heerlijk te snorkelen, te relaxen of een bootexcursie door de mangrove bossen te maken. Last van het regenseizoen hebben ze hier niet.

4. Fietsen met kinderen in Maleisië

Heb je al wat grotere kinderen die van actie houden dan is een fietsvakantie in West-Maleisië ook leuk: 16 dagen fietsen langs resorts en homestays. Bekijk hiervoor onze reistips aan de linkerzijde van de pagina.

Familiereizen

Heb je zelf veel reiservaring, dan is het prima te doen om op eigen houtje met je gezin naar Maleisië te reizen. Ben je wat minder ervaren, of lijkt het gezelschap van een groep met andere families je wel fijn, kijk dan eens bij het uitgebreide aanbod groepsreizen voor gezinnen. Hierbij wordt het programma helemaal aangepast op de kids zodat het voor iedereen leuk blijft.

Eten met kinderen in Maleisië

Voor baby's, peuters en jonge kinderen is een ruime keuze aan babyvoeding en andere voedingswaren in de winkels. Ook luiers zijn overal verkrijgbaar. Je eigen merk melkpoeder voor zuigelingen meenemen is wel verstandig. Wij Nederlanders zijn al wel gewend aan de Oosterse keuken. Maleisië biedt een variatie aan Chinese, Indiase en Maleise gerechten. Ook friet zal je op veel plaatsen kunnen krijgen. Voor kinderen is nasi of de kipsaté met pindasaus meestal een feest van herkenning. En als er maar kip in huis is maken de Maleisiërs dat graag voor je. Het is ook erg leuk om in de stalletjes langs de weg je eigen eten aan te wijzen wat ter plekke wordt bereid.

Eten in Maleisie met kinderen
Deel op Pinterest

Omdat dit verhit wordt is dat prima te doen. Water drink je hier alleen uit flessen. Een lekkere en gezonde afwisseling is fris fruitsap dat voor je neus wordt bereid. Weiger de ijsklontjes in je drankje. Het zal meestal kraanwater zijn!

Overnachten met kinderen in Maleisië

Waar verblijf je tijdens je reis met kinderen in Maleisië? Ons advies: zorg voor veel afwisseling. Een homestay bij een familie in een dorp is een onvergetelijke belevenis. Een bungalow aan het strand zal de kinderen een kijkje in het paradijs geven. En regelmatig een hotel met een zwembad is ook heel relaxed en geeft kinderen de tijd om op adem te komen. Blijf eens een nachtje langer op een fijne plek voor de kinderen dan dat je met z’n tweeën zou doen. Het zal de kinderen weer energie geven om verder te reizen.

Wat neem je mee naar Maleisië?

Maleisië met kinderen. Wat heb je nodig? Er zijn allerhande goede draagtassen op de markt waarin je de jongste kinderen kan dragen. Een buggy die makkelijk inklapbaar is, is ook een optie. Vooral als het warm is, is het prettig wanneer je een kind niet op je buik of rug hoeft te dragen. Vraag is echter of je de buggy overal makkelijk mee kan nemen.

Een kleine babytent geeft een kleintje het gevoel steeds in het zelfde bed te slapen en je hebt tegelijkertijd een omgeving die mugvrij is voor je kind. Maleisië is goed voorzien van alles wat je (jonge) kind nodig heeft. Zorg dat je voldoende insectenwerende middelen meeneemt en dit ook gebruikt. Informeer bij een speciaalzaak of GGD wat best is voor je kind. Maleisië is alles bij elkaar een heel veilig land voor ouders met gezond verstand. Denk verder aan een verschoningsmatje (vaak niet aanwezig in openbare toiletruimtes), zwemluiers en zwembandjes.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!