Ga naar content

Reizen met kinderen in China

Laat je kinderen kennismaken met een totaal andere cultuur en bijzondere natuur! Een reis naar China met kinderen is een ervaring die zowel ouders als kids nooit zullen vergeten; unieke landschappen, bijzondere bezienswaardigheden en een hartelijke bevolking.

Wat zijn leuke plekjes in China met kinderen?

Welke bezienswaardigheden bezoeken tijdens een rondreis in China met kind? Hoewel China nog een beetje een vreemde bestemming voor een gezinsreis kan lijken, heeft het land veel te bieden voor avontuurlijke gezinnen. De hoogtepunten op een rij!

1. Beijing

De meeste familiereizen in China vangen aan in de stad Beijing. Breng een bezoek aan de Lama Tempel of de Tempel van de hemel met haar mooie tuin. Het Plein van de Hemelse Vrede en de Verborgen Stad mogen natuurlijk niet ontbreken als bezienswaardigheden. Je kind kan er heerlijk rondrennen en kennis maken met Chinese kindjes.

2. Chinese Muur

Maak met je kinderen een korte wandeling over de Great Wall. Een tocht hoeft niet te lang te zijn om al een goede indruk te krijgen van dit indrukwekkende bouwwerk. Wil je langere tijd met kleine kinderen over de Chinese Muur wandelen, breng dan een draagzak of draagrugtas mee. Oudere kinderen kunnen eventueel al een langere trektocht meedoen.

3. Terracottaleger

Het Terracottaleger, dat opgegraven werd tussen Li en Xi'an, is voor vele reizigers één van de hoogtepunten van een reis in China. Ook voor gezinnen met kinderen is dit bijzonder om te zien. De vele terracotta beelden zullen een onwisbare indruk op ze laten.

4. Panda's in Chengdu

Maar dit is toch het hoogtepunt van een gezinsreis in China! Kinderen houden enorm veel van dieren. Om dan pandaberen in het echt te zien, dat is toch wel een unieke en bijzondere ervaring voor een kind. Bezoek daarom het Panda Research Centre in Chengdu. In de bamboebossen leven veel reuzenpanda's die je van dichtbij kan observeren. De meeste reisorganisaties hebben een bezoek aan het pandacentrum in Chengdu op het reisprogramma.

5. Yangshuo

Heerlijke bestemming om enkele dagen te verblijven tussen het karstgebergte. In Yangshuo kunnen de kinderen deelnemen aan tal van leuke activiteiten, zoals bamboevaren, kajakken, fietsen en wandelen. Reis je op eigen houtje, dan hebben we een leuke tip voor een overnachting. 

Reizen naar China met kind

Met kleine kindjes is het belangrijk dat je voldoende zaken zelf mee neemt. Denk aan een draagtas, opvouwbare verschoningsmatjes, opblaasbaar badje, maar eventueel ook een hangstoeltje, wat je makkelijk op kan hangen in een restaurant. De meeste luchtvaartmaatschappijen staan ook een bedje, buggy of autostoel toe.

China is nog steeds niet het makkelijkste land om rond te reizen met een kind. Vooral de taalbarrière is groot, omdat veel Chinezen geen Engels spreken. Daarom is het verstandig om je reis onder te brengen bij een reisorganisatie of touroperator die verstand van zaken heeft. Vind je het prettig dat je kind in contact komt met andere kinderen, dan is een groepsreis met andere gezinnen erg leuk!
Vraag een gratis Djoser brochure aan.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!