Ga naar content

Jiuzhaigou en Huanglong

China natuurreis - Een reis naar China in de planning en hou je van natuur? Bezoek dan zeker ook de meren van Jiuzhaigou en de kalksteenterrassen van Huanglong in West China! Prachtige bezienswaardigheden in Sichuan!

Jiuzhaigou meren en watervallen

Ten noorden van Chengdu, in het Minshan gebergte, bevindt zich het Jiuzhaigou merengebied of Jiuzhaigou Valley; een adembenemend landschap van bergen, bossen, meren en watervallen. Jiuzhaigou national park bestaat uit drie valleien die in een Y-vorm liggen. De Rize en Zechawa valleien liggen naar elkaar toe en waar ze samenkomen vormen ze de Shuzheng vallei. Bussen rijden naar de bezienswaardigheden van iedere vallei. Het natuurgebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mooiste plekken Jiuzhaigou

Wat zijn de bezienswaardigheden van Jiuzhaigou?

- De meeste bezoekers nemen de shuttlebus naar het einde van de Rize en/of Shuzhengvallei en wandelen de weg naar beneden over de daarvoor aangelegde paden. Onderweg zijn er veel uitkijkpunten aangelegd. De meeste meren zijn helderblauw en bevatten zoveel kalk, dat bomen die honderden jaren geleden in het water omgevallen zijn nog steeds in goede staat bewaard zijn gebleven. Sommige meren zijn ook groen of rood.
- Vooral het Five Flower Lake is een prachtig meer, met azuurblauw water. In een van de meren ligt een grote kalkstenen dijk, waarvan de lokale bevolking beweert dat het een slapende draak is. - De Nuorilang waterval is een belangrijke bezienswaardigheid in het park. Prachtige kleuren omringen de waterval in de herfst.
- Verder naar het noordwesten bevindt de Pearl Shoal waterval zich op 2.433 meter hoogte, het bovenste deel van de waterval is 162 meter breed en ze valt 40 meter de diepte in.
De hoogtepunten van Jiuzhaigou zijn makkelijk te bereiken met bussen die de bezoekers naar de bekende bezienswaardigheden vervoeren. Wie van de gebaande paden wil kan de wandelschoenen aantrekken en een van de vele goed aangelegde wandelpaden verkennen.

Fauna en flora

De prachtige bossen in het Jiuzhaigou nationaal park omvatten tal van bijzondere planten, waaronder een aantal endemische soorten, zoals rhododendron en bamboe. De gouden stompneusaap en de reuzenpanda komen nog in kleine aantallen voor in deze bossen. Van de panda's zijn er nog slechts een 20-tal individuën. Hun bestaan wordt mede bedreigd door het toenemende toerisme, dus extra bescherming is nodig. Verder komen er in het park ca. 140 vogelsoorten voor.

Huanglong Kalksteenterrassen

Het Huanglong Nature Reserve, net als Jiuzhaigou ten noorden van Chengdu, vormt een bijzonder Chinees natuurfenomeen. In een dichtbegroeide vallei heeft kalk zich afgezet op plassen en vormt een dikke gelige laag. De plassen, die variëren van 1 tot verscheidene honderden vierkante meters liggen als gele schubben tegen elkaar aan en lijken vanuit de lucht gezien op de pantser van een draak.

Bij zonnig weer kleuren de kalklagen wit, amber, roze en blauw. Vaak is het gebied ook gehuld in een mystieke nevel, wat het nog meer sprookjesachtig maak. In hetzelfde gebied vind je ook mooie grotten, geisers en een grote variëteit aan planten en dieren. Veel soorten flora en fauna zijn beschermd en het Huanglong gebied staat ook op de werelderfgoedlijst. Breng tevens een bezoek aan de Huanglong tempel uit de Ming-dynastie. Het complex bevindt zich op 3,5 kilometer van de Vallei, aan de voet van Snow Treasure Peak en de imposante Mount Minshan. 

Deel op Pinterest

Beste reistijd Jiuzhaigou

Wat is de beste tijd om Jiuzhaigou in China te bezoeken? De meeste reizigers hebben een voorkeur voor de herfst, omdat Jiuzhaigou dan omgetoverd wordt in mooie kleuren. In de herfst is de lucht helder, de kleurrijke bladeren reflecteren in het heldere water.

's Nachts kan het flink afkoelen, dus zorg voor warme kleren. Toch heeft elk seizoen zijn schoonheid. In de lente (maart - eind mei) zijn de rivieren meer gevuld. In de zomer (juni - augustus) kleurt alles prachtig groen, het is ook het regenseizoen. Eind oktober begint de winter, het goedkoopste seizoen om naar Jiuzhaigou te reizen. Soms ligt er een mooi wit sneeuwtapijt over het landschap.

Reizen naar Huanglong en Jiuzhaigou in China

Er zijn diverse manieren om naar Huanglong en Jiuzhaigou te reizen. In vergelijking met andere veel bezochte toeristische attracties kan het gebied soms moeilijk te bereiken zijn. De meeste toeristen bereiken het gebied met een 10 uur durende busreis vanaf Chengdu, door de Minjiang River Canyon. Er gaan ook steeds meer vluchten van over heel China naar Jiuzhai Huanglong Airport. Je kan ook vliegen van Chengdu of Chongqing. Met de bus rijd je vanaf het vliegveld in 1 uurtje met de bus naar Huanglong, in 1,5 uur naar Jiuzhaigou.

Wil je het allemaal geregeld hebben, bekijk dan onze tips met een selectie aan betrouwbare organisaties waar je een georganiseerde individuele reis of reis op maat naar Jiuzhaigou in China kan boeken.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!