Ga naar content

Chinese muur

Veel China reizigers starten hun reis in Beijing / Peking. Een bekende stad waar je in het spoor van eerdere bezoekers treedt: slenter door de straten van de Verboden stad, verdiep je in de wereld van Mao schilderijen op het plein van de Hemelse Vrede en ga shoppen in de winkels van oude Hutong wijken. 

Volg je neus en geniet van de lokale lekkernijen, natuurlijk op stokjes aangeboden. Een van de bekendste bezienswaardigheden bij Beijing is echter de Chinese Muur - "The Great Wall of China"

Hoe lang is de Chinese Muur

Wat is de lengte van de Chine Muur? Een van de grootste bouwwerken op aarde  is in zijn totaliteit 21.196 kilometer lang. Maar dat is niet een aaneengesloten stuk muur. Daarom zegt men ook wel eens dat het bouwwerk 6.000 kilometer lang is.

Wat doen bij Chinese Muur?

De Grote Muur is een van de hoogtepunten om te zien in China. Maar wat is er te doen bij de Chinese Muur? Om dit enorme bouwwerk in je op te nemen raden we sterk aan om een stuk te wandelen over dit bouwwerk.

1. Dagexcursie wandelen over de Chinese Muur

Een wandeling op de Chinese Muur mag niet ontbreken tijdens je reis naar China en deze dagtrip maak je gemakkelijk vanuit Peking. Kijk op Get Your Guide voor georganiseerde excursies op de Great Wall. De muur slingert door het groene landschap, met oude wachttorens als geschikte plaats voor een korte pauze. Voor deze wandeling zijn goede schoenen een must.

2. Georganiseerde reizen

Wil jij ook de Chinese Muur onder je voeten voelen? Begin je reis met de bouwsteen Easy going in Beijing van Riksja China. Deze kan je combineren met andere bouwstenen en zo zelf je reis samenstellen. Benieuwd naar groepsreizen? Vraag dan een gratis brochure aan bij Djoser

Natuur bij de Chinese Muur
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Wie de Great Wall in al zijn grandeur wil ervaren kan beter kieze n voor een meerdaagse wandeltocht over de muur.

3. Meerdere dagen wandelen op de Chinese Muur

Verscheidene reisorganisaties bieden de mogelijkheid om in meerdere dagen de minder bekende delen van de Chinese Muur te ontdekken. Gedurende twee tot vijf dagen wandel je over gerestaureerde en vaak nog authentieke stukken van de Grote Muur. Onderweg heb je de tijd om een praatje te maken met de lokale boeren, mits deze Engels spreken uiteraard. Vaak breng je de nacht ook bij hen door en overnacht je in een oud fort of in tenten.

Waar wandelen op de Chinese Muur?

Wat is het mooiste deel om te wandelen op de Chinese Muur? De Grote Muur van China is bereikbaar via tal van plekken over de totale lengte van duizenden kilometers. De verschillende delen hebben allen hun eigen moeilijkheidsgraad en de toegangskaarten kunnen ook sterk in prijs verschillen. 

Beste plekken Chinese Muur

1. Badaling en Juyongguan - Deze twee plaatsen nabij Beijing zijn de populairste en drukste plekken om de muur te bezichtigen. Tijdens de week valt het nog wel mee met de drukte bij Badaling en deze plaats is het makkelijkst te bereiken.
2. Huanghuacheng - Deze plek is iets moeilijker bereikbaar, maar is een van de best gebouwde delen van de Chinese Muur. Om er te komen dien je eerst naar Hairou te reizen en dan naar Shuishangcheng.
3. Gubeikou, Jinshanling en Simatai - Deze plekken zijn nog verder weg, op ca. 100 km ten noordoosten van Peking. De extra reistijd wordt echter beloond met rust. Hier voel je de Chinese Muur in al zijn sereniteit. In Simatai was de muur nog volledig authentiek, maar het is al enkele jaren gesloten vanwege renovatiewerken. Bij Jinshanling komen weinig toeristen, soms heb je de Muur voor jou alleen. Met een gids kan je wandelen over gerestaureerde en ongerestaureerde stukken.
4. Jiankou - Een andere bekende plek om de Chinese Muur te bezoeken is Jiankou, met bezienswaardigheden als de "Nine-Eye Tower" en andere torens.

Vergeet niet een visum voor China te regelen (zie CIBT). Meer weten over China? Bekijk onze informatie over de natuur in China.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!