Ga naar content

Zhangjiajie in China

Reistips China - Een van de meest bijzondere gebieden in Azië vind je in China, in Zhangjiajie. Allerlei bijzondere bezienswaardigheden kenmerken het landschap: een stenen woud van enorme rotspilaren, idyllische valleien, meren en grotten.

Mooiste plekken in Zhangjiajie

De rotsen van Zhangjiajie bevinden zich in het noorden van de provincie Hunan. Waarom is een reis naar Zhangjiajie zo zeer de moeite? Dat is heel simpel: de natuur is er verbluffend mooi. De makers van de animatiefilm Avatar lieten zich inspireren door het bijzondere landschap van Zhangjiajie: wanneer de rotsen gehuld zijn in mist lijken ze te zweven, net als in de film. Naturescanner geeft je een overzicht van de bezienswaardigheden en mooie gebieden in Zhangjiajie:

1. Wulingyuan

Wulingyuan is een adembenemend mooi gebied. Het bestaat uit diverse nationale parken, waarvan Zhangjiajie National Forest Park het bekendste is. De natuur is bijzonder mooi. Het woud wordt gevormd uit een buitenaards aandoend landschap van enorme rotspilaren.

Ruim 300 zandstenen zuilen staan bij elkaar in dit stenen woud in China, sommigen zijn ruim 200 meter hoog. Tussen de vingervormige zuilen groeien veel bomen, het groen contrasteert prachtig met de grijze rotsen. De  “air garden” of luchttuin tegenover het dorp Laowuchang village, is een spectaculair gelegen rijstveld boven op een rotspilaar. Vaak is het gebied in mist gehuld, waardoor het een bijzonder mysterieuze uitstraling heeft. Sinds 1992 staat Wulingyuan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

2. Bailong lift

In het gebied bevindt zich de Bailong lift (Bailong Elevator). Dit is een 330 meter hoge glazen lift die tegen een van de kliffen van Wulingyuan is gebouwd. Het is de hoogste en zwaarste buitenlift ter wereld.

Mooiste plekken Zhangjiajie
Deel op Pinterest

3. Tianzi shan berg

De Tianzi Mountain of Tianzi Peak is de hoogste berg van Wulingyuan, op ca. 1 uur rijafstand met minibusje vanaf Zhangjiajie City. De berg bevindt zich dicht bij de Suoxi Vallei. De berg heeft een belangrijke historische rol gespeeld. In 2014 werden er nog sporen teruggevonden van begrafenisrituelen van de Mal Oghlum.

Je kan een kabelbaan naar de top nemen, maar dan mis je wel een deel van de natuurschoonheid die je wel ziet als je naar boven wandelt. Er zijn diverse wandelroutes, die allemaal even mooi zijn. Op de uitkijkpunten na is het er niet druk en soms geniet je zelfs helemaal in je eentje van het prachtig uitzicht.

4. Suoxi Valley

Betekent letterlijk vertaald vallei in de mist. Suoxi Valley Nature Reserve (Suoxiyu) bevindt zich in het noordoostelijke deel van Wulingyuan Scenic and Historic Interest Area. De natuur in de vallei is prachtig: mooie bergen, rivieren en prachtige natuurgebieden, waaronder de Ten-mile Natural Gallery, Baofen meer, de Huanglong Dong grot en deBaizhang vallei.

5. Ten-mile Natural Gallery

Prachtige natuur in een kloof. Langs beide zijden van de rivier liggen vele mooie heuvels en indrukwekkende rotskliffen. 200 pieken, waaronder de Drie Zussen, Ouders met hun zoon enz.

Het landschap van Avatar bestaat echt, hier in China

6. Huanglong Dong (Yellow Dragon Cave)

Huanglong Cave (gele drakengrot) is een grot in het karstgebergte van Wulingyuan. Het reeds ontdekte deel van de grot strekt zich uit over een lengte van 15 km, met vier hoogteniveaus, 13 kamers, 3 ondergrondse watervallen, 2 ondergrondse rivieren, 3 poelen en ondergronds meer. De hoogste waterval is maar liefst 50 meter hoog. Een begeleide rondleiding met boottocht over de ondergrondse rivier neemt ongeveer 2 uur in beslag. Longwang Dong is een andere beroemde grot in het gebied.

7. Baofeng Lake

Ook dit meer ligt in het Suoxi Valley natuurreservaat, op ca. 1,5 km van Zhangjiajie City. Het Baofeng meer ligt op 85 meter boven de zeespiegel in het gelijknamige Baofeng gebergte. Baofeng werd ooit kunstmatig aangelegd, maar inmiddels heeft de natuur dusdanig haar gang kunnen gaan dat daar nog weinig van te merken is. Door de emerald groene kleur van het water en de omliggende, dichtbegroeide bergen lijkt het wel een paradijsje. In het midden van het meer ligt een eilandje. Tijdens een boottocht zorgen zingende meisjes in de boot voor de folklore. 

Baofeng Lake
Deel op Pinterest

8. Zhangjiajie Brug

De langste glazen brug ter wereld vind je hier in China! Met 430 meter totale lengte en een breedte van 6 meter voert de glazen brug op een hoogte van 300 meter over de Zhangjiajie Grand Canyon. 800 mensen kunnen tegelijkertijd op de brug staan en de glazen platen kunnen het gewicht van een vrachtwagen dragen. Maar je komt hier vooral om te genieten van adembenemende vergezichten: links, rechts of onder hen, waar de duizelingwekkende diepte naar hen gaapt.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!