Ga naar content

Dali in China

Dali in China (Yunnan) ligt aan de voet van de Azuurbergen en het gigantische meer Erhai. Ondanks dat het ooit een vooraanstaand economisch centrum was, is het nu een pittoresk, maar bruisend plaatsje.

Bezienswaardigheden Dali in China

Wat is er te zien bij Dali, wat zijn de belangrijke bezienswaardigheden en om welke reden staat een rondreis langs Dali in China bij veel reisorganisaties op het programma? Bij Dali bevindt zich het Xizhou dorp met traditionele Bai stam. Maar bezoek zeker ook de oudste bouwwerken van Zuid-China: de pagodes van Dali of Santasi, daterend uit de 9de eeuw.

1. Drie pagoda's van de Chongsheng tempel

The Three Pagodas of Chongsheng Temple zijn drie vrijstaande pagodatempels op ca. 1,5 km van Dali. De bouwwerken dateren van het Koninkrijk van Nanzhao en het Koninkrijk van Dali in de 9de en 10de eeuw.

2. Erhaimeer

Het Erhaimeer (Lake Erhai) is een van de zeven grote meren van China. Tijdens een boottocht ervaar je de prachtige natuur om het meer, maar ook de dorpen waar de traditionele Bai stammen wonen. Kijk toe hoe lokale vissers hun netten vullen met behulp van aalscholvers.

3. Baidorpjes langs het meer

Bij het pittoresk gelegen Dali leven kleurrijke stammen in de bergen. Fietsend, te paard of te voet ontdek je de bergrug en bezoek je de dorpjes langs het meer. De Chinese Yi en de Bai stammen wonen hier in eenvoudige huizen. Op lokale markten wordt groenten en fruit verhandeld, maar in een dorpje verderop ook varkens. Vanaf de drakenboot heb je uitzicht over de tempels langs het meer met bergen als achtergronddecor. De reisorganisatie China online heeft hier een sfeervol hotel gevonden met dakterras, zodat je ’s avonds in alle rust weg kan dromen. In het rustige Dali heb je de kunst van het niets doen zo onder de knie.

4. Kunming stenen woud

Tip: op ca. 4,5 uur rijden, ten oosten van Dali, bevindt zich het Stenen Woud bij Kunming, een bijzonder natuurspektakel. Een kronkelend pad voert je langs de grillige rotsen. De bevolking heeft voor nagenoeg iedere formatie een naam bedacht: 'moeder met zoon', 'neushoorn die naar de maan kijkt' en wat dacht je van 'duizendjarige champignon'. Zeker de moeite waard voor een bezoek tijdens je reis in China.

Tips reis naar Dali

Wil je uitsluitend Dali bezoeken of zelf je rondreis samenstellen, dan kan je terecht bij Booking.com voor het boeken van een hotel in Dali. Wil je Dali bezoeken als onderdeel van een groepsreis of verzorgde individuele reis, bekijk dan onze reistips.

Wil je meer weten over het land? Check dan ook onze overige tips voor mooiste plekken China.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!