Ga naar content

Reizen met kinderen in Cambodja

Reistips Cambodja - Cambodja is een leuke bestemming om met kinderen te ontdekken. Zelf zijn wij met ons zoontje van 5 in het voorjaar van 2017 naar Cambodja en Thailand geweest en hij vond het echt geweldig. Reizen met kind in Cambodja, waar moet je aan denken en wat mag je niet missen? We delen graag onze ervaringen.

Met het gezin naar Cambodja

Reizen met het gezin is altijd anders dan reizen als jongere op de bonnefooi. Wie met kinderen naar Cambodja reist, zal de reis moeten aanpassen aan diens behoeften. Het kan er erg warm zijn en daarom hebben we enkele tips. Wat zijn leuke activiteiten en must sees?

1. Tempels

De tempels van Angkor Wat en andere ruïnes bij Siem Reap zijn een hoogtepunt voor volwassenen, maar ook enorm leuk voor een kind. De meeste tempels bieden een netwerk van gangetjes en doorkijkjes en die maken het leuk. Leer je kinderen om leuke foto's te maken of maak er een leuk piratenspel van. De gezichten van de Bayon tempel zijn daar bijvoorbeeld erg geschikt voor. 

Tempels kijken in Cambodja met kind
© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Strand

Sihanoukville is een bekende plaats bij het strand in Cambodja, met veel overnachtingsmogelijkheden. Het is echter een zeer toeristische plaats, waar helaas ook veel prostitutie plaatsvindt. Een rustig strand wat geschikt is voor gezinnen is Otres Beach. Onze voorkeur gaat echter naar Koh Kong, een natuurgebied bij de grens met Thailand, waar je naast mooie stranden ook geniet van prachtige watervallen en natuur.

Andere opties voor een strandverlenging in Cambodja zijn de eilanden Koh Rong of Koh Rong Sanloem. Tot slot kiezen veel families voor een combinatiereis Cambodja + Thailand. In Cambodja cultuur snuiven en vervolgens met een privéchauffeur naar het weelderig groene eiland Koh Chang in Thailand.

3. Hotel met zwembad

Boek een hotel of resort met zwembad! De hitte hakt er stevig in. Wanneer je een halve dag op stap bent geweest, een tocht in de jungle hebt gemaakt of een tempel hebt bezocht, dan is afkoeling niet te missen. Wij verbleven in het Sokhalay Angkor Villa Resort in Siem Reap, een perfecte uitvalsbasis voor Angkor. Bekijk de beschikbare hotels in Siem Reab op Booking.com.

4. Tuktuk

In de meeste hotels worden excursies per minivan of auto met airco aangeboden. Dit klinkt heerlijk, als je met een bezweet lijf bij de balie staat. Een tuktuk biedt echter ook veel verkoeling; de tuktuk in Cambodja is ruimer dan die in Thailand, heeft een dakje en je krijgt een heerlijk briesje in je gezicht. Het is ook een stuk leuker dan een auto, maar ook wel spannend soms in het chaotische verkeer! Vraag bij het boeken van je dagtochten of je vervoerd kan worden met een tuktuk. Leuker en goedkoper!

5. IJsjes

Vertel je kinderen van tevoren wat ze wel en niet mogen eten. Geen water van de kraan drinken, maar water uit flesjes. Schil zelf vers fruit of laat het liggen. Geen roomijsjes, maar ijsjes met een papiertje eromheen.

6. Geen dieren aaien

Hoe lief en zielig die kleine poesjes of hondjes of de apen bij de tempels ook zijn, laat je kinderen hen niet aaien. Dieren in verre landen kunnen veel ziektes overdragen. 

Apen bij de tempels in Cambodja
© Naturescanner
Deel op Pinterest

7. Malaria

Het grootste deel van Cambodja is malariavrij volgens de GGD, vooral in het droge seizoen. Trek je echter de jungle in of reis je naar de kust, dan worden malariapillen waarschijnlijk wel aanbevolen. Zorg in ieder geval voor goed muggenspul en laat je verder informeren.

8. Zonnebrand

Breng voldoende zonnebrand mee, want een blanke huid verbrandt snel in Cambodja!

Wil je meer inspiratie voor een reis met het gezin naar Cambodja, vraag dan nu ook de gratis Djoser brochure aan.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!