Ga naar content

Cardamomgebergte in Cambodja

Mooiste plekken Cambodja - Het land van rijke geschiedenis en fascinerende bouwwerken: Cambodja. Reis door regenwouden en over bergen en rivieren. Naast de bekende stad Phnom Penh en de tempels van Angkor Wat is er nog veel meer te verkennen. Wil je graag een onbekender gebied van het land zien of een trektocht maken? Reis dan naar het Cardamomgebergte en ervaar hier een streek die nog niet veel toeristen gezien hebben.

Hoogtepunten Cardamomgebergte

Voor natuurliefhebbers is het Cardamomgebergte in het zuidwesten van Cambodja echt genieten: ontdek hier een ongerept stukje van het land. Trek door de jungle, terwijl je apen en neushoornvogels spot, watervallen fotografeert en kleine dorpen bekijkt. Er is veel te verkennen in deze bergachtige jungle. Dit zijn onze favoriete activiteiten en mooiste plekken in Cardamom in Cambodja.

1. Uitvalsbasis – het dorpje Chi Phat

Chi Phat ligt midden in de jungle van Cambodja en is ingesloten door allerlei watervallen en grotten. Met dit plaatsje als uitvalsbasis verkennen veel reizigers een minder bekend stuk van het land, dat deel uitmaakt van een van de laatste ongerepte tropische regenwouden van Zuidoost-Azië.

Wandel rustig even het dorp rond, nadat je gesetteld bent in je houten bungalow. Tip: kijk even na of er altijd stroom is. Laad je camera en telefoon van tevoren op, want in sommige accommodaties is er alleen stroom tussen 05.00 en 09.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur. Wel kun je gebruikmaken van elektriciteit en internet in het bezoekerscentrum. Vroeger werden er hier in de omgeving veel bomen gekapt, maar tegenwoordig halen ze hun inkomsten uit het verwelkomen van toeristen in een dertigtal accommodaties.

Het is dan ook een bijzondere plek om te overnachten in Cambodja, zo midden in de natuur. Bezoek in Chi Phat de kletterende watervallen en wandel langs de Preak Piphot River.

2. Trekking langs bossen en rivieren

Maak een korte trekking van ongeveer twee kilometer naar de rivier. Vanuit Chiphat wandel je met een gids door de jungle richting de stroomversnellingen. Met de geluiden van de jungle op de achtergrond loop je tussen de bomen door en langs de randen van het water. 

Vergeet ’s ochtends niet om je zwemkleding mee te nemen, want na de tocht wil je vast even pootje baden in de rivier. Nadat iedereen is opgefrist en uitgerust, loop je samen terug naar Chi Phat. Ook langere dagtochten en meerdaagse hikes in het Cardemomgebergte zijn een optie.

3. Expeditie in de jungle

Mag het van jou wat avontuurlijker? Ga dan op een vierdaagse expeditie en maak een bijzondere trekking van 10 tot 12 kilometer. Wandel in een vlot, maar aangenaam, tempo door de bergen en geniet van alle uitzichten en junglegeluiden. Verblijf in een primitief kamp, waar je in een hangmat slaapt – in een klamboe - en je helemaal één voelt met de natuur. 

Caardamom Phnom Aural
Deel op Pinterest

Er leven veel wilde dieren in de bossen van het gebergte, zoals tijgers en krokodillen. De kans om ze te zien is klein, omdat ze zich meestal goed verscholen houden. Wel hoor je regelmatig geritsel in de bosjes en loopt er misschien een olifant langs het kamp. ’s Ochtends word je gewekt door de dierenkreten en fluitende vogels.  

4. Cardamom Reforestation project

Als je wilt kun je tijdens een van de wandelingen bij het Cardamom Reforestation Project een stop maken. Dit is een organisatie die ervoor zorgt dat het tropisch regenwoud intact blijft en weer volop in groei komt. Wil je hier je steentje bijdragen? Doneer dan een klein bedrag en plant je eigen boom! Verscheidene reisorganisaties hebben een bezoek aan dit bosproject in Cambodja op het reisprogramma staan.

5. Row, row, row your boat…

Sta vroeg op om vanaf een roeibootje in het water de zonsopgang te bekijken. Vaar rustig de rivier over terwijl je af en toe om je heen wilde dieren spot. Soms is het goed tussen de bomen turen, want de aapjes zitten vaak verstopt. Als je geluk hebt zie je ook neushoornvogels voorbij vliegen. Heb je het warm van het roeien? Zoek dan verfrissing op in de rivier.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!