Ga naar content

Reizen met kinderen in Indonesië

Met kinderen naar Indonesië? Een hele onderneming, dat is het zeker, maar ook een leuke, onvergetelijke ervaring voor zowel ouders als kids. Indonesië is verder vliegen dan sommige andere Aziatische landen, maar op sommige eilanden zijn de reisafstanden ter plaatse korter en is er ook meer afwisseling voor het kind op een relatief kleine oppervlakte.

Met de kids naar Indonesië

Hoewel er in Indonesië veel te doen en te zien is met kinderen zal je vast ook veel vragen hebben: wat meenemen, welk Indonesisch eiland is het meest geschikt voor een reis met kind, hoe is het eten, waar overnachten, welke gebieden zijn veilig en kindvriendelijk, etc. We proberen vast een aantal antwoorden te geven op je vragen en geven enkele reistips voor een gezinsvakantie in Indonesië:

Beste eiland Indonesië met kinderen?

Naar welk Indonesisch eiland kan je best reizen met een kind? Wat zijn de leukste plekjes in Indonesië voor peuters, kleuters en oudere kinderen? Bali heeft de kortste afstanden en is wellicht het meest geschikt voor een reis met het hele gezin. Maar ook de andere eilanden hebben mooie vakantiebestemmingen voor jong en oud.

1. Met de kids naar Bali

Bali biedt veel afwisseling tijdens een gezinsvakantie. Je kan er snorkelen, fietsen, wandelen, boottochtjes maken en dolfijnen spotten. Fiets langs groene rijstvelden (sawa's), maak een tocht door de jungle per quad en ga snorkelend op zoek naar Nemo. Er zijn vele mooie stranden en de oudere kinderen kunnen bij Bali zelfs leren surfen.

Surfen Indonesië
Deel op Pinterest

Kortom, Bali is zeer kindvriendelijk. Bekijk onze tips voor een rondreis Bali. Onze collega's van Gezin op Reis geven nog meer specifieke tips over Bali met kinderen.

2. Met de kids naar Java

Met wat oudere kinderen is een familiereis naar Java ontzettend leuk. Beklim een van de vulkanen, ga fietsen naar de tempel van Borodur en geniet van een prachtig uitzicht. Bij Sukamade kan je zien hoe kleine schildpadjes de zee opzoeken. Ook hier weer de mogelijkheid om te surfen. Tips voor een Java rondreis.

3. Met de kids naar Sumatra

Sumatra is een eiland voor kids die dol zijn op dieren! Op het eiland Sumatra trek je de jungle in, op zoek naar de bijzonder vriendelijke orang-oetans. Dobber in een rubberen band de rivier af of ga olifanten wassen in Tangkahan. Bekijk onze vakantietips Sumatra

Wildlife kijken met kinderen
Deel op Pinterest

4. Met de kids naar Sulawesi

Sulawesi is een minder bereisd eiland dan het veel bekendere Bali of Java. Is het dan wel veilig om met kinderen naar Sulawesi te reizen? Zeker, mits je goed voorbereid bent, enige reiservaring hebt of je reis onderbrengt bij een ervaren reisorganisatie. Uiteraard kan je met een jong kind beter geen traditionele offerfeesten bijwonen, maar het is wel leuk om de traditionele huizen en de mooie natuur te zien.

Sulawesi is een van de mooiste eilanden van het land, omdat het nog zeer traditioneel is. Maak bijvoorbeeld een trektocht in Tana Tordaja. Een reis naar Sulawesi met kids kan je combineren met de Kleine Sunda Eilanden.

5. Met de kids naar Flores

Flores is een ongerept pareltje van de Kleine Sunda Eilanden. Het eiland heeft vanalles te bieden, zeker voor gezinnen met wat oudere kinderen. Je kan er mooie vulkaan- en jungletrekkingen maken en het westen biedt een schitterende onderwaterwereld.

6. Met de kids naar Kalimantan

Kalimantan is het zuidelijke deel van het grote eiland Borneo, wat gedeeld wordt met Maleisië. Ga op zoek naar neusapen en orang oetans.

Vervoer en rondreizen

Het verkeer in Indonesië kan erg hectisch zijn. Verkeersegels zijn voor ons Westerlingen in sommige steden bijna niet te herkennen. Een auto met privéchauffeur is daarom aanbevolen in Indonesië. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de drukte en gevaren van het verkeer.
Heb je zelf al veel gereisd, dan is het prima mogelijk om op eigen houtje rond te reizen.
Ben je een minder ervaren reiziger, of spreekt een groepsgezelschap met andere gezinnen je aan, vraag dan de gratis brochure van Djoser aan.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!