Ga naar content

Raften in Indonesië

Heb je tijdens je rondreis in Indonesië zin om een dagje (ong. 6 uur) door te brengen op het water? Wat dacht je van raften in Indonesië? Tijdens een raftexcursie ontdek je de natuur op een geheel andere manier. Vaar langs watervallen, door de jungle, langs authentieke dorpjes, eeuwenoude tempels en over kolkende stroomversnellingen.

Beste plekken om te raften in Indonesië

Wat zijn de beste gebieden en eilanden om te gaan wildwaterraften in Indonesië? Hieronder de populairste en beste bestemmingen voor rafting in Indonesië:

1. Bali: raften op de Ayung rivier

Ontdek de avontuurlijke en toch veilige manier van white water raften, door te raften op de Ayung Rivier. Met hulp van ervaren gidsen ontdek je de prachtige en onbedorven natuur in hartje Bali. Vaar door stroomversnellingen en onder een waterval door met langs beide oevers te bewonderen vergezichten, wouden, weelderige plantengroei en ter afsluiting een verzorgd lunchbuffet. Wel vermoeiend maar het geeft een fantastisch gevoel! Andere rivieren waarop je kunt raften in Bali zijn: de Unda, Ubaya, Balian en de Telaga.

2. Sulawesi: raften op de Sadan River

Wanneer je een wat langere en intensievere raftbelevenis zoekt dan kun je ook een meerdaagse raftexcursie boeken op de Sadan River in Sulawesi. De raftcondities zijn het best van november tot maart. De bossen op Sulawesi zijn nog ongerept en je kunt er zomaar reuzehagedissen en andere exotische dieren tegenkomen.

3. Sumatra: raften op de Wampu rivier

Raften door het oerwoud van het Gunung Leuser park. In ca. 4 uur verken je de stroomversnellingen die je in snelle vaart door de weelderige jungle van dit natuurgebied voeren.

Tips raften in Indonesië

Raften is een unieke ervaring tijdens een vakantie op een van de Indonesische eilanden. Er zijn verscheidene rivieren in Indonesië waar je prachtig kan raften, maar Bali is wel het meest geschikte eiland. Zowel de Ayungrivier als de Telaga Waja rivier zijn hier goede rivieren om te raften. Voor een excursie moet je rekenen op ongeveer 40 dollar per persoon.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!