Ga naar content

Fietsen in Indonesie

De mooiste plekken in Indonesië op een originele manier ontdekken? Wat dacht je van een actieve fietsvakantie, waarbij je op een tweewieler door de natuur fietst, langs pittoreske dorpjes en uitgestrekte rijstvelden. Maak rechtstreeks contact met de lokale bevolking en ontdek plekken waar je normaal niet komt. Fietsen in Indonesië is steeds populairder onder toeristen.

Indonesië per fiets

Waar kan je mooi fietsen in Indonesië? Wat zijn de mooiste Indonesische eilanden om te fietsen en welke gebieden hebben goed aangelegde fietspaden? Een overzicht per eiland en leuke tips voor een fietsvakantie in Indonesië:

Mooiste fietsgebieden in Indonesië

Elk eiland heeft mooie gebieden om per fiets te verkennen: cross country routes door sawa's (groene rijstterrassen), fietsroutes langs vulkanen en lokale dorpjes. Een overzicht van de bekendste fietsgebieden met leuke tips voor een fietsreis in Indonesië:

1. Java

De bruisende stad Yogyakarta in Midden-Java is een goed vertrekpunt voor een bezoek aan de boeddhistische Borobudur tempel. Fietsen langs stoepa's, groene heuvels, vulkanen en rijstvelden. Onderweg zie je de lokale boeren werken op de rijstvelden of tussen de bananenbomen. Vanaf de Borobudur heb je een prachtig vergezicht over de omgeving. De oude stoepa's zijn gehuld in mystieke sferen en de zon hier zien ondergaan is magisch. De fietsvakantie naar de Borobudur kan je als losse bouwsteen boeken bij Riksja Indonesie. Meer leuke reizen kijken?
Bekijk dan onze tips over fietsen op Java.

2. Bali

Het plaatsje Ubud is de uitvalsbasis voor fietstochten op het Indonesische eiland Bali. Hier kan je op diverse plaatsen fietsen huren. Wie kiest voor een georganiseerde rondreis of vakantie met een of meerdere overnachtingen in Ubud kan meestal een fietstocht bij Ubud toevoegen. Ook worden er complete fietsreizen georganiseerd op het eiland.
Lees meer over fietsen op Bali.

3. Fietsen op Lombok

Op Lombok vind je mooie, weinig toeristische fietsroutes over vlak terrein, zowel in het westen als het noorden van het eiland kan je fietsen langs idyllische baaien met mooie zandstranden en hindoeïstische tempels. Ook op de Gili eilanden kan je prachtig fietsen langs rijstvelden en tabaksplantages. Fietsen op Lombok wordt vaak gecombineerd met fietsen op Bali. 

4. Fietsen op Sulawesi

In het zuiden van Sulawesi ligt het mooiste gebied om te mountainbiken, het gebied van Malino. Hier kan je een tocht maken langs sawa's, groene bossen en kletterende watervallen. Fietsen op Sulawesi is niet zo populair als fietsen op de eilanden Bali of Java, het is dus een vrij unieke ervaring. De bevolking is nog nieuwsgierig en komt graag kijken wie die toeristen op de fiets zijn. Ook deze fietsvakantie is te boeken bij Riksja Indonesie.

Fietsreis op Indonesië

Hoe organiseer je een fietsvakantie in Indonesië? Je kan het geheel zelf regelen: tickets en hotels boeken, ter plaatse fietsen huren en zelf een mooie route uitstippelen. Overweeg echter het volgende. In een ver land als Indonesië kan een reisorganisatie veel van jouw lasten op zich nemen. Gespecialiseerde touroperators hebben immers ervaring en betrouwbare lokale contacten. Zo worden er groepsfietsreizen aangeboden, maar ook individuele fietsreizen in Indonesië.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!