Ga naar content

Dolfijnen spotten Bali

Dolfijnen op Bali

Lovina en Sanur - Tijdens een reis naar Bali kan je tal van leuke excursies doen en tours maken. Fietsen, wandelen, duiken en snorkelen bijvoorbeeld. Een van de populairste excursies is om op zoek te gaan naar de dolfijnen op Bali. Wie op vakantie is met kinderen kan een dolfijnenexcursie niet missen, maar eigenlijk is het leuk voor jong en oud! Wat zijn de beste plekken om dolfijnen te zien op Bali?

1. Dolfijnen bij Lovina

De beste plek om dolfijnen op Bali te zien is het plaatsje Lovina, met haar zwarte lavastrand.

Locatie : Lovina Beach - noorden van Bali (verbleven in B&B "Frangipani Beach Villas"- slechts 4 kamers, geboekt bij Go East).

Reisverslag - excursietip: 's Morgens vroeg opstaan en na een vers klaargemaakt ontbijt weggebracht worden naar het strand van Lovina op Bali, slechts 10 minuutjes, waar de kapitein van een kleine boot ons opwacht en met ons onmiddellijk vertrekt op zoek naar de scholen spelende dolfijnen die daar op dat specifieke plekje zee, en alleen dààr, élke dag komen aanzwemmen op zoek naar voedsel, vooral garnalen, die daar overvloedig aanwezig zijn.

Dolfijnen spotten Bali
Deel op Pinterest

Door het specifieke geluid van zijn boot die hij ter plaatse laat dobberen, worden de dolfijnen aangetrokken en komen met honderden scholen aangezwommen. Dan weer zet hij vaart om een eind verder op zee te komen en de dolfijnen proberen de boot te volgen vlak ernaast, zodat men ze bijna kan aanraken terwijl ze dan ook met z'n allen die dartele sprongen maken waarvoor deze dieren ook gekend zijn.

Je weet niet waar eerst te kijken. Het is opwindend én ontroerend tegelijk ze bezig te kunnen zien en het roert je hart deze slimme dieren zo dichtbij te kunnen ervaren. 

Op een zeker moment, tegen de middag aan als het al heel wat warmer is geworden, vertrekken de scholen dolfijnen bij Lovina terug de hele wijde zee in totdat zij de volgende dag weer van de partij zullen zijn. Nog een uurtje liggen dobberen terwijl men kan napraten - genieten in de zon met een lekkere bak zelfgemaakte koffie of frisdrank, én een lekkere hap die thuis klaargemaakt werd door de vrouw van de kapitein, maken een einde aan dit onvergetelijke moment en de rest van de dag voelt men zich... HAPPY!

2. Dolfijnen bij Sanur

We danken Simonne voor deze handige tip! Graag willen we er nog even bij vermelden dat je niet alleen bij Lovina dolfijnen kunt zien, maar ook bij Sanur, in het zuiden van Bali. Dit is een van de populairste excursies op Bali. Hou er rekening mee dat dit soort excursies wel vaak ten koste gaat van de dolfijnen.

Veelgestelde vragen

Geschreven door
Simonne Veraghtert
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!