Ga naar content

Surfen op Bali

Bali is voor toeristen het meest populaire Indonesische eiland voor een zonvakantie: je kan er genieten van prachtige zandstranden, je kan er actief fietsen, raften en duiken. En het is ook een walhalla om te surfen.

Surfvakantie op Bali

Volgens ervaren surfers is Bali een van de beste surfspots ter wereld. Zowel gevorderde als beginnende surfers hebben het hier naar hun zin. Voor beginners zijn er verscheidene goed betaalbare surfscholen. Je hoeft niet een volledige surfvakantie te boeken om te kunnen genieten van de golven. Ook tijdens een normale vakantie of rondreis kan je deelnemen aan losse dagexcursies.
Bekijk surfexcursies op Bali.

Beste surfplekken

Vooral de zuidkust en het water rond het schiereiland Bukit is uitermate geschikt om te surfen. Bij Kuta kan het soms druk zijn in het water, maar dit is wel een prima locatie om voor het eerst te surfen op Bali. Wat verder naar het noordwesten ligt Canggu, met veel meer mogelijkheden.

Waar surfen op Bali?

Bali vangt rechtstreeks alle golven op vanuit de zuidelijke oceaan (en dus van Antarctica), waardoor de zuidwestelijke en zuidoostelijke kust van het eiland (rond het schiereiland in het uiterste zuiden) een aaneenschakeling is van goede plekken om te surfen op Bali: er zijn ruim 20 goede surfspots in het zuiden van het eiland. Vooral rond Kuta zijn veel plekken om te surfen. De meest bekende surfspots van Bali zijn de stranden van Uluwatu, Padang-Padang, en Suluban. Uluwatu is een legendarische plek om te surfen en wordt door ervaren surfers de "plek van angsten en dromen" genoemd. De golven zijn er hoog en de stranden worden als de mooiste van het eiland beschouwd.

Beste tijd om te surfen op Bali

De beste tijd om te surfen op Bali zijn de wintermaanden: van juni tot september. Hoewel de golven dan ideaal zijn is het er ook zeer druk. Als je echter een beetje zoekt kan je nog ongerepte stranden vinden, maar we laten het aan jou over om deze zelf te vinden!
Als je wilt surfen op Bali, boek je vakantie dan aan de zuidelijke kust. Het zuiden van Bali is ech prima te combineren met een rondreis door het binnenland en het noorden. Wil je alles weten over het landschap en mooie reizen vergelijken, lees dan meer op onze pagina over de natuur in Bali.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven