Ga naar content

Mooiste stranden Azië

De stranden in Azië behoren tot de mooiste stranden ter wereld. Brede stranden met poederwit zand, die langzaam overgaan in een helderblauwe zee. Eromheen wuivende palmbomen en veel natuur. Combineer dit met een schitterende onderwaterwereld, een paradijs voor duikers en snorkelaars: welkom op het strand in Azië!

Waar vind je mooie stranden in Azië

Wat zijn de mooiste strandbestemmingen in Azië? En waar vind je het mooiste strand? Naturescanner geeft je een lijst van Aziatische vakantielanden met bijzonder mooie stranden. Per bestemming kan je meer lezen over de mooiste zandstranden en tips bekijken voor een vakantie bij het strand of een verlenging na een rondreis.

1. Thailand

Geen land in Azië heeft zoveel mooie stranden als Thailand. De prachtige eilanden, maar ook de kust van het vasteland biedt langgerekte bounty-stranden. Lees meer over de mooiste stranden in Thailand.

2. Filipijnen

Talrijke eilandjes met kalkstenen rotsen. Toplocaties om te duiken en te snorkelen. Schitterende paradijsstranden met hagelwit zand, een turquoise zee en de mooiste natuur, die vind je ook op de Filipijnen. Bekijk onze tips over de mooiste plekken op de Filipijnen.

3. Malediven

De Malediven zijn een paradijs in Azië. Hagelwitte stranden, omringd door azuurblauw water met de beste mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. De mooiste resorts om te relaxen en te genieten van de poederfijne zandstranden. Bekijk tips voor een vakantie op het mooiste eiland van de Malediven.

4. Sri Lanka

Sri Lanka is een opkomende strandvakantie bestemming in Azië. Steeds meer mensen boeken een vakantie op een van de mooie stranden aan de zuidkust of verlengen een rondreis in een van de luxe resorts. Lees meer over de mooiste stranden in Sri Lanka.

5. India

India roept misschien niet meteen beelden bij je op van mooie stranden, maar met een kust van meer dan 7.000 kilometer heeft het land talrijke prachtige stranden te bieden. Vooral de stranden bij Goa in West-India behoren tot de mooiste zandstranden van Azië. Bekijk onze tips voor een strandvakantie of rondreis in West-India.

6. Vietnam

Voor velen is Vietnam nog een onbekende strandbestemming. Toch zijn ook in dit vakantieland talrijke mooie eilanden en paradijselijke stranden. Lees meer over de mooiste stranden in Vietnam.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!